• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۶:۰۷
صفحه نخست » عمومی

توافق جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵

با توافق جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ ، غنی سازی در برنامه هسته ای ایران باقی می ماند.

{$sepehr_old_video_40396}
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از ژنو، بر اساس توافق ایران و 1+5 غنی سازی در برنامه هسته ای ایران باقی می ماند. همچنین فعالیت هسته ای سایت های اراک،‌نطنز و فوردو به شکل کنونی ادامه می یابد و تحریم ها نیز افزایش نخواهد یافت. بحران هسته ای در شیب سرازیری قرار گرفت.
پس از بیش از چهار روز مذاکرات  سخت ونفس گیر بالاخره جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 به توافق دست یافتند.
سند امضا شده بین ظریف و وزرای خارجه 1+5 در چهار صفحه تنظیم شده است .
شبکه تلویزیونی پرس تی وی به نقل از عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد: نود و هشت درصد از مسائل مربوط به بحث های برنامه اتمی ایران حل و فصل شده است.
******** 
اشتون :اولین گام برای رسیدن به توافق جامع برداشته شد
کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با تلویزیون رویترز درباره توافق به دست آمده در ژنو گفت: در تلاش هایمان برای رسیدن به توافق متحد بودیم.
به گزارش واحد مرکزی خبربه نقل ازشبکه تلویزیونی رویترز، اشتون گفت: وقتی به ژنو آمدیم کار را بر اساس کار قبلی ( دو هفته قبل) شروع کردیم. همراه با آقای ظریف سخت کار کردیم و وقت زیادی صرف کردیم. کار روی جزئیات معامله بسیار سخت بود اما با توجه به روحیه همکاری و فضای مثبت حاکم بین ما این کار انجام شد .مذاکرات بر اساس  احترام متقابل بود و من بسیار خوشحالم که به نتیجه رسیدیم.
خبرنگار رویترز سوال کرد :این توافق موقت است.شما چگونه می خواهید آن را به یک معامله بلند مدت تبدیل کنید؟
اشتون پاسخ داد: این اولین قدم ما بود اما در چارچوب تعیین شده برای رسیدن به یک توافق جامع قدم بر می داریم. بی تردید این مسئله یعنی رسیدن به یک توافق جامع هدف اصلی گروه سه بعلاوه سه است. همچنین فکر می کنم دولت ایران نیز همین نظر را داشته باشد.همچنین اجرای این توافقنامه یک قدم مهم خواهد بود.
خبرنگار سوال کرد: لحظه حساسی که به این پیشرفت مهم منجر شد ، کدام بود؟
اشتون گفت: یک لحظه خاص وجود ندارد. مسائل زیادی وجود داشت که باید روی آنها کار می کردیم. و باید به طریقی این کار را می کردیم که در بر دارنده تعهد طرف باشد. از این رو بسیاری اوقات مجبور می شدیم توقف کنیم و بالاخره بعد از مذاکرات فشرده به اینجا رسیدیم.
خبرنگار سوال کرد: دیدگاه های متفاوتی در گروه پنج بعلاوه یک وجود دارد.این دیدگاه ها چه تاثیری بر روند مذاکرات داشته است؟
اشتون گفت  این کشورها به نمایندگی شورای امنیت سازمان ملل گرد آمدند و هدف همه ما که در این مذاکرات حضور داشتیم ، رسیدن به توافق بود.
اذعان اوباما : ایران هم حق غنی سازی دارد
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: ایران همانند همه کشورها حق دارد انرژی هسته ای صلح آمیز داشته باشد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، باراک اوباما پس از اعلام خبر دستیابی به توافق هسته ای در ژنو در سخنانی در کاخ سفید گفت: این گامهای اولیه سبب می شود در شش ماه آینده زمان و فرصتی به وجود بیاید تا مذاکرات بیشتری برای رسیدگی کامل به دغدغه های جامع ما درباره برنامه هسته ای انجام شود.  از جانب ما باید بگویم که ایالات متحده و دوستان و متحدان ما موافقت کرده ایم بخشی از تحریمهای ایران کاسته شود اما در عین حال شدیدترین تحریمها همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. ما از اعمال تحریمهای جدید خودداری خواهیم کرد و اجازه خواهیم داد حکومت ایران به بخشی از درآمدهایی دسترسی داشته باشد که به علت تحریمها از امکان دسترسی به آن محروم بوده است. اما ساختار وسیعتر تحریمها همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و ما همچنان با شدت این تحریمها را اعمال خواهیم کرد. اگر ایران در این مرحله شش ماهه کاملا به تعهداتش عمل نکند. در شش ماه آینده ما تلاش خواهیم کرد به راه حلی جامع دست پیدا کنیم. رویکرد ما درباره این مذاکرات با این درک اساسی بوده است که ایران همانند همه کشورها بتواند به انرژی هسته ای صلح آمیز دسترسی پیدا کند.» رئیس جمهور آمریکا تاکید  کرد دیپلماسی تنها راه حل مسئله هسته ای ایران است.
باراک اوباما پس از اعلام خبر توافق هسته ای در ژنو،  در سخنانی در کاخ سفید گفت:« اگر حالا تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال شود، سبب می شود آمریکا از متحدانش دور شود و این خطر را به همراه دارد که ائتلافی از هم پاشیده شود . در حال حاضر، این وحدت بین المللی نمود پیدا کرده است.  من مسئولیتی عظیم در تلاش برای حل و فصل اختلافها به صورت مسالمت آمیز دارم نه اینکه با عجله به سمت جنگ بروم. امروز فرصتی واقعی فراهم شده است تا به راه حلی مسالمت آمیز دست پیدا کنیم. من معتقدم باید این فرصت را امتحان کنیم. گام اولیه ای که امروز برداشته ایم، نشان دهنده مهمترین و ملموس ترین پیشرفتی است که ما از زمان مسئولیت من با ایران به آن دست یافته ایم. حالا باید در ماههای آتی از این فرصت  استفاده کنیم تا به توافقی جامع و دیرپای دست پیدا کنیم که براساس آن مسائلی حل و فصل شود که امنیت ما و امنیت متحدان ما را برای مدت چند دهه تهدید می کند. این کار آسان نخواهد بود و چالشهای عظیمی در پیش روی قرار دارد. اما ایالات متحده آمریکا از طریق دیپلماسی قوی و اصولی ،  نقش خود را از جانب جهانیان برای رسیدن به صلح و امنیت و همکاری بین ملتها ایفا خواهد کرد.»
کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد در توافق ایران و گروه پنج به علاوه یک در ژنو پیش بینی شده است که ایران غنی سازی بیش از پنج درصد اورانیوم و استقرار سانترفیوژ های جدید را متوقف کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز ،‌ دفتر ریاست جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد در ازای این اقدام ایران ، قدرت های غربی شامل اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان  نیز طی شش ماه آینده تحریم جدیدی علیه ایران اتخاذ نخواهند کرد. به گفته این منبع ایران همچنین وعده داد ذخایر اورانیوم بیست درصدی را نیز خنثی کند.در این بیانیه همچنین تصریح شده است در تاسیسات آب سنگین اراک تجهیزات جدیدی نصب نخواهد شد.
کری :گام جدی برای برطرف کردن همه تردیدها برداشتیم
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: امروز یک گام جدی برای برطرف کردن همه تردیدهای جامعه بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران برداشتیم.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفت از ایران خواستیم تردیدهای بین المللی را درباره برنامه هسته ای اش از بین ببرد.
وی افزود: توافق به دست آمده در ژنو در باره برنامه هسته‌ای ایران ؛ کشورهای جهان و شرکای آمریکا را در منطقه مطمئن‌تر خواهد کرد.
وی تصریح کرد توافق اولیه ،برنامه هسته ای ایران را به ماهیت صلح آمیز بودنش باز خواهد گرداند.
کاخ سفید: تحریم جدیدی علیه ایران اتخاذ نخواهد شد
کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد در توافق ایران و گروه پنج به علاوه یک در ژنو پیش بینی شده است که ایران غنی سازی بیش از پنج درصد اورانیوم و استقرار سانترفیوژ های جدید را متوقف کند.
به گزارش واحد مرکزی خبربه نقل ازخبرگزاری رویترز،‌ دفترریاست جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد در ازای این اقدام ایران ، قدرت های غربی شامل اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان  نیز طی شش ماه آینده تحریم جدیدی علیه ایران اتخاذ نخواهند کرد. به گفته این منبع ایران همچنین وعده داد ذخایر اورانیوم بیست درصدی را نیز خنثی کند.در این بیانیه همچنین تصریح شده است در تاسیسات آب سنگین اراک تجهیزات جدیدی نصب نخواهد شد.
لاوروف:توافق ژنو به کاهش تحریم ها کمک می کند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد توافق شش قدرت جهانی و ایران به کاهش تحریم های یکجانبه امریکا و اتحادیه اروپا برضد این کشور ، کمک خواهد کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت :  توانایی آژانس بین المللی انرژی اتمی برای کنترل برنامه هسته ای ایران به میزان قابل توجهی رو به افزایش گذاشته و ایران با اقدامات بیشتر موافقت کرده است. 
خبرگزاری فرانسه از پکن گزارش داد، دولت چین اعلام کرد: توافق ژنو درباره مسئله هسته‌ای ایران صلح در خاورمیانه را حفظ می‌کند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه از توافقنامه‌ای که در ژنو درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران منعقد شد استقبال کرد و گفت: این توافقنامه «بازنده» ندارد.
لاوروف درپایان مذاکرات ژنو بین ایران و گروه پنج به علاوه یک گفت:‌«بازنده ای وجود ندارد، همه برنده هستند».
 فابیوس: توافق ژنو موید حق ایران درداشتن انرژی هسته ای
وزیر امورخارجه فرانسه توافق حاصل شده در ژنو را موید حق ایران در داشتن برنامه صلح آمیز هسته ای دانست.
به گزارش مونیتورینگ واحد مرکزی خبر، لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه در سخنانی در جمع خبرنگاران گفت، توافقی که در ژنو درباره برنامه هسته ای ایران امضا کردیم، پس از سال ها بن بست، پیشرفت مهمی برای امنیت و صلح است.
این توافق حق ایران در داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای را مورد تأیید قرار می دهد اما در عین حال امکان دستیابی آن به برنامه هسته ای نظامی را به طور کامل منتفی می کند.
گفت وگوها طولانی و سخت بود و همانطور که شاهد بودید فرانسه هم نقش خود برای رسیدن به توافقی محکم را به طور کامل ایفا کرد.
در مجموع، توافق ژنو اولین گام مهم در این زمینه است.
وستروله: توافق هسته ای با ایران نقطه عطفی به شمار می رود
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس ازبرلین، گیدو وستروله وزیر امورخارجه آلمان روزیکشنبه گفت: توافق میان ایران و شش قدرت که در مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای ایران در ژنو حاصل شد ، نقطه عطفی در تلاش ها برای حل و فصل مناقشه مربوط به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی است. 
وستروله در بیانیه ای گفت‌: ما گام روبه جلوی دیگری را به سمت هدف مربوط به بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای برداشته ایم. پس از ده سال مذاکره، سکوت و رویارویی، ما امروز برای اولین بار به یک اجماع سیاسی درباره گام های اولیه مهم در مسیر حل مناقشه رسیدیم.
وی افزود: چند ماه آینده باید برای «ساختارمند کردن اعتماد دوجانبه» به کار گرفته شود.
وستروله گفت‌: اجرای شفاف و قابل اعتماد بازرسی ها و ادامه مذاکرات با هدف دستیابی به یک تصمیم نهایی، اهمیت فراوانی خواهد داشت. 
هیگ توافق هسته ای ژنو را مهم و امیدبخش توصیف کرد
وزیرخارجه انگلیس توافق هسته ای ژنو را لحظه ای «مهم» و «امیدبخش» در روابط با ایران توصیف و تاکید کرد: ارزش تلاش جمعی کشورهای حاضر را داشت.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، ویلیام هیگ امضای توافق هسته ای گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران را لحظه ای مهم و امیدبخش در رابطه با ایران و تلاش برای ممانعت از گسترش تسلیحات هسته ای در جهان توصیف و تاکید کرد: نخستین باری است که موفق به عقد توافقی بین المللی با ایران در موضوع برنامه هسته ای این کشور شده ایم.
وزیر خارجه انگلیس گفت: توافق حاصل شده گامی نخست است، یقین حاصل می شود که برنامه هسته ای ایران در شش ماه آینده توسعه نخواهد یافت. هیگ ابراز امیدواری کرد، توافق اخیر فرصت مذاکره برای دستیابی به توافقی نهایی به وجود آورد.
پوتین توافق هسته ای ایران را تحولی بزرگ توصیف کرد
شبکه تلویزیونی پرس تی وی خبر داد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره توافق هسته ای ایران و پنج به علاوه یک گفت: توافق ایران یک تحول بزرگ است اما فقط گام اولی در راهی طولانی محسوب می شود.
پوتین تاکید کرد: توافقنامه هسته ای ژنو تاثیر مثبتی بر اوضاع بین المللی به ویژه در منطقه خاورمیانه خواهد داشت. 
پوتین افزود: توافقنامه ژنو یکی از دشوارترین مشکلات در عرصه سیاست جهانی را حل کند.
متن توافقنامه هسته‌ای ایران و ۱+۵
وزارت  امور خارجه ترجمه رسمی توافقات ایران و ۱+۵  در ژنو را منتشر کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، متن کامل  ترجمه  رسمی این توافقات به این شرح است . 
برنامه اقدام مشترک
مقدمه: 
هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته ای نیست.
راه حل جامع مذکورمبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی­ها می انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به­طور کامل از حقوق خود در بهره­گیری از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای وبا رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت های عملی و اقدامات شفاف ساز به  منظور تضمین  ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای می باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش­های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم های شورای امنیت، تحریم های چندجانبه و تحریم های ملی مربوط به برنامه هسته ای ایران می انجامد. 
در فاصله میان گام های اولیه و گام آخر،گام های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه های شورای امنیت باهدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. سه کشور اروپایی / اتحادیه اروپا به اضافه سه (3+3 یا 1+5) و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم های مورد توافق میان-مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از 3+3و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته ای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد. 
عناصر گام اول
گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می­باشد. در این دوره همه اعضاء،با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد. 
ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:
- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد. 
-ایران اعلام می­کند که برای این دوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند. 
- ایران اعلام می­کند که فعالیت­های خود در تاسیسات سوخت هسته ای نطنز(1)، فوردو(2) و یا راکتور اراک(3) را که توسط آژانس با نام IR-40  شناسایی می­شود، بیش از این گسترش نخواهد داد. 
- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد به UO2  ، ایران تصمیم دارد موادUF6  جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند. 
- محل­های جدید برای غنی سازی ایجاد نمی شود.
- ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی گیرد، ادامه خواهد داد.
-عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.
نظارت­های بیشتر:
- ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرحهای تاسیسات هسته ای ایران، توصیف ساختمان­ها در هر یک از سایت­های هسته ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت­های هسته ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.
- ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود.
- اتخاذگام­های لازم برای موافقت باآژانس بین المللی انرژی اتمی برای انعقاد "رهیافت پادمان" در موردراکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود.
- دسترسی روزانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایلهای ضبط شده دوربین­هادرمواقعی که آنهابرای بازرسی های دوره ای موسوم به DIV ،IIV ،PIV وبازرسی­های سرزده درسایت حضورندارند.
دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به: 
کارگاه­های مونتاژسانتریفیوژ(4)
کارگاه­های تولیدروتورسانتریفیوژومحل­های نگهداری،و
معادن اورانیوم وتخلیص اورانیوم
درمقابل، 3+3،اقدامات داوطلبانه زیرراانجام خواهند داد:
- توقف تلاش برای کاهش خریدنفت خام ایران به نحوی که مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود ازایران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص ازعوایدفروش نفت ایران درخارج ازکشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور،تحریم­های اتحادیه اروپاوآمریکا بربیمه وخدمات حمل ونقل مرتبط،تعلیق می­شوند. 
- تعلیق تحریم­های امریکاواتحادیه اروپا بر:
صادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم­خدمات مرتبط(5)
طلا و فلزات گران­بها،وتعلیق تحریم­خدمات مرتبط
- تعلیق تحریم­های آمریکابرصنعت خودرووتعلیق تحریم­های خدمات مرتبط
- صدورگواهی عرضه ونصب قطعات یدکی برای ایمنی پروازهواپیماهای غیرنظامی ایران وخدمات مرتبط. صدورگواهی بازرسی­های مرتبط با ایمنی و تعمیرات درایران وهمچنین خدمات مرتبط(6)
- عدم صدورقطعنامه­های جدیدتحریم هسته­ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد
- عدم صدورقطعنامه­های جدیدتحریم هسته ای از سوی اتحادیه اروپا
- دولت امریکا،درچارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور وکنگره ازتحمیل تحریم­های جدیدهسته­ای خودداری خواهدکرد. 
- یک کانال مالی به منظور تسهیل تجارت امورانسان دوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران بااستفاده إزدرآمدهای نفتی ایران درخارج از کشور ایجاد خواهد شد. 
- تجارت امورانسان دوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط باتولیدات غذایی وکشاورزی،دارو،تجهیزات دارویی ومخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانک­های خارجی مشخص وبانک­های ایرانی غیرتحریم شده خواهدبودکه به­هنگام ایجاداین کانال مالی مشخص خواهند شد.
کانال مزبور همچنین موارد را دربر می گیرد:
- نقل و انتقال­های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد
- پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه­ها و دانشکده­ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.
- افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.
عناصر گام نهایی راه حل جامع*
گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتنداز:
- دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.
- بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح­های هسته­ای و موافقت­نامه­های پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.
- به ­طور همه­جانبه تحریم­های هسته­ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم­های چندجانبه و تحریم­های ملی را برداشته و از جمله گام­هایی برای دسترسی به حوزه­های تجاری، فنآوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.
- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می­گردد، برنامه­ای که شاخصه­های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت­های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت­های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل­هایی که در آن غنی سازی انجام می­شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می­گیرد، تعیین می­گردد.
- نگرانی­های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نامIR-40 شناخته می­شود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.
- اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشترمورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.
- شامل همکاری بین المللی هسته ای غیر نظامی باشد، که این همکاری­ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته­ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D)مورد توافق می باشد.
به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته­ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.
* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می شود.
-پی نوشت ها-
1-به این معنی که طی شش ماه، ایران به سانتریفیوژهایی که نصب شده اند ولی غنی سازی اورانیوم انجام نمی دهند گاز UF6 تزریق ننماید.
 سانتریفیوژهای اضافی نصب ننماید. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهایی از همان نوع جایگزین می کند.
2- در چهار آبشار سایت فردو که در حال حاضر غنی سازی اورانیوم انجام می دهند،از این پس غنی سازی بالای 5 درصد انجام نخواهد گرفت و ظرفیت غنی سازی افزایش نخواهد یافت.
- گاز UF6 به دوازده آبشار دیگر تزریق نمی شود تا در وضعیت غیرعملیاتی باقی بمانند. 
- بین آبشارها اتصال وجود نخواهد داشت. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول،سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای همان نوع جایگزین می کند.
3- ایران اعلام می کند که برای رفع نگرانی­های مربوط به احداث راکتور اراک برای شش ماه به راکتور سوخت تزریق نخواهد شد،یا آب سنگین را به سایت راکتور منتقل نمی­کند و سوخت جدید را آزمایش نکرده یا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نخواهد شدو تجهیزات اصلی باقی مانده نصب نخواهد شد.
4- مطابق برنامه های ایران،تولید سانتریفیوژ در ایران در این شش ماه مخصوص به جایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده خواهد بود.
5- «تحریم خدمات مرتبط» به معنی هرگونه خدمات موضوع تحریم­های اجرایی آمریکا یا اتحادیه اروپا، از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مالی می­باشد، تا جایی که هر یک از خدمات مذکور، مرتبط با تحریم بوده و برای تسهیل نقل و انتقالات مالی مورد نظر لازم باشد. این خدمات می تواند شامل نهادهای ایرانی تحریم نشده باشد.
6- رفع تحریم­ها می تواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
بیانیه حوزه علمیه لرستان در محکومیت اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه سال آینده
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۱ بهمن
یک میلیارد دلار طرح مصوب در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی
تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت آموزشی و اصلاح نظام یارانه‌ای
امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در شعب منتخب بانکی
برگزاری مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۲ بهمن در کرمانشاه
۱۵ بهمن ماه؛ آغاز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های خوزستان
ساختمان حادثه دیده در انفجار بندرعباس، لوله کشی گاز داشته است
تعیین تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو تا یک هفته آینده
  کرمان از قطب‌های فعال و پیشرو در طرح ملی نهضت مدرسه‌سازی
آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ملی در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده
امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن کارکنان جهاد، بین وزرای راه و جهادکشاورزی
افتتاح ۱۵۰ هزار واحد مسکن حمایتی شهری و روستایی در دهه فجر
بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال طرح بازآفرینی شهری؛ آماده افتتاح در دهه فجر
ابلاغ مصوبه بازنگری طرح جامع شهر جهرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)