• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۰۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۷
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

برگزاری همایش دیرینه شناسی ایران در تبریز

شانزدهمین دوره همایش دیرینه شناسی ایران به میزبانی دانشگاه تبریز در حال برگزاری است.

برگزاری همایش دیرینه شناسی ایران در تبریزبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی دبیر علمی همایش دیرینه شناسی ایران گفت: در نخستین روز همایش سخنرانان به ارائه آخرین اطلاعات علمی روز در زمینه زمین شناسی، دیرینه شناسی و چینه شناسی پرداختند و در دومین روز هم شرکت کنندگان از منطقه فسیلی جلفا بازدید خواهند داشت.

 سهرابی افزود: بیش از ۸۰ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد که حدود ۵۰ مقاله پس از داوری و ارزیابی‌های لازم پذیرفته شد و در پایان همایش از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.

رئیس انجمن دیرینه شناسی ایران هم با اشاره به تبادل آخرین یافته‌های چینه شناسی میان استادان و دانشجویان زمین شناسی از اقصی نقاط ایران در این همایش گفت: در کشور شواهد ارزشمندی از حیات دیرینه زمین داریم که آذربایجان شرقی یکی از آنهاست و در واقع از معدود مناطق دنیاست که ژئوسایت‌های کم نظیر و حتی بی نظیر مراغه و جلفا را در خود جای داده است.

 قادری گفت: این دو منطقه با گونه‌های فسیلی ناب و ویژه برای مطالعه و کاوش محققان و دیرینه شناسان بسیار ارزشمند است به خصوص منطقه فسیلی جلفا با برش‌های چینه شناسی منحصر به فرد به عنوان یک ژئوسایتهای بی نظیر در دنیا باید به شکل شایسته به جهانیان شناسانده شود.

وی با بیان اهمیت حفاظت از این دو منطقه فسیلی گفت: با توجه به این که مناطق فسیلی مراغه و جلفا از زیر مجموعه های مناطق حفاظتی محیط زیست هستند شاهد هستیم که تا حد امکان از این مناطق حفاظت و نگهداری می‌شود تا فسیل‌های موجود در آن‌ها بی رویه و غیرعلمی برداشت نشود هر چند در برخی موارد شاهد برداشت‌های غیراصولی توسط شکارچیان فسیل هستیم که حضور و اقدامات آن‌ها همواره تهدیدی برای علم دیرینه شناسی است.

قادری به ارزشمند بودن اکوموزه گلفرج در جلفا هم اشاره کرد و گفت: بنده ۳ گونه متفاوت و بی نظیری از فسیل‌های ناتیلوئید منطقه فسیلی جلفا را در این موزه مشاهده کرده و حتی برای انجام تحقیقات گسترده، نمونه‌ها را به کشور آلمان بردم اما به علت این که مشخص نیست دقیقا از کجا و چه زمانی برداشته شده نمی‌توانیم اطلاعات جزیی و دقیقی از آن‌ها به دست آوریم ضمن اینکه چنین گونه‌های نادری در شرایط غیراستاندارد نگهداری می‌شود در حالی که باید به عنوان میراث زمین شناسی کشور که غیرقابل تکرار و تولید است در شرایط استاندارد و مطلوب نگهداری شود.

وی گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم با امکانات و توانایی‌های موجود از مناطق فسیلی موجود در استان از جمله مراغه و جلفا محافظت و نگهداری می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به این که مسئولیت حفاظت، مطالعه و کاوش‌های زمینی بر عهده این اداره کل است گفت: ساختمان حراست و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان در مراغه برای ممانعت از برداشت‌های بی رویه توسط شکارچیان فسیل فعال است و از منطقه فسیلی مراغه، حفاظت و نگهداری می‌کند اما با توجه به محدودیت‌های مالی چنین امکانی در منطقه فسیلی جلفا فراهم نیست.

 اشتری گفت: اداره کل محیط زیست استان برای همکاری با دانشگاهیان در زمینه تحقیق و تفحص در حوزه زمین شناسی و دیرینه شناسی آماده است و همکاری‌های لازم را با آن‌ها خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضبط داور‌های غیرمجاز از مغازه گیاهان دارویی در ارومیه
ثبت‌نام جشنواره امتنان از کارگران و واحدهای نمونه چهارمحال و بختیاری
باد و باران در راه لرستان
ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده (۱۱) قانون احکام دائمی به دستگاه‌های اجرایی
برگزاری جشن تکلیف در شهرستان زهک
دستگیری سارقان قطعات خودرو
کاهش سلطه ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه
بانوان فرهنگی علاوه بر انتقال دانش، انسان پروری می‌کنند
تقدیر نماینده ولی فقیه در گلستان از مدیرکل و معاونان صداوسیمای گلستان
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
بررسی مصوبات شورای فرهنگی عمومی استان سمنان
عملیات موفق امداد هوایی در زنجان برای نجات بیمار سکته مغزی
اجرای طرح‌های عمرانی در ۵۵ روستای بخش تخت سلیمان تکاب با حفظ بافت تاریخی
آغاز المپیاد ورزشی در زاهدان
افتتاح سالن ورزشی ریحانه النبی گلشهر
نماینده اروپا: اسرائیل دوام نخواهد آورد
نشست بانوان مدیر استان مرکزی با استاندار
مسابقه عکاسی «هایکو کتاب» در ارومیه برگزار می‌شود
برگزاری مراسم پایانی رویداد ایتاپ هوش مصنوعی در سلامت در اهواز
تشییع پیکر مادر شهیدان محمدی در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۱ نظر)