• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۵۱۶۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶
مازندران » اقتصادی

وجود ۱۲۰ رودخانه اصلی در مازندران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای: ۱۲۰ رودخانه اصلی به طول حدود ۷ هزار کیلومتر در مازندران وجود دارد

وجود ۱۲۰ رودخانه اصلی در مازندرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: مازندران ۱۲۰ رودخانه اصلی به طول حدود ۷ هزار کیلومتر دارد که بیش از یک‌هزار کیلومتر از این رودخانه‌ها در محدوده شهری واقع شده و در مواقع طغیانی شدن رودخانه‌ها نیز بیشتر در همین محدوده‌ها شاهد بروز خسارت هستیم.

حیدر داوودیان افزود: از ابتدای امسال تا پیش از وقوع سیل اخیر با صرف اعتباری بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال حدود ۵۹ کیلومتر لایروبی رودخانه‌های استان در نقاط حادثه‌خیز انجام شد و یک‌هزار و ۳۰۰ متر نیز دیواره‌سازی داشتیم که نقش مؤثری در کاهش خسارت سیلاب داشت. به همین اندازه نیز از محل تهاتر و ماشین‌آلاتی که خودمان داشتیم لایروبی و ساماندهی انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز به ترتیب ۴۳ و ۷۷ کیلومتر دیوار حفاظتی ساخته شد. حدود ۳ هزار و ۵۰۰ متر لایروبی نیز طی این ۲ سال در استان انجام شد.

داوودیان افزود: در رودخانه سردآبرود حد فاصل سد انحرافی تا دریا نزدیک به یک کیلومتر دیواره‌سازی داشتیم که اگر این دیوار‌ها نبود، برخی روستا‌ها مانند نجارکلا و دیوکلا دچار خسارت‌های بیشتری می‌شدند و ممکن بود شاهد آبگرفتگی شدید در این مناطق مسکونی باشیم.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: در فاصله ۶.۵ کیلومتری سد انحرافی سردآبرود تا دریا ۲۰ نقطه آسیب‌پذیر شناسایی شده که برای ایمن‌سازی این نقاط به سه کیلومتر دیواره‌سازی نیاز داریم تا در سیل‌های بعدی شاهد بروز خسارت نباشیم، زیرا در طغیان‌های بعدی قطعا دامنه خسارت از حریم و بستر فراتر خواهد رفت.

وی تصریح کرد: دِبی دوره بازگشت ۵۰ ساله رودخانه سردآبرود حدود ۶۰ متر مکعب در ثانیه است. اما در سیل اخیر دِبی پیک سیلاب ۱۶۵ مترمکعب در این رودخانه ثبت شد که دوره بازگشت بیش از ۲۰۰ ساله را نشان می‌دهد. دِبی دوره بازگشت ۵۰ ساله پلنگ‌آبرود نیز ۵۷ متر مکعب است که در سیل اخیر شاهد ثبت پیک سیلاب ۱۳۵ مترمکعب بودیم.

وجود ۱۲۰ رودخانه اصلی در مازندرانداوودیان خاطرنشان کرد: معمولا هیچ کدام از سازه‌هایی که طراحی می‌شوند با در نظر گرفتن دوره بازگشت ۲۰۰ ساله نیستند. مرسوم است که سد‌های انحرافی خارج از محدوده شهر‌ها با دوره بازگشت ۲۵ ساله و در داخل شهر‌ها با دوره بازگشت ۵۰ ساله طراحی می‌شود. پل‌هایی که تخریب شدند نیز بر اساس دِبی ۵۰ ساله طراحی درستی داشتند، اما شدت سیل اخیر با دوره بازگشت بیش از ۲۰۰ سال و غیرقابل پیش‌بینی بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران درباره دلیل وقوع سیل در چالوس، گفت: بارندگی شدید در یک بازه زمانی کوتاه چنین وضعیتی را ایجاد می‌کند. ما در گذشته بارندگی‌های بیشتر از این هم داشتیم، اما خسارتی به جا نمی‌گذاشت. چون مدت بارش بیشتر بود و شدت کمتری داشت. در همین سیل نیز کلاردشت که در بالادست منطقه زوات قرار دارد بارندگی نداشت، اما بارش‌های سنگین و کوتاه‌مدت در مناطق جنگلی اطراف سد انحرافی ثبت شد که ایجاد سیل را به دنبال داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: دیوار‌های حفاظتی که طی یک سال اخیر در حاشیه رودخانه سردآبرود ساخته شد، نقش زیادی در کاهش خسارت‌های سیل ۱۳ آبان داشت. ‎

داوودیان با بیان این‌که در سیل اخیر بیشترین خسارت‌ها در چهار شهرستان عباس‌آباد، چالوس، نور و سوادکوه ثبت شد، گفت: مجموعا برای رودخانه‌ها در این چهار شهرستان به بیش از ۷ کیلومتر دیواره‌سازی نیاز داریم که برای اجرای این مقدار دیواره‌سازی و تثبیت بستر باید حدود یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تامین شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح خانه موسیقی تهران
ماهواره «پایا» با دقت تصویربرداری زیر ۳ متر به بهره‌برداری رسید
افتتاح خانه موسیقی تهران
هشدار پلیس راه لرستان درباره لغزندگی جاده‌ها
آبیاری تنظیم شده پیش از بروز سرما راهی برای کاهش خسارت‌
اقدامات بسیج سازندگی جلوه‌ای از همبستگی اجتماعی و خدمت بی‌منت
دهه فجر یادآور آرمان‌های آزادی‌خواهی و استقلال ملت بزرگ ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
۲۶ میلیارد تومان اعتبار برای احیای قنوات زنجان
رزمایش توزیع ۲۰۰ بسته معیشتی در زنجان
اصلاح و بهسازی جاده زنجان، دندی و تکاب
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
کشف بیش از ۱.۵ تن آرد قاچاق در هوراند
ضرورت توجه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در برنامه‌های دهه فجر
انتظار فرج، برترین عبادت‌ها و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی موعود (عج)
توقیف کامیون حامل مرغ زنده بدون مجوز در بندرانزلی
پخت کیک ۴۷ متری در میانه
اعدام سازی وارد مرحله جدید شد؛ حرکت جدید معاندین در انتشار اخبار دروغ!
اعزام تیم‌های ارزیاب به منطقه سیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
رزمایش اقتدار ورزش ایران
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
ویدیو کنایه‌آمیز به ترامپ و شکست پروژه‌های آمریکا علیه ایران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)