• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۷۴۱۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۵
همدان » اجتماعی

اجرای طرح جهش تولید در ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان همدان

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان از اجرای طرح جهش تولید در ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان خبر داد.

اجرای طرح جهش تولید در ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی دیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، امیر لاهوتیان با اشاره به روز جهانی خاک از برگزاری هفتمین مراسم گرامیداشت روزجهانی خاک در همدان خبر داد و گفت: این برنامه ۱۲ آذرماه در دانشکده کشاورزی استان و مصادف با هفته پژوهش برگزار می‌شود.

او  با بیان اینکه تاکنون ایران با ثبت ۲ هزار و ۷۵۶ وقایع رخ داده و بار گذاری شده در سایت فائو رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده است، افزود: خاک موجود زنده و پویایی است و ما تلاش می‌کنیم زنده بودن و پویایی را آن را برای تامین امنیت غدایی جاندارانی که حیات و ممات آن‌ها به آن بستگی دارد، حفظ کنیم.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه خاک از آب مهمتر است چرا که محدودیت‌هایی که برای خاک وجود دارد، رخ دهد به زمان زیادی برای تامین یک سانتیمتر خاک نیاز داریم گفت: تنها ۲۹ درصد از خاک جهان حاصلخیز است بنابراین حفظ و حراست از آن باید در دستور کار قرار گیرد.

او با اشاره به بالا بودن میزان فرسایش خاک در ایران افزود: امروزه ما در بحث ساخت مسکن در حاشیه شهر‌ها نیز با مشکلاتی رو به رو هستیم، اما آنچه مسلم است، تغییر کاربری در اراضی با خاک درجه یک و دو رخ نخواهد داد.

لاهوتیان با تشریح چالش‌های موجود در بخش خاک تأکید کرد: متاسفانه در تبدیل شخم برگردان دار، در بحث خاک حفاظتی، حرکت ما سریع و تند نبوده است اگرچه اقدامات انجام شده، قابل قدردانی است.

او شخم زارعی نامناسب در اراضی استان را از دیگر چالش‌های موجود برشمرد و تأکید کرد: راهکار رفع این مشکل نیز انجام کشت مستقیم، کشت کم خاک ورزی و کشاورزی حفاظتی است که در این راستا نیز تولید کنندگان خوبی در استان داریم که میتوان به مجتمع کارخانجات ماشین برزگر اشاره کرد که دستگاه‌های لازم را تولید می‌کنند.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه آموزش کشاورزان و بهره برداران در این عرصه می‌تواند به رفع چالش‌های موجود در عرصه حفاظت از خاک برطرف کند گفت: بیش از ۷۰ درصد خاک‌های استان جزو خاک‌های جوان و کمتر توسعه یافته بوده و ۶۶ درصد اراضی استان نیز زیر یک درصدو ۴ درصد بالای ۲ درصد مواد عالی دارند.

او با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی ضمن حفظ رطوبت خاک، بقایای کشت قبلی را هم حفظ می‌کند گفت: مدتهاست که دیگر آتش زدن مزارع در استان برای از بین برون بقایای کشت قبلی به شدت کاهش یافته است.

لاهوتیان درباره اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها توسط ستاد اجرایی فرمان امام افزود: این طرح قرار است در ۴۳۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شود تا بتوانیم ماده عالی خاک را بالا برده و فرسایش آن را کم کنیم. البته ۳۰۰ هزار هکتار آیش در استان داریم که با جهش تولید می‌خواهیم آیش زرد را به آیش سبز تبدیل کنیم.

او با اشاره به اینکه با توسعه محصولات علوفه‌ای گیاهان دارویی و حبوبات در اراضی دیم می‌توانیم در ایجاد آیش سبز گام برداریم افزود: در طرح جهش تولید در دیم زار‌ها تعهد استان ۴۳۰ هزار هکتار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غبار روبی مساجد در شهرستان سلسله
جو پایدار تا اوایل هفته آینده در لرستان
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
اختتامیه جشنواره ایران دخت در خرم آباد
بهره برداری از ۹ طرح گروه اقتصاد مردمی بسیج در لرستان
گامی نو در شناخت ساختار‌های کم عمق پوسته زمین با بهره‌گیری از امواج لرزه‌ای
برتری الاهلی قطر مقابل سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی و مغفرت
ضرورت پیگیری تخصیص اعتبارات طرح‌های عمرانی در مراغه
کمک هزینه ۲ میلیاردی بهزیستی زنجان برای مناسب‌سازی معلولین
افزایش شمار واحد‌های «نان کامل‌پز» در استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تولید ۸۵۰ هزار نهال زیتون در گلخانه‌های تخصصی طارم
فردا آخرین مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تزریق ۵۲ هزار میلیارد تومان منابع برای جهش توسعه لرستان
ما جنگ نمی‌خواهیم اما تحقیر را هم نمی‌پذیریم
هوای سمنان گرم می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
تداوم اجاره همسر در اروپا
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)