• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۲۷۷۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

راهکار‌های توسعه مالکیت معنوی بررسی شد

وزیر دادگستری گفت: سازمان ثبت بر اساس قانون، مرجع ملی مالکیت معنوی است و شورای هماهنگی مالکیت فکری به عنوان رابط این مرجع با دستگاه‌های اجرایی عمل می‌کند.

راهکار‌های توسعه مالکیت معنوی بررسی شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سازمان ثبت، مرجع و مرکزیت ثبت مالکیت معنوی در کشور است و دستگاه‌های دیگر همچون وزارت صمت، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم وظیفه زمینه سازی تجاری سازی اختراعات و طرح‌های صنعتی را بر عهده دارند که این هماهنگی بین دستگاهی را وزارت دادگستری انجام می‌دهد.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در نشست با حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مدیران مرکز مالکیت معنوی این سازمان، با اعلام این مطلب گفت: در حمایت از اختراعات، طرح‌های صنعتی و سایر مصادیق مالکیت صنعتی که در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) ثبت و حمایت می‌شوند، یک حلقه واسطی نیز باید وجود داشته باشد تا این ایده‌ها تجاری سازی شده و جامعه از مزایای آن‌ها بهره‌مند شود، لذا شورای هماهنگی مالکیت فکری وزارت دادگستری این نقش را ایفا نموده و در ارتباط با سایر دستگاه‌هایی که در زمینه تجاری سازی ایده‌ها و اختراعات وظیفه‌ای بر عهده دارند، در کنار سازمان ثبت به توسعه مالکیت‌های فکری در کشور کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه این شورا دخالتی در امور اجرایی این حوزه ندارد افزود: مالکیت فکری یا معنوی تأثیر بسزایی در اقتصاد و توسعه کشور دارد و هرچه که بتوان اموری که منجر به تجاری سازی و بهره مندی کشور از این عرصه می‌شود را روان سازی و تسهیل نمود، حرکت چرخ‌های توسعه و اقتصاد کشور سریع‌تر می‌شود.

رحیمی با اشاره الکترونیکی شدن تمامی فرآیند‌های ثبت و حمایت‌های حقوقی از مالکیت معنوی در کشور با بهره گیری از پروتکل‌ها و معاهدات بین المللی که جمهوری اسلامی ایران به عضویت آن‌ها درآمده و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور زمینه‌های مناسبی با ایجاد مسیر سبز برای تولیدکنندگان، صنعتگران و صاحبان فکر و اندیشه در مرکز مالکیت معنوی ایجاد کرده است افزود: تجاری سازی اختراعات، طرح‌های صنعتی و ایده‌ها ونوآوری ها، همانطور که مقام معظم رهبری هم تأکید کرده اند، موضوع بسیار مهمی است و وزارت دادگستری به لحاظ اینکه رابط قوه قضائیه و دولت محسوب می‌شود این آمادگی را دارد در کنار سازمان ثبت به عنوان مرجع ملی و نماینده کشورمان در سازمان جهانی مالکیت معنوی که زیرساخت‌های بسیار مهمی را از بعد حقوقی و بهره گیری از ظرفیت‌های آموزشی و اجرایی در همکاری با نهاد‌های بین المللی فراهم آورده است، هر جا که نیاز شد کمک نماید و با پای کار آوردن دستگاه‌های مرتبط، هماهنگی‌های لازم را به انجام رساند.

بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تمامی فرآیند‌های مالکیت معنوی در حال الکترونیکی شدن و هوشمندسازی است و مقرر است تا دهه فجر به طور کامل به انجام برسد به تشریح برخی دیگر از اقدامات در جهت رونق تولید و تسهیل امور تجار، بازرگانان، مخترعین و صاحبان فکر و اندیشه برای تحقق شعار سال با بهره گیری از ظرفیت‌های داخلی و بین المللی در حوزه مالکیت معنوی و با بهره گیری از ۲۰۰ نیروی متخصص و با تحصیلات عالی پرداخت و گفت: با عضویت ایران در پروتکل مادرید راجع به ثبت بین‌المللی علائم و پروتکل‌های مربوط به آن، دیگر نیاز نیست صادرکننده ما برای ثبت علائم به کشور مقصد برود و مجبور به انجام تشریفات اداری باشد و این کار به راحتی در کشور امکان پذیر خواهد بود.

اسلامی سرپرست مرکز مالکیت معنوی و رؤسای ادارات تخصصی این مرکز نیز در ابتدای این نشست گزارشی از اقدامات مهم و تأثیرگذار ملی و بین المللی در جهت حمایت از مالکیت معنوی ارائه دادند.

ثبت بیش از ۱۱۰ هزار اختراع از سال ۱۳۰۱ تا به امروز در کشور، ثبت حدود ۵۲ هزار علامت تجاری بین المللی در ایران، ایجاد نمایندگی مالکیت معنوی در اداره کل ثبت اسناد و املاک و پیگیری ایجاد ترجمه فارسی در بانک کالا و خدمات مادرید از دیگر مواردی بود که به آن‌ها اشاره شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطعام فاطمی بیش از ۷ هزار نفر در روستا‌های محروم نیشابور
زهرا کریمی طلایی پوش شد
تمرکز بر هم‌افزایی علمی در حل مسائل زنان استان قم
هشدار زرد آلودگی هوا در سمنان تا پایان هفته
عزاداران خوزستانی‌ در مشایه فاطمی کوت‌عبدالله
جاری شدن سیره حضرت زهرا (س) در جامعه امروز
دستگاه ها مهارتهای لازم برای پیشگیری از غافلگیری هنگام وقوع بحران را کسب کنند
مهار آتش سوزی جنگلهای دیزمار آذربایجان شرقی
برگزاری نخستین تمرین تیم ملی فوتبال بانوان ایران
بهره برداری مرحله نخست آزادراه شهید سلیمانی تا پایان سال
کرمان شهری که حاج قاسم مکتب انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کرد
طنين نوای فاطمی بانوان در سراسر گلستان
مهار و اطفاء چندآتش سوزی نقطه ای عرصه های منابع طبیعی گلستان
تجلیل از حماسه سازان بسیجی در بوانات
درخشش دختر پینگ پنگ باز ایرانی در بوندسلیگا دو آلمان
پایان لیگ ووشوی خلیج فارس کیش با معرفی قهرمانان
برپایی خیمه مادری در بیت الزهرای کرمان
اشراف ضربتی پلیس خرم‌آباد اوباش تحت تعقیب را به دام انداخت
طرح اصلاح نژاد دام‌های سبک کبودراهنگ
استقبال باشکوه ارمو از دو شهید گمنام دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)