• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۵۵۱۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

ادامه مذاکره برای اتصال آزادراه‌ها به سامانه الکترونیکی اخذ عوارض

گرچه مهلت سه ماهه وزارت راه و شهرسازی به شرکت‌های آزادراهی برای اتصال به سامانه الکترونیکی اخذ عوارض روز گذشته به پایان رسید، اما باز هم قرار است اخذ عوارض آزادراهی، با حمایت وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن با ارائه خدمات فناورانه، الکترونیکی شود.

ادامه مذاکره برای اتصال آزادراه‌ها به سامانه الکترونیکی اخذ عوارضبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نزدیک به ۱۱ سال است که اخذ عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها در کشور آغاز شده است و در سال ۱۴۰۱ این روند جدی‌تر شد، به طوری که در قانون بودجه، در بند (ی) تبصره ۱۸، دولت موظف شده بود تا پایان خرداد پارسال، اخذ عوارض در همه ۲۸ آزادراه‌های کشور را بصورت الکترونیکی انجام دهد، اما آنطور که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، تاکنون فقط پرداخت عوارض در ۱۵ آزادراه الکترونیکی شده است که از این میان، ۵ آزادراه از جمله تهران- قم، تهران- ساوه، کرج‌- قزوین، قزوین- زنجان و بندرعباس- بندر شهید رجایی دولتی هستند و باقی آزادراه‌ها خصوصی یا نیمه خصوصی هستند. 
همچنان ۱۳ آزادراه نیز به روش سنتی موسوم به روش توقف- پرداخت- حرکت، عوارض را از خودرو‌ها دریافت می‌کنند.
آقای خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی در این باره می‌گوید: تاخیر در پرداخت عوارض توسط رانندگان به شرکت‌ها موجب شده سرمایه گذار در این زمینه مقاومت داشته باشد و سرمایه گذاری نکند.
آنطور که مسئولان اجرای این طرح می‌گویند، الکترونیکی شدن عوارض آزادراه ها، راه مردم را باز و راه قاچاق را نیز می‌بندد. به گفته آقای خانی مدیر هوشمند سازی عوارض آزادراهی، انجام این کار علاوه بر کاهش ترافیک و مصرف سوخت، به کاهش تصادفات نیز کمک می‌کند.
حالا برای اجرایی شدن اخذ عوارض آزادراهی به صورت الکترونیک، قوه قضائیه هم پای کار آمده است و دادستان کل کشور در زمینه ورود قوه قضائیه درباره ترک فعل‌ها در اجرای این قانون، به دادستان‌های کشور گفته است این موضوع را در دستورکار قرار دهند. قانونی که بر اساس آن باید یکم شهریور اجرایی می‌شد، اما وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد به علت فراهم نبودن زیرساخت‌ها یکم شهریور به یکم آذر موکول شده است.
به گفته آقای خانی مدیر بازاریابی آزادراه هوشمند تهران-پردیس، در حال حاضر فقط ۲۰ درصد آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی عوارض دریافت می‌کنند که با توجه به ورود قوه قضائیه، شرکت‌های سرمایه گذاری اهتمام ویژه‌ای برای تسریع این کار داشته اند. 
همچنین بانک مسکن در این زمینه تسهیلاتی را هم برای شرکت‌های سرمایه گذار در زمینه آماده سازی تجهیزات و هم برای مردم در پرداخت سریع عوارض فراهم کرده است.
معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن نیز در این باره می‌گوید: بر اساس توافقی که وزارت راه و شهرسازی با بانک مسکن انجام داده مذاکراتی با شرکت‌های مجری ۱۳ آزادراه باقی مانده انجام شده است تا این آزادراه‌ها هم به شبکه اخذ عوارض الکترونیک متصل شوند. 
به گفته آقای لطفی، هم اکنون آزادراه تهران- پردیس برای دریافت عوارض الکترونیکی عملیاتی شده است.
پیشتر قرار بود بانک مسکن خسارت شرکت‌های سرمایه گذار را بپردازد و با رانندگانی که بعد از عبور، عوارض آزادراهی را پرداخت نمی‌کنند هنگام تمدید بیمه نامه شخص ثالث یا تعویض پلاک تسویه حساب همراه با اخذ جرایم قانونی صورت پذیرد که این طرح نیز هنوز عملیاتی نشده است.
گرچه سرمایه گذاران حق دارند نگران بازگشت سود سرمایه خود باشند، اما از سویی، دولت نیز نمی‌تواند با ترک فعل و سرپیچی از قوانین مصوب، وقت و جان مردم را نادیده بگیرد بنابراین به نظر می‌رسد بهترین راه، اندیشیدن تدبیری برای راه‌های وصول سریع عوارض و جبران خسارت سرمایه گذاران باشد. 
گزارش: فائزه آقابابایی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)