• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۳۲۸۹۱
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
علمی و فرهنگی » معارف

جهت‌گیری برنامه‌ فرهنگی نهادهای حاکمیتی باید از سمت فعالان مردمی باشد

­رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دهمین همایش جوامع قرآنی عصر گفت : جهت‌گیری برنامه‌های فرهنگی دستگاه‌های حاکمیتی باید از سمت فعالان مردمی صورت گیرد و ما تلاش می‌کنیم که این فرهنگ تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در دهمین همایش جوامع قرآنی عصر که صبح امروز،( چهارم بهمن ) در مجتمع یاوران مهدی (عج) شهر قم آغاز شده است، با بیان اینکه قرآن اساساً برای هدایت مرم نازل شده است، گفت: خبر از حال و احوال و نیاز مردم یکی از ضرورت‌های برنامه‌ریزی فرهنگی برای ایام پربرکتی مانند ماه مبارک رمضان است.

وی با بیان اینکه باید دید که چگونه می‌شود از ضیافت‌الله بهترین بهره را گرفت، افزود: مقام معظم رهبری همواره بر مخاطب‌شناسی و نیاز‌سنجی مخاطب تأکید دارند. در رسانه ملی، مسئولان دلسوزانه بیان می‌کنند که هنگام افطار ماه مبارک رمضان اگرچه ایام معنوی است، ولی هر برنامه‌ای مخاطب ندارد و باید روی برنامه‌هایی حساب کرد که جذابیت بالایی داشته باشد و در کنار آن یک مضمون دینی و قرآنی گنجانده شود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: این طرز فکر اگرچه از روی دلسوزی است، ولی از فقدان شناخت مردم برآمده است و نشان می‌دهد که برخی از مدیران، مردم را به‌خوبی نشناخته‌اند.

برنامه‌ریزی‌های فرهنگی ناظر بر واقعیات جامعه باشد
وی با بیان اینکه نبض تحولات زمانه را ما باید در دست داشته باشیم، گفت: اگر ارتباط ما با مردم طرفینی نباشد معلوم نیست که طراحی‌های فرهنگی ناظر به واقعیت جامعه و مفید برای مردم باشد. نماینده واقعی مردم باید در عالی‌ترین نقطه سیاست‌گذاری، طراحی و برنامه‌ریزی باشد. جهت‌گیری برنامه‌های فرهنگی دستگاه‌های حاکمیتی باید از سمت فعالان مردمی صورت گیرد و ما تلاش می‌کنیم که این فرهنگ تقویت شود.

قمی با بیان اینکه یکی از ملزومات برای طراحی یک طرح جامع هم‌افزا که همه توان‌ها در آن پیوند بخورند، استفاده از ظرفیت فعالان مردمی است، افزود: یکی دیگر از ملزومات این طراحی عمل به تجویز، تکلیف و فرمان ولی خداست به‌ویژه زمانی که قید وجوب هم به این فرمان خورده باشد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری جهاد تبیین را واجب فوری و عینی دانسته‌اند، گفت: مقام معظم رهبری از این ضرورت اجتناب‌ناپذیر با یک ضرب‌آهنگ تأکید و تکراری یاد کرده‌اند که نشان‌دهنده ضرورت این امر برای جامعه امروزی است.

خادمی و خدمت به قرآن را محصور در همایش نکنیم
وی گفت: جامعه دردمند، دلسوز، متعهد و وفادار به مضامین قرآن، خادمی خود برای خدمت به قرآن، محصور به برگزاری همایش و ظواهر کتاب خدا نمی‌کنند بلکه تبیین کتاب الهی برای هدایت مردم را وظیفه اصلی خویش می‌داند. ظرفیت‌های قرآن کریم در دستگیری از جامعه و درمان درد‌های جامعه با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست، اگر فرمان ولی خدا برای امروز جهاد تبیین است، نمی‌شود بی‌تفاوت از کنار این موضوع بدون توجه به مضامین و محتوای قرآن کریم به‌عنوان کتاب هدایت الهی گذشت.

قمی با بیان اینکه حس اینکه ما از قرآن کم‌بهره هستیم در بیش از ۷۰ درصد مردم فراگیر است، افزود: مردم نسبت به قرآن کریم اشتیاق دارند و این وظیفه فعالان قرآنی است که موانع را برطرف کنند و نسبت به فراگیری مضامین قرآنی در جامعه توجه جدی داشته باشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: یک عده باید شروع و آیات منتخب قرآن کریم را با یک ترجمه و تبیین روان حفظ کنند و به اطرافیان، خانواده و مخاطبان خود انتقال دهند و این فعالیت می‌توان در ماه مبارک رمضان اتفاق بیفتد و به این بهانه، برای بخش عظیمی از جامعه مضامین این آیات تبیین شود.

مفاهیم بنیادی قرآن به گفتمان عمومی جامعه تبدیل شود
حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقی‌زاده، رئیس دارالقرآن‌الکریم و سخنگوی طرح جامع قرآنی ماه مبارک رمضان در این همایش گفت: تمام تلاش ما این است که ظرفیت‌های مختلف و هم‌افزا برای ترویج فرهنگ قرآنی در سراسر کشور به میدان بیایند.

تقی‌زاده با اشاره به اینکه درباره ماه مبارک رمضان این دغدغه وجود داشت که یک حرکت هم‌افزا و منسجم در کشور شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در مورد فعالیت‌های قرآنی مفصل و دقیق صحبت کرده‌اند و فرمودند: برای آموزش‌های قرآنی در سطوح مختلف، مفاهیم پایه قرآنی باید تبدیل به گفتمان عمومی جامعه شود.

وی با بیان اینکه باید ۳۰ تا ۴۰ مفهوم پایه قرآنی تبدیل به گفتمان عمومی جامعه و واضحات و بینات مردم شود، اظهار داشت: در طرح قرآنی ماه مبارک رمضان روی آیات منتخب قرآن کریم تمرکز شده است و به دنبال گفتمان‌سازی از مفاهیم پایه قرآن کریم در جامعه هستیم.

رئیس دارالقرآن‌الکریم با اشاره به برخی دغدغه‌ها و تأکیدات مقام معظم رهبری افزود: برخی مفاهیم قرآنی وجود دارد که دست استعمار تلاش کرده است ما را از آن دور نگه دارد، آیاتی که معنایش حاکمیت عملی اسلام در دنیای امروز است و این آیات باید در همه جای جهان اسلام رایج شود و مسلمانان آن آیات را حفظ کنند، مضامین آن را فهم کنند و به عمل به آن ملتزم باشند.

وی با بیان اینکه در زمنیه اهداف عملیاتی طرح قرآنی ماه مبارک رمضان در چهار سطح تنظیم شده است، گفت: سطح اول گفتمان‌سازی زندگی با قرآن است تا برای مردم جا بیندازیم که قرآن زندگی را سامان می‌دهد و مشکلات را حل می‌کند، سطح دوم آشنایی و تبیین ۳۰ فراز قرآنی است، سطح سوم حفظ ۳۰ فراز منتخب قرآنی توسط آحاد جامعه و سطح چهارم کنشگری با محوریت تبیین آیات برای بخش از جامعه هدف است.

رئیس دارالقرآن‌الکریم افزود: همه دغدغه ما این بوده است که بتوانیم از فرصت‌هایی که رسانه‌ها ایجاد می‌کنند استفاده کنیم و ارتباط مردم با مباحث قرآنی را حفظ و میدان را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه دغدغه جهاد تبیین برای ما جدی است، گفت: ما به دنبال این هستیم که محتوای قرآن کریم را با بسته‌های متناسب با مخاطب تنظیم کنیم و در دسترس مردم قرار دهیم، زیرا مقام معظم رهبری تأکید کردند که حتی برای مخاطبان معاند هم باید برنامه داشته باشید.

تکثیر گروه‌ها و حلقه‌های کوچک قرآنی در جامعه
در ادامه این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی، مدیر جامعه قرآنی عصر هم گفت: تمرکز ما براساس سند راهبردی، تکثیر گروه‌های کوچک قرآنی و ظرفیت‌سازی و تسریع حرکت عمومی ناظر به رسالت جبهه فرهنگی انقلاب است و ما در شاخه قرآن این ظرفیت‌سازی و تکثیر را دنبال می‌کنیم و ساز‌وکار ویژه این تکثیر، حلقه‌های قرآنی و جلسات قرآنی خانگی است.

مدیر جامعه قرآنی عصر با اشاره به اینکه این مجموعه تحت برنامه‌ریزی‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی فعالیت می‌کند، گفت: ما ناظر به عملیات قرآنی ماه مبارک رمضان به دنبال این هستیم که به‌صورت هم‌افزا کار کنیم، زیرا کمتر پیش آمده که همه جریان‌های دولتی و مردمی به‌صورت منسجم فعالیت کنند که امیدواریم این شروع خوبی برای این کار باشد.

دهمین همایش سراسری مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر به منظور هم‌افزایی ظرفیت‌های قرآنی ناظر به انسجام‌بخشی به عملیات‌های قرآنی ماه مبارک رمضان از صبح امروز چهارم بهمن در مجتمع یاوران مهدی (عج) شهر قم آغاز شده است و تا ششم بهمن ادامه دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نظارت‌ها بر بازار مسکن در زنجان تشدید شد
رئیس جمهور: بسیاری از شب‌ها خوابم نمی‌برد
مس رفسنجان قعرنشین لیگ در اندیشه صعود
افزایش سرعت باد جنوب شرقی و متلاطم شدن دریا در سواحل، ۲۳ بهمن
واگذاری زمین به ۴۰۰ ایثارگر کاشانی
آلودگی هوای ۹ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی
صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان
جاده‌های مواصلاتی مازندران تا شنبه زیر بار محدودیت‌های ترافیکی
آموزشگاه خیر ساز ۶ کلاسه منطقه گله دار فارس کلنگ زنی شد
نماز شکر مردم خراسان شمالی از حضور حماسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کیهان توکهور قهرمان مسابقات فوتبال جام فجر توکهور و هشتبندی
نجات بانوی ۳۶ ساله در کویر لوت با تلاش امدادگران هلال‌احمر خراسان جنوبی
گلستان با ظرفیت‌های راهبردی در آستانه جهش اقتصادی قرار دارد/ ضرورت تثبیت سیاست‌ها و حمایت تکمیلی از تولید
جدال گل‌گهر و پرسپولیس؛ شنبه ۲۵ بهمن
طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه «رئیس‌آباد» رفسنجان افتتاح شد
عملیات آمریکا در کاراکاس خلاف قوانین بین‌المللی بود
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم؛ از فشارافزایی پارس جنوبی تا بازگشت حفاری به خزر
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی در دولت آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)