• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۲۷۹۹۷
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کاربرد بیش از ۸۰ نانوکاتالیست ایرانی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

بیش از ۸۰ نانوکاتالیست ایرانی در لیست محصولات دارای گواهی‌نانومقیاس مشاهده می‌شود که بسیاری از آن‌ها در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و برخی نیز در صنعت خودرو کاربرد دارد.

کاربرد بیش از ۸۰ نانوکاتالیست ایرانی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از ستاد نانو، از نانوکاتالیست‌های ایرانی در رفورمینگ بنزین، تولید مواد شیمیایی نظیر اوره، آمونیاک، اکسید اتیلن و همچنین تصفیه هیدروژنی ته‌ماند برج تقطیر و حذف سولفور از فرآورده‌های نفتی استفاده می‌شود.

در حال حاضر نام بیش از ۸۰ نانوکاتالیست در لیست محصولات دارای گواهی‌نانومقیاس مشاهده می‌شود که بسیاری از آن‌ها در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و برخی نیز در صنعت خودرو استفاده می‌شود.

واحد‌های تولید اتیلن گلیکول نیاز به اتیلن اکسید دارند که کاتالیست مورد نیاز برای سنتز اتیلن اکسید توسط یک شرکت دانش بنیان، تولید می‌شود.

یکی از مسائلی که در تولید مازوت وجود دارد، میزان گوگرد بالای آن است که با استفاده از نانوکاتالیست‌های این شرکت دانش بنیان تولید مازوت کم سولفور نیز امکان‌پذیر شده است.

از مهم‌ترین فرآیند‌های پالایشگاه‌ها در ارتقا و بهبود ترکیب محصولات پالایشی فرآیند‌های تصفیه برش‌های سنگین در محدوده مازوت است که با نانوکاتالیست‌های این شرکت کاهش میزان سولفور در این فرآورده‌ها انجام می‌شود.

این شرکت کاتالیست‌های نانوساختار برای آروماتیک‌سازی دارد که از آن به منظور تولید مواد شیمیایی در مقیاس صنعتی استفاده می‌شود. در بخش رفورمینگ بنزین و دهیدروژناسیون پارافین نیز این شرکت نانوکاتالیست‌هایی را تولید و به بازار عرضه کرده است.

این شرکت دانش بنیان نانوکاتالیست‌های سولفورزدایی، کاتالیست‌های ریفورمینگ گاز طبیعی و پایه کاتالیست ریفورمینگ گاز طبیعی را در سبد محصولات خود دارد.

از دیگر محصولات این شرکت می‌توان به کاتالیست خاک رس فعال جهت حذف ترکیبات غیراشباع الفینی از جریان ترکیبات آروماتیک، کاتالیست نانوساختار ریفرمینگ اولیه بخار آب گاز طبیعی، نیمه فعال ریفرمینگ گاز طبیعی، فرایند تولید متان(Methanation Catalyst)، کاتالیست نانوساختار هیدرودی سولفوریزاسیون (HDS)، ریفرمینگ فعال گاز طبیعی، انتقال آب-گاز دما بالا، سولفورزدایی از جریان گاز طبیعی، کاتالیست انتقال آب-گاز دما پایین، ریفرمینگ گاز طبیعی، پایه کاتالیست نانوساختار ریفرمینگ گاز طبیعی، انتقال آب-گاز دما بالا (HT-۱۰۰ S) و نانوپودر اکسید نیکل اشاره کرد.

این شرکت از جمله تولیدکنندگان نانوکاتالیست در کشور است که کاتالیستی برای تولید اوره و آمونیاک دارد که از این کاتالیست در پالایشگاه‌هایی نظیر شیراز، رازی و پردیس استفاده شده است.

این شرکت کاتالیست‌های نانوساختار برای بازیابی سولفور و انواع کاتالیست‌های پایه آلومینای حاوی نانوذرات را تولید می‌کند.

همچنین، این شرکت برای انواع خودرو‌های داخلی مبدل نانوکاتالیستی تولید و به بازار عرضه می‌کند.در بخش تحقیق و توسعه خود روی توسعه انواع کاتالیست‌های راهبردی به منظور استفاده در پتروشیمی و پالایشگاه کار می‌کند و این شرکت درصدد گسترش محصولات خود به سمت تامین نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است. این شرکت در بخش تولید کاتالیست برای واحد‌های آمونیاک، متانول، بنزین و هیدروژناسیون صنایع غذایی فعالیت‌های تحقیق و توسعه داشته است.

این شرکت از تولیدکنندگان مبدل‌های کاتالیستی است که برای انواع خودرو‌های داخلی محصول تولید می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)