• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۹۷۹۳۳
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

وعده‌های محقق نشده در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم

خبرنگار تحریریه کشاورزی صدا و سیما: تاخیر در اعلام به موقع تعیین نرخ خرید تضمینی گندم باعث شده، برخی کشاورزان بخشی از زمین‌های خود را از تولید گندم خارج کرده و محصولات جایگزین کشت کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شوکتی خبرنگار تحریریه کشاورزی و روستا در رسانه ملی با حضور در برنامه سلام خبرنگار بابيان اينکه مهلت یک هفته ایی مجلس به وزیر جهاد کشاورزی برای اعلام تعیین نرخ خرید تضمینی گندم نیز به پایان رسید گفت: با تاخیر ۵ ماهه و نهایتا یک هفته ایی مجلس شوراي اسلامي به وزیر جهاد کشاورزی در اعلام قیمت گندم، شاهد آن هستیم که کشاورزان بخشی از زمین‌های خود را از تولید گندم خارج کرده و محصولات جایگزین را کشت می‌کنند. کشاورزان دلیل آن را  نااطمینانی‌های مختلف به ویژه در زمینه قیمت خرید تضمینی می‌دانند.

طبق قانون خرید تضمینی،قیمت‌های جدید محصولات کشاورزی؛ باید تا انتهای تیر- در شورای قیمت گذاری، تعیین؛ و نهایتا یک هفته بعد؛ توسط وزیر جهادکشاورزی اعلام شود. قیمت ها، انتهای شهریور تعیین شده؛ اما سه ماهه که وزیر جهادکشاورزی، قیمت‌های مصوب را اعلام نکرده است.

 

سوال: سه ماهی است که وزارت جهادکشاورزی در اعلام قیمت گندم، تاخیر داشته است، آقای شوکتی پیگیری‌ها درباره علت اين تاخير را بفرماييد ؟

شوکتی: سه ماهی که شما می‌فرمائید من دو ماه هم به آن اضافه کنم، ۵ ماه است که عقب افتاده یعنی طبق قانون تا آخر تیرماه فرصت بود که قیمت تعیین و اعلام شود البته تا الان دقیقا ۵ ماه گذشته که این قیمت اعلام نشده و بیشتر کشاورزان منتظر و بلاتکلیف هستند که چه بکارند هرچند که بعضی از آن‌ها با توجه به سال‌های قبل که کاشته بودند و تجربه‌ای که داشتند محصولشان را کاشتند، ولی این بلاتکلیفی کشاورزان به ضرر کشاورزی ما است.

 

سوال: تاخير در اعلام تعيين نرخ خريد تضميني گندم چه ميزان در توليد محصول سال آینده موثر خواهد بود؟

شوکتی: مبنی بر گزارشی که از استان‌های مختلف کشور آماده شده بود، برخی کشاورزان گفتند: امسال، چون هنوز قیمت خرید تضمینی گندم مشخص و اعلام نشده، گندم نکاشته اند و ترجیح به کشت صیفی جات داشته اند. غیر از این‌ها قانونی است که سال ۱۴۰۰ هم دوباره اصلاحیه خورد و طبق آخرین اصلاحیه، قانون می‌گوید که قیمت خرید تضمینی گندم سه ماه قبل از این فصل زراعی شروع شود یعنی از اول مهرماه این قیمت باید اعلام شود و کشاورز بداند که چه محصولی بکارد که امسال بتواند سود کند یا سود متعارفش را برداشت کند، ولی متاسفانه امسال نه تنها در زمان موعدش اعلام نشد که البته سابقه داشته ما سال‌های قبل هم داشتیم، کلا یک سال در سال ۱۴۰۰ بود که به موقع اعلام شد و بقیه با تاخیر بوده، امسال هم هنوز اعلام نشده، ولی طبق قانون این باید اعلام شود و وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس این شورا، شورایی تشکیل شده که طبق قانون حوزه بخش خصوصی کشاورزی هم آن جا حضور دارند و خودشان بر آن قیمتی که خودشان دارند تعیین می‌کنند نظارت می‌کنند و این هم با حضور خود بخش خصوصی و خود دولت یعنی وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه و شخص وزیر کشاورزی به عنوان رئیس شورا آن جا حضور دارند وقیمت را تعیین می‌کنند.

یک قیمت اولیه تعیین شده و رسانه‌ها اعلام کردند، ولی چون خود وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید ما هنوز این قیمت را تائید نکردیم، چون قیمت که آن جا تعیین می‌شود باید دولت هم این قیمت را تایید کند.

طبق صحبت‌هایی که آقای عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس چند وقت پیش من با ایشان صحبت کردم، فرمودند، ما یک هفته مهلت دادیم به وزیر جهاد کشاورزی که در این مهلت یک هفته‌ای باید حتما قیمت را اعلام کند.

 

سوال: البته ایشان در صحن علنی مجلس هم به این موضوع اشاره کرده بودند. صحبت‌های آقای عسگری را در صحن علنی بشنویم.

سوال : طبق گفتگویی که شما با آقای عسگری داشتيد براي مهلت يک هفته ايي مجلس به وزير جهاد کشاورزي براي اعلام قيمت ، از این یک هفته چند وقت از آن گذشته است؟

شوکتی: امروز دیگر آن یک هفته تمام شده و در مصاحبه گفتند اگر در این یک هفته قیمت تعیین نشود ما باید از سازمان برنامه بودجه و وزارت اقتصاد بخواهیم که به توافقی برسند و قیمت را اعلام کنند، چون بیشتر از این به ضرر کشاورز است و به غیر از آن هم از قدرت نظارتی مجلس باید استفاده کنند و مراحل دیگری دارد که خودشان بهتر می‌دانند و از خود وزیر سوال کنند که چرا قیمت اعلام نمی‌شود؟ هرچند که آقای نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی هیچ وقت با رسانه‌ها در این مورد صحبت نکرده و هیچ صحبتی هم نمی‌کند، هیچ پاسخی هم به ما نمی‌دهد.

 

سوال: هر زمان ما سراغ وزارت جهاد کشاورزی در خصوص این موضوع رفتیم به در بسته خوردیم و در این خصوص پاسخی نمی‌دهند.

شوکتی: پاسخ نمی‌دهند و می‌گویند این باید تایید شود همان قیمت پایه‌ای که تنظیم کردند و تائید شده است.

 

سوال: گمانه زنی‌هایی هم در فضای مجازی ديده مي شود مبني بر اينکه معطلي در اعلام قيمت مربوط به بودجه است . در حاليکه تاخير در اعلام قيمت ربطی به بودجه ندارد ، مسئول ذي ربط باید قیمت را اعلام کنید.

شوکتی: بله دقیقا قیمت باید این جا تایید شود و بعد بروند در جلسه شورا یا جلسه مجلس برای آن قیمتی که تعیین شده، بودجه تخصیص دهند، الان قیمت تعیین نشده ما می‌پرسیم می‌گویند رفته در لایحه بودجه ۱۴۰۳ و آن جا قرار است که تعیین شود چقدر قیمت بگذاریم، این یک مقدار برعکس است اول باید قیمت تعیین شود و برود آن جا و بودجه‌ای که برایش لازم است تصویب شود. یک نکته‌ای وجود دارد الان فقط گندم نیست که ما در مورد آن صحبت می‌کنیم، خیلی از کشاورزان ما محصولات دیگر سویا و ذرت می‌کارند همه این محصولات قیمتشان تابعی از خود قیمت گندم است یعنی وقتی قیمت گندم مشخص می‌شود، قیمت بقیه ۳۲ محصول کشاورزی است که منتظر هستند که همین قیمت گندم اعلام شود بعد بروند بکارند یا تصمیم بگیرند که چه کار کنند.

سوال: ما همچنان در خبرگزاری پیگیر این موضوع هستیم که به نتیجه برسد و از این ۵ ماه بیشتر نشود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
تیراندازی قهرمانی جهان؛ تیم تپانچه مردان ایران یازدهم، فروغی هشتادم
اجرای موسیقی عرفانی در سیستان وبلوچستان
لغو یک دیدار از هفته چهارم لیگ بسکتبال دختران
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
تسویه بدهی ۴۸ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی به شرکت‌های تولید کننده بذر خراسان رضوی
نشست بررسی راهکار‌های رفع چالش آبی کشور برگزار شد
هیئت گزیر نحوه فروش سهام سهامداران بانک آینده را تصویب کرد
ششمی کریمی در حرکت یک‌ضرب وزنه برداری بانوان
توسعه خطوط برقی در جنوب پایتخت؛ گامی مؤثر در مسیر حمل‌ونقل
برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در گرمسار
آزادراه تهران کرج مسدود است
اعزام پیرغلامان حسینی چهارمحال و بختیاری به بیست و دومین اجلاس پیرغلامان
بجنورد شهر کتابخوانی شد
اقامه نماز طلب باران در قزوین؛ نیایش جمعی برای بارش رحمت الهی
سفر به امارات به فردا موکول شد؛ ملی‌پوشان در تهران تمرین کردند
آغاز بهسازی جاده بیله‌سوار - جعفرآباد مغان
دوشنبه‌هایی به رنگ ایمان 
هیچ ناترازی از بانک آینده سابق به بانک ملی منتقل نشده است
هومر عباسی در ۱۰۰ متر کرال پشت هفتم شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)