• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۲۶۶۵۸
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۱
علمی و فرهنگی » معارف

اختتامیه جشنواره بین المللی اعتکاف به میزبانی لرستان برگزار شد

آئین اختتامیه هفتمین جشنواره بین المللی اعتکاف امروز با حضور چهره‌های بین المللی و ملی در استان لرستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم که امروز پنجشنبه ۲۸ دی در سالن ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران مرکز استان لرستان برگزار شد، در ابتدای سخنان خود از همه کسانی که در ترویج سنت حسنه اعتکاف تلاش داشتند قدردانی و گفت: از این که این سنت در سراسر دنیا مطرح می‌شود و به عنوان یک امر قدسی در جهان نشر پیدا می‌کند، خدا را شاکریم.

خسروپناه افزود: اعتکاف در گذشته در میان خواص رایج بود و به یاد دارم نخستین بار مراسم اعتکاف بین دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

اعتکاف یک عبادت قرآنی است
وی با بیان اینکه اعتکاف یک عبادت قرآنی است، گفت: اصل عمل حج و اعتکاف حقیقتی است که خداوند سبحان به انبیاء خود بیان کرده است. در آیه ۱۲۵ سوره بقره خداوند به حضرت اسماعیل و ابراهیم توصیه می‌کند که خانه خدا را برای حضور عبادت‌کنندگان خدا پاکیزه کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در قرآن احکام مختلف اعتکاف آمده است که در انجام آن باید همه نکات به درستی رعایت شود.

خسروپناه گفت: در روایات آمده است در مجامع اهل سنت دهه آخر ماه مبارک رمضان را به اعتکاف اختصاص می‌دهند که این موضوع از پیامبر اکرم (ص) به یادگاری گذاشته شده است.

اعتکاف فرصت مناسبی است که باید غنیمت شمرده شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اعتکاف فرصت مناسبی است که باید غنیمت شمرده شود و از آن به بهترین شکل ممکن بهره برد، به تعبیری دیگر اعتکاف از ارکان مهم استقرار نظام اسلامی بشمار می‌رود.

خسروپناه با اشاره به اینکه همه پیامبران به این عمل و سنت حسنه مقید بوده اند، این اعمال را گره گشای دفع شرمادی و معنوی دانست و گفت:خداوند متعال بعد از اتفاقات و ترک اولی حضرت آدم به ایشان فرمود در این سه روز به روزه‌داری بپردازند و ثواب آن به اندازه یک عمر روزه‌داری است.

اعتکاف تمرین زیست جمعی، خودشناسی و خودسازی و تمرین خلوت گزیدن در جلوت بودن است
وی به سه کارکرد مهم اعتکاف اشاره کرد و گفت: اعتکاف تمرین زیست جمعی، خودشناسی و خودسازی و تمرین خلوت گزیدن در جلوت بودن از مهمترین کارکرد‌های اعتکاف است.

خسرو پناه در تشریح هریک از این سه کارکرد گفت: در تمرین زیست جمعی اینکه اعتکاف جمعی است و باید در مسجد جامع برگزار شود. این جمع، تمرین زیست اجتماعی می‌دهد. افراد در این جمع به عبادت مشغول می‌شوند که این ثمره ذیقیمتی است.

وی همچنین به کارکرد دوم یعنی خودشناسی و خودسازی اشاره کرد و افزود: بهترین فرصت آن است که انسان بر خود تامل و خود را بازنگری کند که چه معایب اخلاقی دارد و در همان ایام اعتکاف تلاش کند تا رذیلت‌های خود را دفع و رفع کند.

خسرو پناه گفت: جامعه پردازی بدون خودسازی ممکن نیست و این خودسازی، بینشی، منشی و کُنشی است. بینشی به این معنا که اخلاقیات در انسان رشد کند و اعتکاف بهترین فرصت است تا انسان خودسازی معرفتی را پیدا کند.

وی افزود: خودسازی منشی نتیجه خودسازی کُنشی است. انسانی که خودسازی بینشی و منشی داشته باشد به ارباب و رجوع خود رسیدگی می‌کند. انسانی که در مسئولیتی که دارد امانت دار نیست به این علت است که، چون خودسازی بینشی و منشی ندارد، پس بنابراین خودسازی کنشی هم ندارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کارکرد سوم که بسیار مهم بشمار می‌رود؛ تمرین خلوت کردن با معبود خویش است، ما انسان‌ها در ۲۴ ساعت یک روز با مشغله‌های کاری و خانوادگی بسیاری مواجه هستیم.

خسروپناه گفت: این موضوع سبب شده است تا توفیق خلوت با خدا ایجاد نشود و لذا اعتکاف باعث تمرینی می‌شود که بتوانیم در مشغله‌های کاری خود به عبادت با خالق بپردازیم.

وی افزود: به نظر بنده اعتکاف برای مسئولان بیش از توده مردم لازم است؛ با تاسف در بخش‌های مختلفی از کشور برخی مسئولین از مسئولیت‌های خود ترک فعل می‌کنند و عمل آن‌ها سبب آزار و اذیت مردم می‌شود.

خسروپناه گفت: اگر مسئولان بتوانند در اعتکاف شرکت کنند دیگر هرگز نمی‌توانند کار مردم را رها و یا ترک فعلی انجام دهند، برخی مسئولین ما نیازمند خودسازی معرفتی هستند.

اعتکاف بانی و پیشرو سپاه معنویت نظام اسلامی
در ادامه این جشنواره حجت الاسلام سیدعلیرضا تکیه‌ای رئیس ستاد اعتکاف کشور هم در سخنانی گفت: اعتکاف بانی و پیشرو سپاه معنویت نظام اسلامی است.

وی همچنین از راهیابی ۱۶۰۲ اثر به دبیرخانه هفتمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری اعتکاف خبر داد و افزود: این تعداد آثار از میان ۱۰ هزار اثر ارسالی از سوی ۶۹ کشور به دبیرخانه این جشنواره صورت گرفته است.

همچنین در ادامه این مراسم، حجت الاسلام خسروپناه حکم دبیری میز اعتکاف در شورای عالی انقلاب فرهنگی را به حجت الاسلام تکیه‌ای رئیس ستاد اعتکاف کشور تقدیم شد.

خسروپناه در ابلاغ این حکم در سخنان کوتاهی گفت: در این یک سال دبیری که در این شورا داشته ام، سند مهدویت مصوب و ابلاغ شد. همچنین سند اربعین و زیارت و اسناد دیگر در این حوزه نیز درحال تهیه است.

در پایان این مراسم از ۲۲ آثار برگزیده نیز تجلیل شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
خالی ماندن ظرفیت‌های رشته‌های تخصصی پزشکی
بی قانونی و گنگ
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان به پایان رسیده است
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
گودبرداری غیر اصولی در شهر طالقان حادثه آفرید
دستور ویژه استاندار سیستان و بلوچستان برای رسیدگی به پرونده قتل کودک چابهاری
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری دی ماه از فردا
مجموعه کتابهای «نوجوان ایرانی » رونمایی شد
کشف انبار بزرگ احتکار برنج
انتصاب اعضای جدید هیات‌مدیره منطقه آزاد مهران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ آذر ۱۴۰۴
جهاد کشاورزی زنجان، سازمان برتر کشور شد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آذر ۱۴۰۴
افزایش کشت گیاهان دارویی در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)