• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۰۹۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
بین الملل » تحلیلی

یک سوم مردم جهان در خطر اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

یک سوم مردم جهان با خطر اعتیاد به گوشی‌های هوشمند روبه رو هستند.

یک سوم مردم جهان در خطر اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی «سی پی وی نیوز» (سی پی ۲۴)، یک پژوهش نشان داد بسیاری از مردم (در گوشه و کنار جهان) با خطر اعتیاد به گوشی‌های هوشمند تلفن همراه روبه رو هستند.
پژوهشگران می‌گویند اعتیاد پیدا کردن به گوشی‌های هوشمند تلفن همراه و عادت به استفاده از این دستگاه‌ها به مدت طولانی، بسیار آسان و ساده است؛ در حالی که ممکن است به سلامتی فرد آسیب برساند. 
از ارتباط برقرار کردن با خانواده و دوستان، تا ثبت لحظه ها، گشت و گذار در خبر‌ها و فضای مجازی، با گوشی‌های هوشمند ممکن است و در واقع این گوشی ها، بخشی از زندگی است.
دانشجو: به عنوان راهی برای استراحت و خستگی در کردن، به سراغ گوشی ام می‌روم.
دانشجو: همه چیز در گوشی است و در واقع، برای سر زدن به گوشی، انگیزه‌های فراوانی وجود دارد.
گزارشگر: گرچه این حرف‌ها متقاعدکننده است، اما واقعیت این است که گوشی تلفن همراه، اعتیادآور نیز هست. درباره میزان زمانی که پای گوشی صرف می‌کنند، از این دانشجویان سوال پرسیدم.
دانشجو: من برای هیچ کار دیگری، به اندازه گوشی ام وقت نمی‌گذارم.
کارن آچنا، دانشجو: روزی بین چهار تا هفت ساعت وقت می‌گذارم. یک سال پیش، شاید این مقدار، دو ساعت بود.

پژوهشی جدید که پژوهشگران کانادایی انجام دادند، نشان داد که گوشی‌های هوشمند چقدر ممکن است اعتیادآور باشند. برپایه این پژوهش، یک سوم از مردم سراسر جهان در خطر اعتیاد به گوشی هوشمند هستند.
جی اولسن، کارشناس: یکی از چالش‌ها این است که گوشی‌های هوشمند جایگزین چه چیز‌هایی شده اند. همان طور که می‌دانیم در برخی زمینه‌ها در سراسر جهان، روند کاهشی وجود داشته است: کاهش میزان ورزش و تحرک جسمی و ارتباط اجتماعی رخ داده است.
جی اولسن از جمله پژوهشگران دانشگاه تورونتو به شمار می‌رود که در جریان آن پژوهش، از ۵۰ هزار نفر در ۱۹۵ کشور تحقیق صورت گرفته است. یافته‌های این پژوهش، میزان اعتیاد به گوشی‌های هوشمند را برپایه پرسش‌های ۱۰ گانه پیش بینی شده، به دست آورده است. از جمله این پرسش‌ها این است که آیا گوشی هوشمند سبب وقفه برای کسی هنگامی که مشغول به کار است، می‌شود؟ و اینکه آیا اگر کسی گوشی هوشمند همراهش نباشد، دچار اضطراب می‌شود؟
جی اولسن: خانم‌ها به ویژه خانم‌های جوان، اگر اختلالی در استفاده از تلفن همراهشان پیش بیاید، دچار ناراحتی (و اضطراب) می‌شوند.
کانادا در میانه فهرست کشور‌های این پژوهش جای گرفته است. ۵۶ درصد از زنان ۱۸ تا ۲۲ ساله (کانادایی) گفته اند در استفاده شان از گوشی همراه، مشکل دارند. این در حالی است که ۳۳ درصد از مردان در آن گروه سنی گفته اند استفاده شان از گوشی هوشمند، با مشکل رو به رو می‌شود.
جی اولسن: در این گروه سنی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها رواج بسیاری دارد. عادت به استفاده از این امکانات در گوشی‌های هوشمند، مشکل را بیشتر می‌کند.
کارن آچتا در این باره گفت: که میزان استفاده از گوشی هوشمندش بیشتر شده و در این زمینه بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته است.
کارن آچتا، دانشجو: این (افزایش) استفاده به این علت است که حالا می‌توانم با گوشی هوشمند، اطلاعات را فوری به دست بیاورم، و اگر بخواهم تحقیقی انجام بدهم یا اینکه بخواهم مهارت تازه‌ای را یاد بگیرم، (چنین تحقیق یا کسب چنین مهارتی) ظرف حدود یک ساعت ممکن می‌شود و اختلال در (کار) گوشی، ناراحت کننده می‌شود.
پژوهشگران راه‌هایی را برای کاهش وابستگی به گوشی هوشمند مطرح می‌کنند.
جی اولسن: بهتر است که زنگ‌های هشدار و یادآوری کمتری بر روی گوشی‌های هوشمند گذاشته شود. بهتر است که در زمان استراحت شبانگاهی، تلفن در اتاق خواب نباشد.
کشور‌های شرق آسیا (در فهرست یادشده) میزان بالایی از وابستگی به گوشی هوشمند را در میان شهروندانشان گزارش می‌کنند و مشکل در استفاده از آن‌ها نیز سیر صعودی دارد و به نظر می‌رسد که پژوهش‌های آینده، مداخله بالاتری را پیشنهاد کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)