• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۵۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

اهمیت حفظ و ارتقاء سلامت روان

مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران ­: در سال‌های اخیر، نقش مهم سلامت‌روان در دستیابی به اهداف توسعه جهانی، همانطور که با گنجاندن سلامت‌روان در اهداف توسعه پایدار نشان داده شده افزایش یافته است.

اهمیت حفظ و ارتقاء سلامت روانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حمید پیروی، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان این‌که در هر زمان، مجموعه متنوعی از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی و ساختاری ممکن است برای محافظت یا تضعیف سلامت روان ترکیب شوند، ­ اظهار کرد: اگرچه اکثر مردم انعطاف‌پذیر هستند، اما افرادی که در معرض شرایط نامطلوب از جمله فقر، خشونت، ناتوانی و نابرابری هستند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال‌روان قرار دارند.
وی، ادامه داد: عوامل محافظتی و خطر شامل عوامل روانشناختی و بیولوژیکی فردی مانند مهارت‌های عاطفی و ژنتیک است. بسیاری از عوامل خطر و محافظت از طریق تغییرات در ساختار و یا عملکرد مغز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند.
دبیر اجرایی همایش تخصصی روز جهانی سلامت روان، با اشاره به نقش سیستم سلامت و حمایت اجتماعی در حفظ و ارتقاء سلامت روان گفت: سیستم‌های بهداشتی هنوز به اندازه کافی به نیاز‌های افراد مبتلا به اختلالات‌روانی پاسخ نداده‌اند و به میزان قابل‌توجهی در کمبود منابع قرار دارند. شکاف بین نیاز به درمان و ارائه آن در سراسر جهان گسترده است.
پیروی­ ­خاطرنشان کرد:­­ ­تن‌ها ۲۹ درصد افراد مبتلا به روان‌پریشی و تنها یک سوم از افراد مبتلا به افسردگی، مراقبت‌های رسمی از سلامت‌روان دریافت می‌کنند.
وی، با بیان این‌که افراد مبتلا به اختلالات‌روان همچنین به حمایت اجتماعی از جمله حمایت در توسعه و حفظ روابط شخصی، خانوادگی و اجتماعی نیاز دارند، در ادامه تصریح کرد: افراد مبتلا به اختلالات‌روان ممکن است برای برنامه‌های آموزشی، اشتغال، مسکن و مشارکت در فعالیت‌های معنادار دیگر به حمایت نیاز داشته باشند.
پیروی، با بیان این‌که افسردگی یکی از علل اصلی ناتوانی است، افزود: خودکشی چهارمین عامل مرگ و میر در بین گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال در جهان است. افراد مبتلا به بیماری‌های روانی شدید به‌علت شرایط جسمی قابل پیشگیری، زودتر از موعد حتی دو دهه زودتر می‌میرند.
وی، خاطرنشان کرد: علیرغم پیشرفت در برخی کشورها، افراد مبتلا به بیماری‌های روانی اغلب نقض شدید حقوق بشر، تبعیض و انگ را تجربه می‌کنند. بسیاری از بیماری‌های روان را می‌توان با هزینه نسبتاً کم به‌طور مؤثر درمان کرد، با این حال شکاف بین افراد نیازمند مراقبت و افرادی که به مراقبت دسترسی دارند، همچنان قابل توجه است و پوشش درمانی موثر، بسیار کم است.
همایش تخصصی روز جهانی سلامت‌روان­­۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی، با حضور مسئولان و متخصصان برجسته از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و شماری از مسئولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و متخصصان و فعالان عرصه سلامت‌روان کشور در راستای ارتقای سطح سلامت‌روان آحاد جامعه و به‌ویژه سلامت‌روان دانشجویی برگزار می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آکادمی سحر حریف استقلال در فینال لیگ بسکتبال زنان شد
تاییدصلاحیت ۹۱ درصدی داوطلبین انتخابات شورای شهرها در اسلامشهر
خبر‌هایی از برگزاری مراسم اربعین شهادت شهید حمامیان در شاهرود
افتتاح سرای محله شهید امیر عبداللهیان در بهارستان
همدلی به سبک کوچه افطاری
واکنش مردم به درخواست‌های دشمنان
اجرای طرح اطعام مهدوی در ورامین
آغاز طرح نظارتی استاندارد بر بازار لرستان
بازگشت تولید به قدیمی‌ترین مرکز شیلات کشور
تسلیم نشدن ایرانی‌ها
پیروزی مس کرمان برابر داماش
انتخابات اولویت اول دستگاه‌هایی اجرایی شهرستان بویراحمد
اجرای طرح مسکن استیجاری در آذربایجان‌غربی
توزیع بسته های معیشتی در ملارد
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
شکست تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در لیگ آزادگان
هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال؛ تراکتور فرصت صدرنشینی را از دست داد
۷۰ کشته در حمله به پناهگاه‌های تروریستی در افغانستان
باخت مس قعر نشین؛ پاس گل برای صدر نشینی استقلال
پاکستان سیاست‌های خود را در قبال افغانستان بازنگری کند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)