• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۹۴۴۲
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
آذربایجان غربی » اقتصادی
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه:

به دنبال مبادلات تجاری ۳۰ میلیارد دلاری ایران و ترکیه هستیم

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه، گفت: تمرکز ما، رسیدن به هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و ترکیه است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدحسن حبیب‌الله‌زاده امروز در ششمین نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه در شهر وان، افزود: روسای جمهور دو کشور تاکید ویژه‌ای بر توسعه تجاری دو طرف و رسیدن به هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در سال دارند.

وی همچنین با اشاره به نشست خود با ابراهیم رئیسی مبنی بر توسعه روابط اقتصادی ایران و ترکیه به ویژه بحث همکاری‌های استانی و مرزی، خاطرنشان کرد: در جلسه با رئیس جمهور ترکیه نیز بر توسعه روابط اقتصادی دو طرف تاکید شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در ادامه افزود: وزارت خارجه‌های جمهوری اسلامی ایران و ترکیه هر دو با تاکید بر مناسبات ریشه‌دار بین دو ملت، در مسیر رسیدن به ۳۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری دو طرف، گام برمی‌دارند.

حبیب‌الله‌زاده با اعلام اینکه آذربایجان‌غربی و چهار استان مرزی ترکیه ویژگی‌های اقتصادی مهمی دارند، اضافه کرد: از جمله این ویژگی‌ها، ترانزیت کالا و صادرات انرژی است.

وی در ادامه با اشاره به پیشرفت چشمگیر روابط اقتصادی دو طرف در سال‌های اخیر، افزود: سال گذشته مبادلات تجاری دو طرف به ۱۲ میلیارد دلار رسید.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با بیان اینکه همکاری در زمینه انرژی از جمله مهم‌ترین مباحث تبادلات اقتصادی دو طرف است، اظهار داشت: درخصوص احداث خط دوم صادرات گاز ایران به ترکیه که کلنگ آن در ایران به زمین زده شده، در حال مذاکره هستیم.

حبیب‌الله‌زاده همچنین گفت: اقدامات خوبی نیز برای تبادلات برق و الکتریسیته بین دو طرف انجام شده که از جمله آن‌ها تبادل برق خوی - وان است که امیدواریم در ماه‌های آینده انجام گیرد.

وی در ادامه با اشاره به فعال بودن سه گذرگاه مرزی ایران و ترکیه، خاطرنشان کرد: سال‌هاست که این سه پایانه فعال بوده و در حال انجام مذاکرات اولیه برای افزایش به پنج گذرگاه هستیم تا شاهد افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی دو طرف باشیم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه همچنین از بررسی یک پیشنهاد برای افزایش تبادلات مرزی ایران و ترکیه خبر داده و افزود: در حال بررسی پیشنهادی هستیم که در کنار بازارچه‌های مرزی، به یک تفاهمی برسیم تا براساس آن حدود ۳۰ کیلومتر از عمق مرزی طرفین را برای تبادلات اقتصادی و تجاری دو طرف تعیین کنیم.

حبیب‌الله‌زاده با اشاره به ششمین نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه، گفت: این یکی از جلسات مهم در شاکله روابط ایران و ترکیه بوده و امیدوارم این نشست‌ها تداوم یابد تا به هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری نزدیک‌تر شدیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۴۲ طرح عمرانی سلامت‌محور در فارس
طرح پنجشنبه‌های جهادی در شهرستان اهواز
اکران آثار چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در سینما‌های سپهر و ساری مال
دستگیری قاتل جوان پس از قتل میانجی درگیری در جهرم
آغاز طرح‌های گازرسانی و آبرسانی به چیلات دهلران
۱۵ اسفند؛ آخرین مهلت احزاب برای دریافت مجوز ارائه فهرست انتخاباتی
دورهمی بزرگ خانوادگی به یاد شهدای وطن در شیراز
مهلت ۶ ماهه دانشگاه آزاد برای بازنگری سرفصل‌های درسی
آغاز آزمون تصدیق صحت عملکرد نازل‌های سوخت مایع در خراسان شمالی
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد
همایش پیشکسوتان دفاع مقدس در هرمز برگزار شد
تردد مرزی کرمانشاه به مرز ۲ میلیون نفر رسید
کتاب «باغ خرمالو» به چاپ دوازدهم رسید
نمایش ۳۲ فیلم جشنواره فجر در بجنورد 
جوی پایدار در آسمان سمنان
رعدو برق، تگرگ و یخبندان صبحگاهی در برخی نقاط مرکزی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۷ بهمن
جزئیات سی و یکمین المپیاد علمی دانشجویان اعلام شد
بهره‌برداری طرح‌های بسیج سازندگی در شهرستان طبس
حضور ۲ داور ایرانی در مسابقات بین المللی دو‌و‌میدانی مسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)