• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۱۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بهره‌برداری از ۸۰ دستگاه کوانتومتر ایران ساخت در کارخانه‌ها و صنایع متالورژی

به همت یک شرکت دانش بنیان، دستگاه آنالیز عنصری فلزات (کوانتومتر) که با تعیین میزان عناصر تشکیل‌دهنده هر قطعه فلزی در انتخاب نوع و کیفیت قطعه براى کاربردهاى متفاوت در صنعت متالورژی کاربرد دارد ،به تولید انبوه در کشور رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از « مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری» ، متخصصان یک  شرکت دانش بنیان با اتکا به دانش فنی متخصصان داخلی در حوزه‌های فوتونیک، الکترونیک، پلاسما، شیمی تجزیه، فیزیک و متالورژی در سال ۹۶ موفق به ساخت نخستین دستگاه آنالیز عنصری فلزات (کوانتومتر) با قابلیت ارائه به صنعت در ایران شدند.
بهره‌برداری از ۸۰ دستگاه کوانتومتر ایران ساخت در کارخانه‌ها و صنایع متالورژی( ویترین / منبع : معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری)
این دستگاه بر اساس تکنولوژی اسپارک (Spark OES)، ایجاد محیط پلاسما در حضور گاز آرگون و آشکارسازی طیف تحریک شده عناصر عمل می‌کند و قابلیت انجام آنالیز عناصر مختلف، موجود در پایه‌های فولاد، آلومینیوم، مس، روی و منیزیم را دارد.
از مهمترین مزایای دستگاه کوانتومتر، قابلیت سفارشی سازی و انعطاف آن برای آنالیز آلیاژ‌های غیرمتداول فلزی مختلف با توجه به گرید‌های کاری مشتری است.
برای مثال افزایش محدوده اندازه گیری (حدود بالا و پایین) یک عنصر، افزایش یک عنصر نامتعارف به میزان (رنج) کاری یک پایه یا یک گروه از آلیاژ‌های پایه مدنظر از مهمترین مزایای دستگاه‌های کوانتومتر ساخت شرکت می‌باشد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با تاکید بر اینکه تعیین میزان عناصر تشکیل دهنده یک قطعه فلزی یکی از فاکتورهاى مهم در انتخاب نوع و کیفیت قطعه براى کاربردهاى متفاوت در صنعت متالورژی است، گفت: مجموعه ما تاکنون موفق به فروش بیش از ۸۰ دستگاه کوانتومتر به کارخانه‌ها و مراکز معتبر صنایع وابسته متالورژی از قبیل ریخته گری، آلیاژسازی و قطعه‌سازی و… در داخل کشور شده است.
محمد بیاتی افزود : محصولات کوانتومتر در حالت کلی به دو مدل پایه فلزات رنگی (شامل پایه‌های مس، آلومینیوم، روی، زاماک و منیزیم) و پایه فلزات آهنی (شامل پایه‌های فولاد، چدن و استیل) تقسیم می‌شود. همچنین امکان تولید یک دستگاه کوانتومتر با قابلیت آنالیز عناصر در چندین پایه مختلف و نیز امکان سفارشی کردن خرید (افزایش بازه اندازه‌گیری عناصر، افزایش عنصر) و آنالیز نمونه‌ها در بازه مد نظر در پایه‌های مختلف فلزات رنگی و آهنی وجود دارد.
وی با بیان اینکه این دستگاه برای نخستین بار توسط این شرکت دانش بنیان در کشور ساخته و به بازار عرضه شده است؛ گفت : با توجه به نیاز صنایع مختلف به استفاده از دستگاه کوانتومتر پرتابل در سایت‌های کارگاهی و صنعتی به منظـور کنترل سریع آنالیـز مـواد ورودی و خروجی و محصولات حین تولید بدون نیاز به تخریب و یا نمونه گیری، دستگاه کوانتومتر پرتابل Scan Port -Ara تولید شد.
وی، توانایی جداسازی گرید‌های مختلف از یکدیگر را از دیگر مزیت‌های دستگاه کوانتومتر برشمرد و افزود : آنالیز دقیق و تعیین غلظت وزنی عناصر در نمونه‌های مختلف آهنی و غیرآهنی، شناسایی و جداسازی سریع نمونه‌ها بدون نیاز به تهیه نمونه و یا برش قطعه، قابلیت حمل و نقل بر روی ارابه به همراه کپسول آرگون و تمام متعلقات، توانایی اندازه گیری هم زمان عناصر UV مانند کربن، گوگرد، فسفر در اپتیک، قابلیت تعریف یک نمونه خاص جهت مقایسه سریع آنالیز با امکان نمایش درصد تطبیق، تعبیه کابل جهت سهولت در جابه جایی و کنترل پروب و قابلیت سفارشی سازی برنامه‌های آنالیز از مشخصات منحصر به فرد این دستگاه است.
بیاتی با اشاره به خواص و کاربرد‌های متفاوت در فلزات مختلف گفت : برخی دستگاه‌های کوانتومتری صرفا قابلیت آنالیز نمونه‌های یک پایه را دارند. در کوانتومتر‌های ساخت این شرکت دانش بنیان ، به درخواست مشتری، امکان قرار دادن چند پایه فلزات رنگی به طور همزمان و آنالیز آلیاژ‌های غیرمتداول فلزی مختلف با توجه به گرید‌های کاری مشتری وجود دارد. برای مثال افزایش محدوده اندازه گیری (حدود بالا و پایین) یک عنصر یا افزایش یک عنصر نامتعارف به رنج کاری یک پایه یا یک گروه از آلیاژ‌های پایه مدنظر از مهمترین مزایای دستگاه‌های کوانتومتر ایران ساخت است.
گفتنی است یازدهمین نمایشگاه، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، ۱۲ تا ۱۵ دی ماه در ۱۴ بخش موضوعی اعم از نفت و پتروشیمی، الکترونیک و نرم‌افزار و شبیه‌سازها، عمران و ساختمان، مکانیک، شیمی و متالورژی، کشاورزی و محیط‌زیست، فیزیک پایه، تجهیزات عمومی آزمایشگاهی، مواد آزمایشگاهی، مهندسی پزشکی و زیست مواد، خدمات سکوبندی، خدمات کالیبراسیون و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدار به منظور عرضه محصولات و خدمات فناورانه ساخت داخل برگزار می‌شود.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)