• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۵۰۱۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۳
کرمان » علمی و فرهنگی

تشکیل پژوهشکده بیابان لوت در دستور کار

آیین سومین کنفرانس بین‌‌المللی بیابان لوت به همت گروه جغرافیای دانشگاه شهید باهنر کرمان، در تالار وحدت اين دانشگاه برگزار شد.

تشکیل پژوهشکده بیابان لوت در دستور کار
 
 

 

 

به گزارش  خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان رئیس کنفرانس بین المللی بیابان لوت با تاکید بر تمدن ماندگار پنج هزار ساله لوت افزود: این تمدن در روزگاری قطعا وابسته به آب بوده  و اگر یک پس نگری به لوت داشته باشیم خواهیم دانست که نوعی دوره تمدنی در بیابان لوت وجود داشته است.

حسین غضنفر‌پور ادامه داد: امروزه قنات‌هایی در حوزه شهداد داریم که یادگار دریا و دریاچه عظیم‌ی در روزگاران قدیم مربوط به دوره پیش از میلاد است.

 وی در باره اهداف برگزاری همایش‌های لوت در سنوات گذشته ابراز کرد: کنفرانس‌های گذشته  اهدافی چون شناخت و شناسایی لوت، حراست و بهره گیری از لوت و شناخت تهدید ها و ظرفیت های لوت را دنبال کرده اند و این کنفرانس نیز در ادمه همان اهداف است.

 رئیس کنفرانس بین المللی بیابان لوت  با تاکید بر پایه ریزی آمایش سرزمینی در لوت خاطر نشان کرد:  امروز ما درصدد پایه ریزی آمایش لوت هستیم و  به دنبال بهره برداری ارزشمند و ارزنده از لوت و البته بدون  آسیب رساندن به آن می‌باشیم.

وی با تاکید بر نقش مهم  دانشگاهیان در آمایش لوت ابراز کرد: جامعه دانشگاهی علاوه بر بخش علمی باید در بخش خصوصی نیز ورود کند و این کنفرانس نیز نقطه شروع این امر مهم‌ است.

غضفرپور ابراز کرد: در حال پیگیری برای ایجاد کنسرسیوم مشترک لوت بین دانشگاه و سایر دستگاه ها هستیم و مداخل بیشتری را برای آن ایجاد کنیم و پیوندی بین دانشگاهها از جمله دانشگاه سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و مدیران دستگاه اجرایی لوت که در راس آنها اتاق بازرگانی و میراث فرهنگی است برقرار کنیم و نیز با ارائه بیش از ۱۲۰ مقاله که توسط دانشگاهیان به این کنفراس ارسال شده است و با تعامل با فعالان حوزه گردشگری که بازوی ما هستند، توانستیم این امر را به انجام برسانیم.

وی در پایان با ابراز امیدواری از همراهی جامعه دانشگاهی و دولتی اذعان کرد: امیدوارم این همایش نقطه آغازی برای فعالیت های بیشتر در حوزه شناساندن بیابان لوت باشد.

سپس رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان ، ضمن تاکید بر جنبه اقتصادی و گردشگری بیابان لوت اظهار کرد: این بیابان از نظر گردشگری و اقتصادی حائز اهمیت بسیاری است و امیدوارم برگزاری چنین برنامه‌هایی سبب انسجام بیشتر بین کویردوستان و مسئولان شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان از تشکیل پژوهشکده بیابان لوت سخن گفت و ادامه داد: پیگیر این موضوع هستیم تا این ظرفیت به خوبی شناخته شود.

وی عنوان کرد: تنها ۱۰ درصد این بیابان شناخته شده است، امیدوارم با همکاری جامعه دانشگاهی بتوانیم این فضای گردشگری را وسعت ببخشیم و پتانسیل‌های بالای گردشگری کویر را از جمله داستان‌های زندگی حاشیه‌ نشینان کویر در طول تاریخ که جذابیت بالایی نیز دارد و خواص درمانی کویر، گردشگری نجوم و گردشگری ماجراجویانه را به همگان معرفی کنیم.

کویر نقش موثری در اشتغال‌زایی دارد

در ادامه مشاور گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در ادامه گفت: کویر نقش موثری در اشتغال‌زایی دارد و باعث تنوع بخشیدن به اقتصاد استان و کشور می‌شود.
محمد حسین تجلی اضافه کرد: دولت‌ها  از طریق توسعه گردشگری، افزایش روابط و همکاری با سایر کشور‌ها می‌توانند آثار گردشگری خود را به جهان معرفی کنند.

وی ادامه داد: داشتن نظام گردشگری تاثیر مثبتی بر فرهنگ نیز دارد و این مسئله حائز اهمیت است و دولت‌ها باید بتوانند روش‌های سازگار با نظام فرهنگی کشور خود را داشته و نقش دولت‌ها در این زمینه حیاتی است.
تجلی بیان داشت: کرمان دربرگیرنده ۲۷ اثر ملی ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو است و جز محدود استان‌های کشور است که ۲ هزار و ۷۲۹ نفر شاغل در بخش گردشگری دارد.

بیابان لوت یک نعمت است

در ادامه رئیس دانشگاه شهید باهنر نیز گفت: حسن این همایش‌ها و کنفرانس‌ها این است حضور اندیشمندان و افرادی که در یک حوزه فعالیت ‌می‌کنند باعث ایجاد هماهنگی و ارتقاء سطح علمی کشور و کمک اقتصادی به جامعه می‌شود.

حسین اکبری‌فرد افزود: کشور ایران با دارا بودن مجموعه‌های متنوعی از پدیده‌های طبیعی، جاذبه‌های باستانی و تاریخی، موقعیت جغرافیایی و بسیاری موارد دیگر، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری دارد و استفاده مطلوب و مناسب از این ظرفیت‌ها می‌تواند به توسعه و رشد جامعه کمک شایانی نماید.

او از بیابان لوت به عنوان یک نعمت طبیعی در استان یاد کرد و گفت: بیابان لوت و سایر جاذبه‌های خاصی مناطق خشک در این استان می‌تواند به عنوان یک ظرفیت برای جذب گردشگر مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید مسئولان از ظرفیت بیابان لوت برای رونق اقتصادی و ثبات جمعیت استفاده کنند گفت: این همایش می‌تواند منشا اقداماتی در این راستا باشد.

وی اظهار داشت: پدیده‌های زیبایی مانند کلوت‌ها، گندم بریان، تپه‌های ماسه‌ای و گرم ترین نقطه جهان در بیابان لوت وجود دارند که دیدن آنها منظره بسیار جذابی به ویژه برای گردشگران خارجی است.

وی افزود: بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و بین استان‌های خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان مشترک است.

اکبری‌فرد خاطرنشان کرد: وقتی یک پدیده ثبت جهانی می‌شود در درجه اول باید مورد حفاظت ویژه قرار گیرد. چون در واقع جزو میراث جهانی شده و باید برای تمام نسل‌ها حفظ شود.

وی در ادامه گفت: امیدواریم همه گروه‌ها و علاقه‌ مندان لوت، محققان و گردشگران با همدلی و همکاری برای مدیریت هر چه بهتر لوت تلاش کنند. لوت یک پدیده جهانی است و متعلق به همه جهان است این باعث افتخار همه مردم ایران خواهد بود که به بهترین نحوی مدیریت و حفاظت شود.

 این همایش با برگزاری دو پنل با موضوعات بررسی فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و موانع مدیریتی و اقتصادی توسعه گردشگری پایدار بیابان لوت و گردشگری انسان‌گرا به کار خود ادامه داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)