• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۳۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
اقتصادی » آب و انرژی

۱۹۵ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاه‌ها تجدیدپذیر وارد بورس شد

سخنگوی صنعت برق از ورود ۲۰ نیروگاه خورشیدی، ۴ نیروگاه بادی و یک نیروگاه برق آبی کوچک با مجموع ظرفیت حدود ۱۹۵ مگاوات در بورس خبر داد.

نیروگاه‌ها تجدیدپذیربه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مصطفی رجبی‌مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع بالای یک مگاوات موظفند حداقل یک درصد از مصرف برق خود را از نیروگاه‌های تجدید‌پذیر تامین کنند و سالانه این سهم را به مقدار یک واحد درصد افزایش و طی پنج سال به ۵ درصد برسانند.

وی با اشاره به مصوبات هیئت دولت گفت: دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور نیز موظف هستند تا ۲۰ درصد از مصرف خود را از منابع تجدیدپذیر تامین یا خریداری کنند.

به گفته رجبی مشهدی؛ به منظور تسهیل تأمین برق صنایع و مصرف کنندگان مذکور از انرژی‌های پاک، وزارت نیرو با همکاری بورس انرژی اقدام به راه‌اندازی تابلوی معاملات برق سبز کرد.

سخنگوی صنعت برق با تأکید بر اینکه صنایع مذکور می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کنند، گفت: با راه‌اندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی، از ابتدای خرداد تا پایان مهر امسال در مجموع بیش از ۱۴۹ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر به ارزش بیش از ۳۶۶ میلیارد تومان در تابلوی برق سبز مبادله شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: تا پایان مهرماه، ۲۰ نیروگاه خورشیدی، ۴ نیروگاه بادی و یک نیروگاه برق آبی کوچک با مجموع ظرفیت حدود ۱۹۵ مگاوات که متقاضی حضور در بورس بودند، برای حضور در معاملات تابلوی سبز به شرکت بورس انرژی معرفی و مجوز حضور آنها در بورس صادر شده است.

رجبی مشهدی تصریح کرد: وزارت نیرو نه تنها تحویل برق معامله شده در تابلوی سبز را تضمین می‌کند بلکه خریداران برق تجدیدپذیر را به میزان برق خریداری شده از تابلوی سبز از شمول برنامه‌های مدیریت مصرف خارج می‌کند.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به وجود ناترازی در ایام تابستان بی‌سابقه سال ۱۴۰۲ گفت: برق مبادله شده در تابلوی سبز در ماه‌های گرم به خریداران تحویل شد و بر اساس آمار بورس انرژی، بیشترین میزان برق مبادله شده در تابلوی سبز مربوط به تحویل تیر ماه ۱۴۰۲ به میزان ۷۵ مگاوات ظرفیت در هر ساعت بود که به طور کامل به مصرف کنندگان تحویل شد.

وی افرود: از ابتدای راه‌اندازی تابلوی معاملات برق سبز بورس انرژی، تعداد ۶۳ مشترک در ۷ شرکت برق منطقه‌ای و ۱۱ شرکت توزیع نیروی برق اقدام به خرید برق از تابلوی برق سبز کرده‌اند.

سخنگوی صنعت برق گفت: صنایع بالای یک مگاوات می‌توانند با حضور در بورس انرژی علاوه بر انجام تعهدات قانونی خود برای تأمین برق سبز، به منظور بهره‌برداری از مزایای نیروگاه‌های تجدیدپذیر نسبت به سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه خورشیدی یا بادی اقدام کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت داوران استان در لیگ جهانی کاراته وان
افزایش نگران‌کننده مسمومیت با گاز CO در استان اردبیل
بارندگی و لغزندگی در محور‌های مواصلاتی اصفهان
امروز: ایران - اندونزی، مصاف با پدیده مسابقات در فینال
احیای دو شرکت ورشکسته تولیدی با ورود دادگستری مازندران
ورود سامانه بارشی از اواخر وقت امشب به خراسان جنوبی
زنجان؛ رتبه اول کشور در نصب کنتورهای هوشمند آب
تشریح برنامه های اقتصادی و عمرانی شهرستان باروق
سرباز وظیفه ۲۰۰ گرم طلا را به دست صاحبش رساند
نفوذ سامانه بارشی و ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۸ بهمن
وزیران پیگیر رفع مشکلات مردم در استان‌ها هستند
مراسم نکوداشت رئیس اسبق دانشگاه الازهر در تهران
ضرورت طراحی الگوی نوین نظارتی برای آموزشگاه‌های آزاد و زبان
ساخت حسگر نانویی نوین برای تشخیص زودهنگام سرطان
افتتاح نمایشگاه خوشنویسی در شیروان
برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های باستان‌شناسی در کرمان
افزایش ۲۰ درصدی تولید توت فرنگی در گلخانه‌های فلاورجان
افتتاح و آغاز عملیات چندین طرح شهرداری یزد همزمان با دهه فجر
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
اولویت اول استان گلستان تأمین آب است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)