• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۷۰۳۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۸
مازندران » اقتصادی

باغداران اجازه عرضه مرکبات و کیوی نارس به بازار را ندهند

رییس جهاد کشاورزی مازندران: باغداران اجازه عرضه مرکبات و کیوی نارس به بازار را ندهند

باغداران اجازه عرضه مرکبات و کیوی نارس به بازار را ندهندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نسبت به حضور مشتریان و دلالان خارجی سر باغ مرکبات و کیوی که به مقررات کیفیت، زمان برداشت و قیمت بی توجهی می‌کنند، هشدار داد و خطاب به سورتینگ داران گفت: باغداران اجازه عرضه مرکبات و کیوی نارس به بازار را ندهند.

حسن عنایتی با بیان اینکه تنوع محصولات باغی استان با تولید بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن با محوریت مرکبات و کیوی ظرفیتی بی نظیر در درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان است، گفت: با توجه به خرد بودن فعالیت‌های کشاورزی، در ۲ سال اخیر زنجیره از تولید تا عرضه در بازار و صادرات استان شکل گرفت.

وی با اشاره به اینکه، دستورالعمل دنیا در صادرات و واردات با تولید و عرضه کیفی، استاندارد با قیمت مناسب باید مورد توجه قرار بگیرد، بیان داشت: با تکمیل زنجیره تولیدات محصولات کشاورزی می‌توان در بازار رقابت کرد.

وی توضیح داد: حضور دلال خارجی سر باغ یک زیان بزرگ به کشور وارد می‌کند چرا که به دلیل اختلاف قیمت ریال با ارز‌های خارجی، مبلغ میوه برای آن‌ها بسیار پایین تمام می‌شود و در این میان بدون اینکه ارز به کشور وارد شود، محصول خارج می‌شود.

عنایتی با بیان این که از حدود ۵۰۰ واحد سورتینگ مازندران فقط حدود ۱۵۰ واحد دارای مجوز بهره‌برداری هستند، ادامه داد: امسال طبق مصوبات، ثبت صادرات محصولات کشاورزی مازندران در استان باید انجام شود، که این موضوع به نفع استان در تولید و صنایع تبدیلی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با توضیح این که ناظران مسوولان دولتی در بنادر و اتاق بازرگانی مازندران برای ثبت سفارش مستقر شدند، اظهار داشت: جهاد کشاورزی استان آماده صدور پروانه بهره‌برداری برای سورتینگ داران است.

وی با بیان این که جهادکشاورزی مازندران آموزش فرآوری و بسته‌بندی محصولات باغی را شروع کرد، گفت: نوسازی و بهره گیری از تکنولوژی و فناوری نوین در صنایع تبدیلی کشاورزی ضروری است.

عنایتی بر لزوم ایجاد خط اعتباری ویژه برای عرضه مرکبات و کیوی مازندران تاکید کرد و گفت: تاکید می‌شود، باغداران به خصوص سورتینگ داران اجازه ندهند تا میوه کال در بازار عرضه شود.

مگس میوه در باغ‌های مازندران تحت کنترل است
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به این که مگس میوه مدیترانه‌ای با سرد شدن هوا به نسبت کاهش و تحت کنترل است، گفت: باغداران با رعایت بهداشت باغ تا ۷۰ درصد می‌توانند این آفت را بدون انجام سمپاشی کنترل کنند.

عنایتی بر لزوم مسایل فنی باغ داری به خصوص رعایت زمان کامل شدن قند مرکبات و کیوی تاکید کرد و گفت: اگر به این نکته توجه نشود، محصول باغی مهم استان را باید با کیفیت سازی در بازار داخلی و به خصوص در بازار صادراتی ارزش بدهیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، گفت: در کارگروه توسعه صادرات استان مازندران مقرر شد تمامی محصولات کشاورزی از استان ثبت سفارش شده و اظهارنامه دریافت شود.

عنایتی ادامه داد: مسوولیت صدور اظهارنامه برای صادرات محصولات کشاورزی با اتاق بازرگانی استان است و برگ قرنطینه از سوی جهاد کشاورزی صادر می‌شود.

وی تاکید کرد: هیچگونه صادرات محصولات کشاورزی بدون ثبت سفارش و اظهارنامه از داخل استان انجام نمی‌شود و باغداران و صادرکنندگان مازندرانی می‌توانند برای ثبت سفارش و برگ قرنطینه از داخل استان اقدام کنند.

این مقام مسوول توضیح داد: برای سهولت در صدور برگ قرنطینه، نمایندگان جهاد کشاورزی در اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی مازندران مستقر است تا روند صادرات محصولات کشاورزی تسهیل شود.

مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی آن امسال با توجه فراهم شدن زمینه صادراتی به کشور‌های عربی به خصوص عراق و روسیه، باید بیشتر به بازار جهانی صادر شود.

مازندران ۱۱۲ هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)