• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۲۹۰۱۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۷
بین الملل » غرب آسیا

گوترش: وضعیت خاورمیانه هر ساعت وخیم‌تر می‌شود

در هجدهمین روز از درگیری‌ها میان گروه‌های مقاومت فلسطین و اسرائیل، شورای امنیت سازمان ملل در حال برگزاری نشستی درباره فلسطین است و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل می‌گوید وضعیت خاورمیانه هر ساعت وخیم‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ اکتبر ۲۰۲۳ و دوم آبان در نشست شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد: وضعیت خاورمیانه به صورت ساعتی وخیم‌تر می‌شود. جنگ در غزه بیداد می‌کند و خطر گسترش آن در سراسر منطقه وجود دارد.

گوترش تصریح کرد: تفرقه و اختلاف جوامع را نابود می‌کند. تنش یک تهدید است. با این حال، اصل احترام و حمایت از غیرنظامیان باید رعایت شود.

گوترش: وضعیت خاورمیانه هر ساعت وخیم‌تر می‌شود
دبیرکل سازمان ملل گفت: من اقدامات وحشتناک و بی‌سابقه ۷ اکتبر حماس در اسرائیل را به صراحت محکوم کرده‌ام. هیچ چیز نمی‌تواند قتل عمدی، مجروح کردن و ربودن غیرنظامیان یا شلیک راکت را توجیه کند.

گوترش ادامه داد: با همه گروگان‌ها باید رفتاری انسانی کرد و آن‌ها بلافاصله و بدون قید و شرط آزاد شوند.

به گزارش ایرنا از نیویورک، همزمان با آغاز درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، در شهر‌های مختلف آمریکا نیز همچون دیگر نقاط جهان راهپیمایی‌ها و تجمعاتی در حمایت از مردم فلسطین و غزه برگزار شده و امروز نیز همزمان با نشست شورای امنیت، عده‌ای در مقابل سازمان ملل تجمع کرده اند و خواستار آزادی همه کسانی هستند که به گفته آنان به دست حماس به "گروگان" گرفته شده اند.

حملات حماس ناگهانی رخ نداده است

دبیر کل سازمان ملل در عین حال تصریح کرد: همچنین مهم است که بدانیم حملات حماس در ناگهانی رخ نداده است.  مردم فلسطین ۵۶ سال در معرض اشغال خفه کننده قرار گرفته اند.  سرزمین آنها  به طور پیوسته توسط شهرک ها بلعیده شده و گرفتار خشونت شده است.  اقتصاد آنها خفه شده؛  مردم آنها آواره و خانه هایشان ویران شده است.  امید آنها به یک  راه حل سیاسی برای  حل مشکلات آنها نابود شده است.

گوترش باز هم تاکید کرد:  اما نارضایتی مردم فلسطین نمی تواند حملات وحشتناک حماس را توجیه کند. این حملات وحشتناک نمی تواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند. جنگ ها قانون دارند. ما باید از همه طرف ها بخواهیم که به تعهدات خود در چارچوب بین المللی پایبند باشند و به آنها احترام بگذارند. در اجرای عملیات نظامی مراقب باشند تا از جان غیرنظامیان محافظت کنند و به بیمارستان ها احترام بگذارند و از آنها محافظت کنند و از حمله به تاسیسات سازمان ملل که به بیش از ۶۰۰ هزار نفر  فلسطینی پناه داده اند احترام بگذارند .

کشته شدن ۳۵ کارمند سازمان ملل در بمباران غزه

او تاکید کرد:  بمباران بی امان غزه توسط نیروهای اسرائیلی، میزان تلفات غیرنظامیان و تخریب عمده محله ها همچنان در حال افزایش است و این امر به شدت نگران کننده است.  متاسفانه دستکم  ۳۵  کارمند سازمان ملل  در بمباران غزه طی دو هفته گذشته کشته شدند.  من به خاطر خانواده این افراد، این قتل ها و بسیاری دیگر از قتل های مشابه را محکوم می کنم. 

گوترش گفت:  حفاظت از غیرنظامیان در هر درگیری مسلحانه مهم است.  حفاظت از غیرنظامیان هرگز نمی تواند به معنای استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی باشد.

نگران نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه هستم 

دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت: من عمیقاً نگران نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه  در غزه هستم. به صراحت می گویم، هیچ طرفی در این درگیری مسلحانه بالاتر از قوانین بشردوستانه بین‌المللی نیست. حتی در این لحظه خطر جدی، ما نمی‌توانیم تنها گزینه واقع‌بینانه برای صلح و ثبات واقعی را نادیده بگیریم و آن هم راه کار دو کشوری است. 

گوترش گفت: نیازهای مشروع اسرائیل برای امنیت باید محقق شود و فلسطینی ها نیز باید نیاز و  خواسته مشروع خود برای برای یک کشور مستقل، در راستای قطعنامه های سازمان ملل، حقوق بین الملل و توافقات قبلی را محقق شده ببینند.

در حال تکمیل است

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی دستگاههای مختلف برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
دستگیری ۱۱ سارق در اجرای طرح ضربتی پلیس رشت
رویداد ملی ایران جان فرصتی برای معرفی، توانمندی‌ها و مزیت‌های اقتصادی استان
ورزشی‌های هشتم بهمن ماه در استان سمنان
نشست ستاد گرامیداشت دهه فجر در رشت
بازار آخر وقت و تکاپوی مردم مهاباد در معابر شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
سیاری: در صورت وقوع جنگ دشمن آسیب زیادی خواهد دید
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)