• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۳۲۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶
سیاسی » مجلس

اختصاص یک درصد از سود شرکت‌ها به هلال احمر

نمایندگان مجلس شرکت‌های دولتی و غیردولتی را مجاز به اختصاص یک درصد از سود خود به جمعیت هلال احمر کردند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۴ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی بند‌های الحاقی ۳ و ۴ ماده ۷۰ لایحه برنامه هفتم را مورد بررسی قرار دادند.
 
نمایندگان ابتدا بند الحاقی ۳ را مورد بررسی قرار دادند و با توجه به اینکه نماینده دولت به این نکته اشاره کرد که این حکم قابل طرح نبوده چرا که جمعیت هلال احمر در بودجه دارای ردیف جداگانه است و همچنین محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم نیز تاکید کرد که در این بند الحاقی دولت تنها مجاز به تخصیص یک درصد از سود قابل تقسیم خود به جمعیت هلال احمر شده است و ما در این مورد تکلیفی تعیین نکرده ایم بنابراین دکتر قالیباف با توجه به ابهامات موجود این بند الحاقی را جهت بررسی‌های بیشتر و رفع ابهامات مطرح شده به کمیسیون تلفیق ارجاع داد.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد که در اینجا ۳ موضوع مطرح شده است که مشمول اصل ۷۵ قرار می‌گیرند.
 
وی یادآور شد: یکی از این موضوعات مسئولیت اجتماعی است که کسی با آن مخالفتی ندارد که شرکت‌ها سهم وظیفه مسئولیت اجتماعی خود را به هلال احمر پرداخت کنند، اما تخصیص یک درصد سود مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی قرار می‌گیرد، همچنین در مورد بحث قبول مالیاتی نیز مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی قرار می‌گیرد و دولت در این زمینه بحث دارد بنابراین این بند را به کمیسیون ارجاع می‌دهیم یا این ۲ مورد حذف شوند و یا اصلاحات لازم انجام شود.
 
در بند الحاقی ۳ ماده مذکور آمده است؛ در راستای رشد و توسعه خدمات بشردوستانه، ارتقای سرمایه‌های اجتماعی، تقویت مشارکت‌های عمومی، افزایش مشارکت جوانان و داوطلبان در خدمات امدادی و عام‌المنفعه و کمک به افزایش تاب‌آوری جامعه و کاهش آسیب‌های ناشی از حوادث و سوانح، تغییرات اقلیمی و توسعه امور حمایتی، کلیه شرکت‌های دولتی و وابسته به نهاد‌های عمومی غیردولتی مجازند به منظور ایفای نقش و مسؤولیت اجتماعی حداکثر یک درصد (۱%) از سود قابل تقسیم ناشی از فعالیت‌های خود را به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی پرداخت نمایند. این پرداخت‌ها به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی شرکت‌های مذکور محسوب می‌شود.
 
نمایندگان در ادامه بند الحاقی ۵ ماده ۷۰ را مورد بررسی قرار دادند و با ۱۲۹ رأی موافق، ۶۰ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه با مفاد آن موافقت کردند.
 
در جریان بررسی این بند الحاقی نماینده دولت به این نکته اشاره کرد که موارد مندرج در بند الحاقی ۵ به استناد ماده ۱۱۷ قانون خدمات مدیریت کشوری مربوط به امور استخدامی بوده و ارتباطی به موارد معاملاتی و مالیاتی ندارد بنابراین نیاز به حکم جداگانه‌ای دارد.
 
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم نیز یادآور شد: در مورد جمعیت هلال احمر در عین حالی که احکام و قوانین جمهوری اسلامی بر آن مترتب است به عنوان نهاد بین المللی باید براساس اساسنامه خود اداره شود.
 
وی تصریح کرد: در این زمینه اختلافاتی وجود داشت بنابراین ما تاکید کردیم این جمعیت باید براساس بند‌های اساسنامه این نهاد که در مجلس مصوب شده است، اداره شود.
 
در بند الحاقی ۵ ماده ۷۰ آمده است: به استناد ماده (۱۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری، آیین‌نامه‌های مالی، محاسباتی، معاملاتی، استخدامی و ضوابط ساختار تشکیلاتی و سِمت (پست)‌های سازمانی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تابع جزء (۴) بند «ب» ماده (۱۰) اساسنامه جمعیت هلال احمر مصوب سال ۱۳۸۸ است، آئین نامه اجرایی این بند ظرف ۳ ماه از لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.
 
در ادامه بند الحاقی ۴ این ماده نیز جهت رفع ابهام و اعمال اصلاحات مطرح شده به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ارجاع داده شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)