• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۷۷۱۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴
اصفهان » اجتماعی

شهید جلال افشار؛ ذاکر قریب البکا

آیت الله بهاء الدینی: امام زمان (عج) از من یک سرباز می‌خواستند، من هم آقای افشار را معرفی کردم.

شهید جلال افشار؛ ذاکر قریب البکابه گزارش خبر گزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ در هفته دفاع مقدس یادی کنیم از ۲۳ هزار شهید استان اصفهان که برای حفظ میهن اسلامی جان خود را فدا کردند. 
جلال افشار یکی از این شهدای رشید اسلام است که در هفتم شهریورماه ١٣٣٥ در خطه اصفهان متولد شد.
پسری با اخلاقیات عالی که دوران دبستان را به خوبی به پایان رساند. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را طی کرده بود که پدرش فوت کرد و تأمین مخارج خانه به عهده جلال و برادر بزرگش افتاد. از طریق نصب پرده و کرکره هزینه زندگی را تامین می‌کرد و با توجه به وضع معیشتی خود به خانواده‌های بی بضاعت اصفهان نیز سر می‌زد و به آن‌ها کمک می‌کرد.
او در سال ۱۳۵۳ به مدرسه حقانی قم رفت که تحت نظارت شهید آیت الله دکتر بهشتی و شهید آیت الله قدوسی اداره می‌شد، شهید افشار در درس‌های اخلاقی عارف واصل مرحوم آیت الله بهاءالدینی هم شرکت می‌کرد و آیت الله بهاءالدینی هم لقب ذاکر قریب البکاء به او داده بود.
جلال مدام در حال تبلیغ دین بود. در اجتماع مردم قم در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۵۶ شجاعانه ایستاد و درخشید با پیروزی و شکوفایی انقلاب جزء عناصر اولیه‌ی کمیته‌ی دفاع شهری حرکت‌های مردمی اصفهان را سازماندهی کرد.
قبل از آن نیز در جریان تحصن تاریخی مردم در منزل آیت الله خادمی در مورد اعتصاب غذای زندانیان سیاسی نقش بسزایی ایفاء کرده بود.
جلال آن روز‌ها هم در خانه تدریس اخلاق داشت و هم مصاحبه و پذیرش نیروی جدید با او بود.
در مرکز آموزش ۱۵ خرداد نیز اخلاق تدریس می‌کرد. همیشه در جلسات سپاه و مراکز فرهنگی آموزشی که هدفشان هدایت نسل جوان بود و پایگاه ۱۵ خرداد شرکت داشت.
برای مدتی هم به سیستان و بلوچستان رفت تا با اشرار مبارزه کند. بعد از آن نیز به جبهه رفت؛ و سرانجام بیست و سوم ماه مبارک رمضان پرستوی آشیانه هنگام اذان ظهر در حالی که نام مبارک رسول الله (ص) را بر لب داشت پر کشید.
دوستانش نقل کردند: غروب ۲۴/۴/۶۱ شهید افشار برای اقامه‌ی نماز با زبان روزه ندای اذان سر می‌دهد و در حین گفتن اشهد ان محمدا رسول الله (ص) ترکشی به او اصابت می‌کند و و چند دقیقه بعد آسمانی می‌شود.
اما یاد و خاطر سرلشکر جلال افشار را همرزمش سرلشگر سید یحیی رحیم صفوی این گونه بیان کرده است: «اهل ایمان بود و یقین، وجود پاکش از عشق به ولایت لبریز بود؛ اهل عمل بود و حال، نه اهل قیل و قال، چونان دریا ظاهری زیبا، آرام و پر ابهت داشت و در درون پر رمز و رازش غوغایی بود؛ از ارتباط دائم با مبدأ هستی و ذات اقدس ربوبی تا ذکر‌های پیوسته‌اش، دعای کمیل و راز و نیاز‌های عاشقانه او با محبوب همرزمانش را به وجد آورده بود»

با این همه، محبت فراوان او به اهل‌بیت عصمت و طهارت هنوز هم در خاطر‌ها است «عشق زائدالوصف او به نائب امام عصر (عج) و، ولی فقیه مثال‌زدنی بود، هنگامی که به دیدار با امام خمینی (ره) رفته بود، اما موفق به دیدار او نشد، با چشمانی اشک‌بار فریاد برآورد:السلام علیک یا روح‌الله؛ ما امام را با چشم دل زیارت کردیم».
با این حال پس از مدت‌ها هنگامی که عکس شهید حجت الاسلام جلال افشار را به معلمش آیت الله بهاء‌الدینی نشان دادند، بی‌اختیار گریه افتاد و به وجودش افتخار کرد «امام زمان (عج) از من یک سرباز می‌خواستند، من هم آقای افشار را معرفی کردم؛ اشک من اشک شوق است، جلال ذاکر قریب البکاء است».

فراز‌هایی از وصیت نامه‌ی شهید
برادران و خواهران ایمانی! بدانید خداوند ما را از تمامی نعمت‌های بیکرانش بهره‌مند ساخته است یکی از آن نعمت‌ها وجود رهبری است. به وسیله رهبری پیامبر گونه امام امت، و وجود علمای راستین، خطر‌های سد راه اسلام اصیل شناخته می‌شود. مبادا ناسپاسی این نعمت‌های بزرگ را بنمایید که لئن شکرتم لازیدنکم و لئن کفرتم انّ عذابی لشدید.
وحدت کلمه، وحدت رهبری، وحدت هدف و جهت را حفظ کنید تا زمینه ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف آماده شود و به دست مبارکش پرچم لا اله الا الله در سراسر جهان به اهتزاز در آید
مبادا به دست خود ظهور امام علیه السلام را به تأخیر اندازید. دشمن ظالم باشید و یاور مظلوم. بجنگید و کفار را بکشید که سازش و تسلیم در برابر آنان مرگ است. حیات انسانیت به واسطه مرگ کفار به دست خواهد آمد.
به فلسفه قیام حسین بن علی علیه السلام توجه داشته باشید. محرم و عاشورا را فراموش نکنید که استاد شهادت در میان خون تدریس نمود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)