• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۱۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

امید جدیدی برای درمان سرطان پانکراس

محققان یک هدف درمانی جدید را برای آدنوکارسینوم مجرای پانکراس ، یک بدخیمی کشنده که مسئول بیش از ۹۰ ٪ موارد سرطان پانکراس است، شناسایی کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی ایران ، با نرخ بقای ۵ ساله ۱۱ ٪، پیش بینی می‌شود که سرطان پانکراس به دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریکا در این دهه تبدیل شود، زیرا آدنوکارسینوم مجرای پانکراس (PDAC) بیش از ۹۰ ٪ از کل موارد سرطان پانکراس را تشکیل می‌دهد.
امید جدیدی برای درمان سرطان پانکراس
در همین راستا تاکنون در مطالعات قبلی چشم انداز جهشی و محرک‌های سرطان پانکراس را بررسی کرده اند. با این حال، تنظیم کننده اصلی ورود چرخه سلولی و متابولیسم و جهش‌های انکوژن که این سرطان را  هدایت می‌کند ناشناخته باقی مانده است.
آدنوکارسینوم مجرای پانکراس (PDAC) یک بدخیمی کشنده است که نیاز به گزینه‌های درمانی جدید دارد. بر اساس هیستوژنز، تومور‌های پانکراس به دو دسته اپیتلیال یا غیر اپیتلیال طبقه بندی می‌شوند.
آدنوکارسینوم مجرای پانکراس (PDAC)، یک نئوپلاسم اپیتلیال و شایع‌ترین تومور بدخیم پانکراس است که بیش از ۸۵ درصد از کل بدخیمی‌های پانکراس را تشکیل می‌دهد.این سرطان به درمان‌های فعلی بسیار مقاوم است و به بیماران نرخ بقای کلی ۵ ساله تنها ۷.۲ ٪ را می‌دهد.
این امر باعث می‌شود سرطان پانکراس به مرگبارترین تومور شکم بالغ تبدیل شود. پیش‌بینی می‌شود که این سرطان به دلیل شیوع شدید آن تا سال ۲۰۳۰ به عنوان دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در آمریکا شناخته شود و حتی از سرطان سینه نیز پیشی بگیرد.
مشخص شده که پروتئین‌های متصل شونده به (RNA RBPs) پس از رونویسی پیوند، پایداری و ترجمه RNA را تنظیم می‌کنند. به این ترتیب، RBP‌ها در تمام جنبه‌های توسعه و پیشرفت سرطان نقش دارند، و بیان نابجای آن‌ها با کاهش بقا ارتباط دارد. در نتیجه، RBP‌ها به عنوان یک کلاس از اهداف بالقوه درمانی سرطان ظاهر شده اند.
سوپر تقویت کننده‌ها (SEs) مناطق خاصی در ژنوم هستند که تبدیل و تکثیر سلول‌های سرطانی را در سطح رونویسی تنظیم می‌کنند.
تا به امروز، سوپر تقویت کننده ها ، هماهنگ کننده افزایش پایدار در سرطان پانکراس تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده اند، که توسعه درمان‌های موثر این سرطان را محدود کرده است.
در مطالعه حاضر، محققان مکان‌های ژنومی سوپرتقویت کننده ها را در ۱۶ رده سلولی سرطان پانکراس انسان ترسیم کردند و در نهایت ۸۷۶ تعداد از آنها را مشخص کردند.
مطالعات قبلی چندین ژن را در کنار مکان‌های ژنومی سوپرتقویت کننده در فرآیند‌هایی که در سرطان تنظیم نمی‌شوند، مانند پروتوآنکوژن JUN که در تکثیر سلولی فعال است را دخالت داده‌اند.
سوپرتقویت کننده ها در داخل تومور‌های سرطان پانکراس PDAC، بیان و عملکرد دستگاه سنتز پروتئین را برای پشتیبانی از فرآیند‌های انکوژنی تنظیم می‌کنند بنابراین درمان‌هایی که برومدومین و مهارکننده‌های موتیف خارج ترمینال (BET) را مختل می‌کنند، می‌توانند به عنوان دارو‌های ضد سرطان جدید امیدوارکننده ظاهر شوند.
کشف این عملکرد (مکانیسم )سرطانی یک رویکرد مولکولی قابل درمان در پایین دست منحصر به فرد را برای هدف قرار دادن سرطان پانکراس PDAC و به طور بالقوه سرطان‌های دیگر ارائه می‌دهد.
مهمتر از آن، این دارو‌ها به طور بالقوه می‌توانند از سمیت‌های شدید ناشی از سایر درمان‌های سرطان هدفمند SE جلوگیری کنند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش در برخی مدارس سمنان و آرادان غیر حضوری شد
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)