• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۷۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
خوزستان » اجتماعی

۴ آذر یادآور ۱۱۴ دقیقه بمباران هوایی اندیمشک در جنگ تحمیلی

چهارم آذر سال ۶۵ اندیمشک به واسطه بمباران ۵۴ فروند هواپیمای عراقی، کربلایی دیگر شد و هواپیما‌های دشمن، ۱۱۴ دقیقه این شهر را مورد حمله خود قرار دادند.

۴ آذر یادآور ۱۱۴ دقیقه بمباران هوایی اندیمشک در جنگ تحمیلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،  چهارم آذر ۱۳۶۵ برگی زرین در تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی و یک روز ماندگار در تقویم دفاع مقدس است، روزی که مردم مقاوم شهرستان اندیمشک در برابر هجوم جنگنده‌های دشمن و در آزمون استقامت و شجاعت، سربلند و سرافراز شدند.

حماسه مقاومت مردم اندیمشک در چهار آذر برابر جنگنده‌های دشمن بعثی، نماد زیبایی از عشق و پایداری بود. روزی که پیر و جوان و زن و مرد مقاومت کردند تا در سایه ایثار و فداکاری و استقامت آنان، خاک و آبروی اندیمشک و خوزستان و کشور از گزند دشمن حفظ شود.

روز چهارم آذر ۱۳۶۵ روز بزرگ فداکاری، خون و حماسه مردم اندیمشک، و روزی که این شهرستان شاهد طولانی‌ترین بمباران هوایی دشمن بعثی بود.

بدون تردید هر وجب خاک پرافتخار خوزستان تداعی گر حماسه‌هایی است که قلم از بیان شکوه و عظمت آن‌ها عاجز است.

نام خوزستان و اندیمشک با فداکاری و شهادت طلبی پیوندی ناگسستنی دارد. چه بسیار صحنه‌های ماندگاری که در دوران دفاع مقدس توسط رزمندگان اسلام خلق شد تا خاک این دیار از تعدی دشمن بعثی که با حمایت گسترده استکبار جهانی و غرب دست به تجاوز زده بود، در امان بماند.

اندیمشک ورودی شمالی استان خوزستان است که با توجه به ظرفیت‌هایی مانند راه‌آهن، انبار نفت، شرکت بوتان گاز، سد‌های دز و کرخه و قرارداشتن در کریدور شمال به جنوب و برخورداری از موقعیت ممتاز ریلی و جاده‌ای، دارای اهمیت خاصی در بین سایر شهر‌های استان است.

دشمن بعثی که تاب مقاومت در برابر رزمندگان اسلام را در جبهه‌ها نداشت بار‌ها شهر‌های پشت جبهه را هدف حملات موشکی و هوایی خود قرار داد تا انتقام شکست در جبهه‌ها از جمله عملیات پیروزمندانه والفجر هشت را از مردم بیگناه بگیرد.

متجاوزان بعثی با تجهیزات کامل و جنگنده‌های پیشرفته به جنگ با مردمی آمدند که سلاحی جز ایمان و اعتقاد به ارزش‌های اسلام و انقلاب نداشتند.

۴ آذر یادآور ۱۱۴ دقیقه بمباران هوایی اندیمشک در جنگ تحمیلی

در چهار آذر ۱۳۶۵ جنگنده‌های هوایی دشمن یکی پس از دیگری جای جای اندیمشک را هدف قرار دادند. به یکباره شهر در خون و خاک تیره و تار شد و پیکر‌های مطهر مردم مقاوم این شهرستان در خون غلتید تا سند محکم جنایت دشمن بعثی باشند.

نخستین حمله هوایی دشمن بعثی حوالی ظهر به ایستگاه راه آهن اندیمشک صورت گرفت. راه آهن به دلیل اهمیت استراتژیک در پشتیبانی از جبهه‌ها مورد بغض و کینه دشمن قرار گرفته بود و در این روز چند بار مورد حمله هوایی دشمن قرار گرفت.

سد دز، پلاژ سد دز، بیمارستان شهید بهشتی، بازار، مناطق مسکونی و حتی مدارس نیز از حملات راکت‌های دشمن در امان نماند، اما این حمله وحشیانه نه تنها روحیه شهادت طلبی مردم اندیمشک را تضعیف نکرد بلکه آنان مقاومتر از قبل به پشتیبانی از رزمندگان ادامه دادند.

در حمله وحشیانه جنگنده‌های هوایی دشمن در این روز ۳۰۰ نفر به شهادت رسیدند و ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شدند که در میان شهدای این روز تعدادی کودک معصوم نیز به چشم می‌خورد.

بمباران هوایی دشمن در این روز به مدت یک ساعت و ۴۵ دقیقه به طول انجامید.

مادران شهدا در چهارم آذر سال ۶۵ قطعات تکه تکه پراکنده فرزندان خود را بر بام منازل مشاهده کردند، اما از ایمان و اعتقاد خود عقب نشینی نکردند.

شهرستان اندیمشک در شمال خوزستان بیش از یکهزار شهید تقدیم میهن اسلامی کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرداآخرین مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تزریق ۵۲ هزار میلیارد تومان منابع برای جهش توسعه لرستان
ما جنگ نمی‌خواهیم اما تحقیر را هم نمی‌پذیریم
هوای سمنان گرم می شود
پویش ایران جان، مرز میلَک سیستان و بلوچستان، نقطه جهش تجارت ایران و افغانستان
وزارت راه و شهرسازی رویکرد خود را در حوزه مسکن تغییر دهد
گلایه مسافران و رانندگان از نبود روشنایی در تونل کبیرکوه
تصویب ۴۲ همت برای لرستان در سفر رئیس‌جمهور
رمضان؛ ماه میهمانی خدا و ماه نزول قرآن
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
قیمت هر کیلوگرم زولبیا و‌بامیه ۴۰۰ هزار تومان است
ورزشی‌های بیست و نهم بهمن ماه در استان سمنان
۵۶ دادگاه صلح در استان کرمان
مهارت‌ها باید تقاضا محور باشد
افتتاح طرح‌های زیربنایی و تولیدی در سفر رئیس‌جمهور به لرستان
تصویب طرح شناسایی محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی
نظر مردم لرستان درباره سفر رئیس جمهور
برگزاری جلسه کمیسیون ماده ۵ استان تهران
تأکید رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بر احیای تالاب جازموریان
بازتاب سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های بین‌المللی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
تداوم اجاره همسر در اروپا
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
استقبال سازمان ملل از گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)