• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۷۳۶۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
خوزستان » اقتصادی

خوزستان، تأمین کننده ۱۷ تا ۲۰ درصد غذای کشور

دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی با حضور علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان و کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی، آغاز به کار کرد.

خوزستان تأمین کننده ۱۷ تا ۲۰ درصد غذای کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، علی اکبر حسینی محراب در آئین افتتاح این نمایشگاه، اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیزی که وجود دارد، کشاورزی اولویت اول استان خوزستان است، استان خوزستان دارای کشاورزان ماهری است که هم امسال و هم سال‌های گذشته رکورد‌های خوبی را در زمینه تولید محصولات کشاورزی در سطح کشور داشته‌اند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم بهره‌برداری بهتری از زمین‌های کشاورزی داشته باشیم نیازمند استفاده از تکنولوژی‌های جدید و دانش‌بنیان هستیم تا بتوانیم به سقف تولیدی که مقام معظم رهبری به میزان ۱۵۰ میلیون تن محصول برای استان تعیین کرده‌اند، برسیم این در حالی است که در حال حاضر نزدیک به ۱۸ میلیون تن تولید محصول داریم.

استاندار خوزستان ادامه داد: با توجه به سیاست‌گذاری انجام شده برای رسیدن به سقف مد نظر باید میزان تولید ۸ برابر شود، این امر نیازمند تلاش، تجهیزات و مدیریت است تا از فضای مناسب فصول مختلف استفاده شود.

وی با تاکید بر تبادل تجربیات میان شرکت‌های حاضر در نمایشگاه اضافه کرد: بعد از اینکه مکانیزاسیون در حوزه کشاورزی انجام شد باید با استفاده از صنایع تبدیلی محصولات را به صورت دسته‌بندی به خارج کشور و بازار‌های منطقه‌ای و جهانی عرضه شوند، بر همین اساس حمایت ویژه‌ای از این حوزه می‌شود تا بتوانیم به هدف تعیین شده توسط مقام معظم رهبری برسیم.

حسینی محراب توضیح داد: خوزستان بیشترین مؤسسات علمی کشاورزی را دارد و در همه زمینه‌های صنعتی و محصولات تحقیق می‌کنند، در سال‌های آینده بخش صنعت استان باید با استفاده از تکنولوژی‌های تحقیقاتی و دانشگاه‌ها از تکنولوژی‌های روز استفاده کند تا آهنگ رشد تولید محصولات افزایش یابد.

خوزستان تأمین کننده ۱۷ تا ۲۰ درصد غذای کشور است

در ادامه این آئین مجید نبی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اظهار کرد: استان استان خوزستان تقریباً ۱۷ تا ۲۰ درصد غذای کشور را تأمین می‌کند و باید با دید وسیع‌تری به آن نگاه شود، این استان زیر سایه نفت و کشاورزی مغفول مانده است. خوزستان با ۶.۴ میلیون هکتار مساحت تقریباً معادل دوبرابر کشور‌های سوئد، بلژیک دانمارک مساحت دارد اگر نفت را از این استان بگیریم استعداد‌های آن مشخص می‌شود.

وی افزود: بیش از دو میلیون هکتار اراضی زراعتی در خوزستان وجود دارد که بیش از یک میلیون آن، قابل کشت مناسب است. استفاده از سیستم مکانیزاسیون برای کشاورزی استان ضروری است تا بتوانیم عملکرد خود را در واحد سطح افزایش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: برای بهبود عملکرد در واحد سطح باید از ادوات و ماشین‌آلات مناسب استفاده کرد علاوه بر آن اگر از دستگاه‌های به‌روز استفاده نشود خسارت نیز به بار خواهد آمد چرا که کاشت و برداشت در زمان مقرر ممکن است صورت نگیرد.

وی با اشاره به اینکه گذر از زمان کشت سبب کاهش کیفیت عملکرد می‌شود، توضیح داد: برای کشاورزی یک وقت طلایی وجود دارد در خوزستان این وقت ۲۰ آبان الی ۲۰ آذر است اگر از این دوره گذر کنیم یا زودتر از آن کشاورزی شروع شود مشکلاتی ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشاورز نباید دغدغه ماشین‌آلات را داشته باشد، تصریح کرد: با توجه به مساحت و حجم کار بالا و محدودیت زمان طلایی کشاورزی باید از ماشین‌آلات را عمر کمتر از ده سال استفاده شود در غیر این صورت از زمان کشت مناسب و برداشت به موقع عبور می‌کنیم، این امر سبب افزایش هزینه‌ها می‌شود.

فعالیت بیش از ۵۰۰ شرکت در حوزه ادوات کشاورزی در ایران

در ادامه کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، دستاورد‌های خوبی در یک دهه گذشته به دست آورده‌ایم و در سه سال اخیر نیز جهش قابل توجهی داشته‌ایم.
وی افزود: ده سال پیش تنها ده درصد کشت و ۱۵ درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام می‌شد این در حالی است که در حال حاضر ۷۰ درصد کشت و بیش از ۹۰ درصد برداشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰۰ شرکت در حوزه ماشین‌آلات کشاورزی ادامه داد: هر دستگاه و فن‌آوری که در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در دنیا ایجاد می‌شود با وجود شرکت‌هایی قوی که در کشور وجود دارد به سرعت در ایران نیز ایجاد می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)