• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۰۲۲۰۴
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳
خوزستان » علمی فرهنگی

ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت

مدیر سلامت خانواده دانشگاه جندی شاپور اهواز بر استفاده نظام سلامت از ظرفیت تاییدشده طب ایرانی تاکید کرد.

ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان خوزستان، مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به برنامه ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت گفت: در برنامه توانمندسازی دست اندرکاران نظام سلامت برای استفاده از ظرفیت منطقی و تاییدشده خدمات طب ایرانی، گامی در راستای افزایش سطح سواد سلامت مردم برداشت می‌شود و اجرای آن، مانعی برای افراطی‌گری‌های غیر منطقی خواهد شد.

دکتر مژگان قاسمی اظهار کرد: امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرس‌های محیطی، کم تحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی، علی‌رغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است و سالانه هزینه‌های سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آن‌ها است.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت در راهبرد ۲۰۲۳ - ۲۰۱۴، با توجه به تقاضا و گرایش مردم به طب‌های سنتی و مکمل در دنیا، کاربرد گسترده در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری علاوه بر درمان به ویژه در بیماری‌های مزمن، سهولت دسترسی و کاهش هزینه‌ها بر ادغام خدمات طب سنتی و مکمل در نظام سلامت تاکید کرد و پیشنهاد اصلاح ساختار در وزارت بهداشت کشور‌ها در جهت توسعه استفاده از طب‌های سنتی و مکمل را ارائه داد.

قاسمی با اشاره به برنامه ادغام آموزه‌های طب ایرانی در نظام سلامت گفت: در اسناد بالادستی کشورمان از جمله بند ۱۲ سیاست‌های کلی "سلامت"، ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه کردن طب سنتی ایران و همچنین اصلاح سبک زندگی و تغذیه مردم از وظایف تولیت نظام سلامت یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شمرده شده است.

وی اعلام کرد: طب سنتی ایرانی (طب ایرانی) سلامت‌محور و اغلب آموزه‌های آن مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه‌دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ و باور‌های مردم، قابلیت پذیرش بیشتری دارد و علاوه بر این، دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ورود خدمات تاییدشده طب سنتی و آموزه‌های آن در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر، کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه می‌کند.

وی با اشاره به برنامه ادغام آموزه‌های طب ایرانی افزود: برنامه ادغام و ترویج شیوه زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در این راستا انجام می‌شود.

قاسمی با اشاره به برگزاری کارگاه توانمندسازی برای ارائه‌دهندگان خدمت در این خصوص در هفته گذشته، گفت: گروه هدف این کارگاه‌ها مسئولان، کارشناسان سلامت خانواده، مدیران و مربیان آموزشگاه‌های بهورزی شهرستان‌های تابعه دانشگاه جندی شاپور اهواز بودند.

وی اظهار کرد: در برنامه توانمندسازی دست اندرکاران نظام سلامت برای استفاده از ظرفیت منطقی و تاییدشده خدمات طب ایرانی، گامی در راستای افزایش سطح سواد سلامت مردم برداشت می‌شود و اجرای آن، مانعی برای افراطی‌گری‌های غیر منطقی خواهد شد.

مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: علاوه بر این زمینه بهره‌مندی هر چه بهتر و بیشتر مردم از ظرفیت خدمات تاییدشده، در دسترس و ارزان طب ایرانی فراهم می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تنوع کم‌نظیر پرندگان در کیش با ثبت ۲۳۰ گونه
توزیع بیش از ۴ تن علوفه در پناهگاه حیات وحش نیشابور
ایجاد ۲۳۷۹ فرصت شغلی در شهرستان محلات به مناسبت دهه مبارک فجر
شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال از اوجب واجبات است
درخشش تیم ستاره سازان مراغه در مسابقات بسکتبال
توقیف خودروی شوتی سرقتی در محور دره‌شهر
هوای پاک کلانشهر مشهد در ۱۷ بهمن
دشمن به دنبال ضربه زدن به مردم و نظام از درون کشور است
بقای نظام اسلامی، نتیجه عنایت حضرت بقیة‌الله الاعظم (عج) است
۵ مصدوم در حادثه رانندگی در محور مشهد- تربت حیدریه
آغاز دور دوم مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
کمینه و بیشینه دمای هفدهم بهمن ماه در سمنان
برطرف شدن مشکل آبرسانی در روستای تل هوا شوشتر
پیروزی جرکنی در مبارزه نخست
با حضور استاندار زنجان؛ طرح‌های کشاورزی و محیط زیستی استان افتتاح شد
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
پایداری هوای آخرین روز هفته در گیلان
بهره برداری از ۸ طرح در میناب
بهره برداری از ایستگاه جدید آتش‌نشانی شهرکرد تا پایان امسال
جهش ۱۰ برابری تولید انرژی خورشیدی در قزوین؛ بهره‌برداری از ۳۳۳ طرح صنعت برق در دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)