• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۵۷۲۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷
خراسان جنوبی » اقتصادی
خراسان جنوبی؛

زحمت از قالیبافان، سود از آنِ تجار

قیمت پایین در مقایسه با ارزش یکی از مشکلاتی است که گریبان صنعت فرش دستباف خراسان جنوبی را گرفته است.

زحمت از قالیبافان، سود از آنِ تجاربه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،مدیر اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستباف خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: هر شهرستان در استان فرش دستباف مخصوص خود را دارد، اما امروزه بافت هیچ فرشی در استان به شکل قبل رونق ندارد و برخی از این مشکلات به دلیل عمل نکردن مطابق سلیقه بازار برمی‌گردد.

صادقی زاده افزود: خریدار خارجی رنگ‌های فرش را مطابق با سلیقه خود می‌پسندد و این موضوع نیازمند این است که قالیبافان و یا نماینده‌ای از این قشر در نمایشگاه‌های بین‌المللی و خارجی حضور داشته باشند و سلیقه بازار خارجی را در دست گرفته و مطابق آن عمل کنند.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که ما در زمینه فرش دستباف داریم این است که قیمت آن نسبت به ارزش آن بالا نرفته است؛ در حالی که قیمت فرش ماشینی ۱۰ برابر شده، اما فرش دستباف با افزایش دو برابری روبرو بوده است.

مدیر اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستباف خراسان جنوبی افزود: علاوه بر اینکه بازارسازی برای فرش دستباف استان ضعیف است، اما باز هم همان مقداری که از بافنده به وسیله تجار ایرانی خریداری می‌شود، با قیمت‌های بسیار پایین است که اصلاً برای بافنده صرفه اقتصادی ندارد و سود اصلی به جای اینکه عاید بافنده شود به جیب تجار می‌رود.

وی گفت: نمایشگاه‌های داخلی برای صادرات نقش و تأثیر خاصی ندارد و تاکنون امکانات و زمینه‌ای برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی برایمان فراهم نشده که تقاضایمان در این مورد این است که جای پای ما در نمایشگاه‌های خارجی را باز کنند تا با سلیقه بازار جهانی آشنا شویم تا هم قیمت فرش دستباف به ارزش خود برسد و هم فروش آن بیشتر شود.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرش و طراحی آن یکی از گنجینه زنده بشری استان است، گفت: اختلافی بین وزارت میراث فرهنگی و وزارت صمت وجود دارد مبنی بر اینکه، وزارت میراث فرهنگی آمادگی دارد تا بحث فرش دستباف و ماشینی به طور کامل ذیل مجموعه این وزارت قرار بگیرد.

شاهوردی افزود: اختلاف نظری بین وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی وجود دارد، زیرا وزارت صمت فقط قسمت بافت سنتی را حاضر است واگذار کند، اما واگذاری این بخش به تنهایی برای عملکرد درست و توسعه کافی نیست و انتظار ما این است که به طور کل فرش دستباف و ماشینی ذیل مجموعه وزارت میراث فرهنگی قرار بگیرد.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: عنوان مرکز فرش ایران تغییر پیدا کرده و به مرکز صنایع خلاق و فرش تبدیل شده است که این موضوع برای ما نگران کننده است، زیرا ما می‌خواهیم فرش یک متولی مشخص داشته باشد و سطح این مرکز پایین نیاید.

جویبان افزود: نبود ثبات مدیریت و متولی مشخص نداشتن در فرش یکی از مشکلات بزرگ ما است که پیگیر آن هستیم، زیرا ما نمی‌خواهیم که مرکز ملی فرش ادغام و تمرکز‌ها از روی آن برداشته شود.

وی گفت: یکی از پیشنهاد‌ها و راهکار‌های ما برای افزایش بازار‌های جهانی این است که یک فروشگاه اینترنتی سفارش پذیر در قالب یک نمایشگاه مجازی داشته باشیم تا خریدار خارجی بتواند به صورت برخط فرش را مشاهده کند و امکان سفارش آن را داشته باشد.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون در حوزه صادرات تعاونی‌ها یک میلیون دلار صادرات فرش دستباف داشتیم.

اشرفی در ادامه به بحث تسهیلات اشاره کرد و افزود: بافندگان در استان به دو صورت می‌توانند برای دریافت تسهیلات اقدام کنند؛ در یک نوع فرد به صورت مستقل می‌تواند ثبت نام کرده و به عنوان یک بافنده تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کند.

وی گفت: در صورت بعدی فرد می‌تواند در قالب مشاغل به عنوان پشتیبان خود را معرفی کند و بدون محدودیت، متناسب تعداد بافنده‌ای که در اختیار دارد و مشغول به کار هستند تسهیلات دریافت کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۲ درصدی سهم بانوان متقاضی آزمون دکتری ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته
۲۴ بهمن، شروع ثبت نام از داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا در خوزستان
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
عزت و عظمت ایران اسلامی در سایه جانفشانی‌های شهداست
اوقات شرعی اهواز، ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
جهش در ساخت مسکن و زیرساخت‌های گلستان
خانه‌دار شدن بیش از ۴ هزار خانواده گلستانی
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح سینما دیجیتال استاد شهریار بستان آباد
تیم سراب قهرمان مسابقات چهار جانبه بسکتبال جام فجر
پایان فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهر در هیات‌های اجرایی خوزستان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۴۸ هکتاری در چاه‌گز شهرستان کهنوج
آغاز پخش آزمایشی فرستنده‌های HD بستان خوزستان
پایان هفته با جوی پایدار در سمنان
گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهید سامر شریعتمدار در کرج
افتتاح طرح ابیاری تحت فشار در جیرفت
روایت حماسه مردم کیش در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
پروژه انتقال آب در آستانه بهره‌برداری کامل
روایتی از همدلی و همبستگی و اتحاد البرزنشینان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
توقیف ۳ دستگاه اتوبوس حامل بار قاچاق در زنجان
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)