• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۸۸۹۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
اجتماعی » حقوقی و قضایی
غریب‌آبادی:

جامعه بین الملل برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی اقدام کند

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر از مقامات سازمان‌های بین‌المللی خواست برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه وارد عمل شوند.

جامعه بین الملل برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی وارد عمل شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب‌آبادی در همایش «بررسی ابعاد حقوقی تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و مسئله فلسطین» که در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه موضوع حقوق بشر در حوادث اخیر غزه بسیار تامل‌انگیز است، اظهار کرد: براساس حقوق بین‌الملل در درگیری‌ها نباید افراد غیرنظامی مورد هدف قرار گیرند؛ در روز‌های گذشته برخی از مقامات سازمان‌های بین‌المللی به جای ایفای وظایفشان، موضع‌گیری سطحی کردند و از هر ۲ طرف درگیری درخواست خویشتن‌داری کردند، در حالیکه وضعیت ۲ طرف مشابه یکدیگر نیست.
غریب‌آبادی با اشاره به اینکه یک طرف اشغالگر و دیگری برای رسیدن به حق خود تلاش می‌کند، گفت: اینکه از ۲ طرف یک چیز بخواهیم، انحراف است؛ وظیفه نهاد‌های بین‌المللی و حقوق بشری این است که طرف اشغالگر را تحت فشار قرار دهند تا به اشغالگری پایان دهد، نه اینکه بخواهند خویشتن‌داری کند؛ باید از صهیونیست‌ها بخواهند جنایت‌هایشان را متوقف کنند؛ از طرفی، فلسطینی‌ها حق دفاع دارند که از سرزمین‌های خود در برابر یک رژیم اشغالگر دفاع کنند.
وی با بیان اینکه با گذشت حدود یک ماه و شهادت حدود ۹ هزار نفر یک جلسه اضطراری حقوق بشر نیز تشکیل نشده است، ادامه داد: اگر سازوکار‌های حقوق بشری الان نمی‌توانند جلوی تجاوز و این جنایت‌ها را بگیرند، پس چه کاری از دستشان بر می‌آید؟ برای کوچک‌ترین اتفاق در کشور‌های مستقل، بیانیه‌های متعدد صادر می‌کنند، اما حالا که شاهد کشتار هزاران فلسطینی بی‌پناه هستیم، هیچ اقدام موثری انجام نمی‌دهند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه نقد این سازوکار‌ها در آستانه هفتادوپنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر صورت می‌گیرد، تاکید کرد: مردم فلسطین برای ادامه حیات حتی توان تامین نیاز‌های اولیه‌شان را ندارند، اینکه این سازوکار‌ها نتوانستند جلوی این جنایت‌ها را بگیرند یک طرف؛ اما آیا نمی‌توانستند نشستی برگزار کنند و موضعی بگیرند و حداقل‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.
وی همچنین تصریح کرد: چیزی که الان مردم فلسطین لازم دارند، اقدامی جدی برای جلوگیری از تجاوز و جنایت‌ها است؛ باید جامعه بین‌المللی یا دست‌کم جمعی از کشور‌ها وارد عمل شوند و اقدام‌های عملی اتخاذ کنند؛ این کار یک کشور هم نیست، بلکه کشور‌های مختلف باید وارد کار شوند. باید کار‌های حقوقی و قضایی در این بخش را با کمک وکلا و حقوقدانان پیش برد که بر اساس آن اول باید علیه رژیم صهیونیستی در محاکم کشور‌های خارجی پرونده باز شود و دیگر اینکه درباره جنایت‌های آن، مستندسازی شود.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: از سال ۲۰۱۵ در دیوان کیفری بین‌المللی پرونده‌ای برای فلسطین باز شده و تحقیقات دادستان دیوان نیز از ۲ سال قبل شروع شده که البته تاکنون اقدام اثرگذاری در این حوزه انجام نشده است؛ دیوان باید این پرونده را فعال کرده و قضیه را به‌صورت جدی دنبال کند؛ دولت فلسطین نیز باید جنایت‌های رژیم صهیونیستی را در دیوان پیگیری کند.
وی گفت: در ایران به دستور دادستان کل کشور، پرونده‌ای در دادستانی تهران برای رسیدگی به جنایت‌های رژیم صهیونیستی باز شده است؛ کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی نیز باید اقدام‌های خود را بیشتر و موثر کنند و ما تاکنون شاهد اقدام عملی و موثری نبوده‌ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی دستگاههای مختلف برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
دستگیری ۱۱ سارق در اجرای طرح ضربتی پلیس رشت
رویداد ملی ایران جان فرصتی برای معرفی، توانمندی‌ها و مزیت‌های اقتصادی استان
ورزشی‌های هشتم بهمن ماه در استان سمنان
نشست ستاد گرامیداشت دهه فجر در رشت
بازار آخر وقت و تکاپوی مردم مهاباد در معابر شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
سیاری: در صورت وقوع جنگ دشمن آسیب زیادی خواهد دید
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)