• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۵۴۸۹۵
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

خون‌های اهدایی امانت اهدا کنندگان است

معاون آموزشی و پژوهشی موسسه طب انتقال خون با بیان اینکه اهدا کنندگان سنگ بنای تامین خون کافی و سالم هستند گفت: ما تلاش می‌کنیم امانت‌دار خوبی از این خون‌های اهدایی باشیم.

خون‌های اهدایی امانت اهدا کنندگان است

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مهتاب مقصودلو معاون آموزشی و پژوهشی موسسه طب انتقال خون امروز در  روز جهانی دیابت مهمان برنامه روزنه رادیو گفتگو بود. 

مجری : چهارمین سمینار ملی بانک‌های خون بیمارستانی از دیروز کار خودش را در تهران آغاز کرده و از بیست و دوم تا بیست و چهارم آبان سال ۱۴۰۲ این سمینار ملی و گسترده که از سراسر ایران هم میهمان دارد برگزار می‌شود.

سوال: خانم دکتر مقصودلو دیروز افتتاحیه چهارمین سمینار ملی بانک‌های خون بیمارستانی بود و پنل‌های تخصصی را هم شما ارائه کردید به افرادی که در این سمینار شرکت کردند که اکثراً در حوزه بیمارستان و بانک خون بیمارستانی فعال بودند توضیحات بیشتر را می‌فرمایید.

مقصودلو: بانک خون مراکز درمانی به عنوان آخرین حلقه زنجیره تامین خون کافی و سالم با سازمان انتقال خون همکاری دارند و در فراهم کردن خون با کیفیت و سالم برای بیمارانی که به خون احتیاج دارند فعالیت می‌کنند این سمینار با هدف توانمندسازی و ارتقاء دانش و مهارت‌های این کارکنان در بانک خون‌های بیمارستان‌ها برگزار شده ده پنل تخصصی است که از شرایط نگهداری و حمل و نقل خون شروع می‌شود تا مواردی مثل الزامات کیفی که باید این همکاران در مراکز بانک خون رعایت کنند، اصول تزریق خون، شناسایی گروه‌های خون اصلی و فرعی، آشنایی با گروه خون‌های نادر و RH از جمله مواردی است که در این سه روز بحث می‌شود مهمان حدود ۸۰۰ نفر از کارکنان و مسئولین بانک خون بیمارستان‌های سراسر کشور هستیم.

سوال: پنل‌های تخصصی که دیروز بررسی شد عناوینش را می‌فرمایید.

مقصودلو: روز اول تاکید ما روی شرایط نگهداری و حمل و نقل خون و تعیین گروه خون و آزمایش‌هایی که باید روی گروه خون انجام شود، آزمایش‌های سازگاری که در بانک خون بیمارستان‌ها قبل از تزریق انجام می‌شود برای هر بیماری که می‌خواهد خون دریافت کند با آن واحد خون و فرورده‌ای که می‌خواهد تزریق بشود قبل از تزریق آزمایش‌هایی انجام می‌شود که آیا این خون با خون بیمار سازگار است یا خیر و دیروز به صورت گسترده در خصوص آزمایش‌های سازگاری قبل از تزریق خون در بانک خون صحبت شد.

سوال: در مورد کراس مچ هم در مورد سازگاری خونی هم توضیح می‌دهید.

مقصودلو: این آزمایش آزمایشی است که سلول‌های خونی که در فرآورده‌های خونی است با پلاسمای خون بیمار مجاور می‌شود که ببیند آیا این‌ها از نظر آنتی بادی و آنتی ژن با هم سازگار هستند یا خیر یعنی اگر در خون بیمار آنتی بادی بر علیه یکی از آنتی ژن‌هایی که در واحد‌های خونی تزریقی وجود داشته باشد در محیط خارج از بدن با هم واکنش نشان می‌دهند و نشان می‌دهد این خون سازگار نیست و مناسب بیمار ما نیست حتی اگر گروه خونی شان و RH آن‌ها از یک جنس است، ولی با توجه به گروه‌های خون فرعی این دو خون با هم سازگار نیست و اگر تزریق شود در بدن بیمار ممکن است اشکال ایجاد کند این از جمله آزمایش‌های بسیار مهم است که قبل از تزریق خون در بیمارستان‌ها انجام می‌شود و آن قدر جستجو می‌کنند تا خون سازگار را برای بیمار پیدا کنند.

سوال: با توجه به این که به همت سازمان انتقال خون این سمینار ملی بانک‌های خونی بیمارستانی از ۲۲ تا ۲۴ آبان ماه برگزار شده آیا صحبتی هم با اهدا کنندگان دارید؟

مقصودلو: اهدا کنندگان سنگ بنای تامین خون کافی و سالم هستند و ما سعی می‌کنیم امانت‌دار خوبی از این خون‌های اهدایی باشیم و در بیمارستان‌ها هم اولین جمله‌ای که به همکاران بانک خون در بیمارستان‌ها آموزش می‌دهیم این است که خون‌های اهدایی امانت‌های اهدا کنندگان است از ابتدا تا انتهای زنجیره همه باید سعی کنیم که در جای خودش بهترین استفاده را بتوانیم از این خون‌ها داشته باشیم.

سوال: از شما یک جمله طلایی می‌خواهیم.

مقصودلو: من اولاً همه مردم را به خود مراقبتی از خودشان دعوت می‌کنم که از سلامتی خودشان مراقبت کنند بسیاری از بیمارانی که خون دریافت می‌کنند می‌توانند در شرایط سلامتی، خودشان اهدا کننده ما باشند خونی که امروز اهدا می‌شود ممکن است فردا به مصرف خودمان برسد و برای این که ما همیشه خون کافی در اختیار داشته باشیم احتیاج به مشارکت همه عزیزانی که از نعمت سلامتی برخوردار هستند داریم به خصوص جوانان، امیدواریم به بحث اهدای خون توجه کافی داشته باشند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آخرین مهلت ارسال آثار به مسابقه داستان نویسی روز کیش
راهیابی دو اثر از کیش به مرحله نهایی سی و هفتمین جشنواره تئاتر هرمزگان
برگزاری کارگاه‌های سفالگری و آینه نگاری در حریره کیش
غارت منابع ایران؛ هدف همیشگی قدرت‌های استکباری
گشایش نمایشگاه دائمی بیت الاحزان در بناب مرند
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه حاضر شد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)