• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۴۳۱۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
مازندران » اجتماعی

پسروی نامتعارف آب دریای خزر چالش جدی تالاب‌های شمال

استاندار مازندران، پسروی نامتعارف آب دریای خزر را از تهدید‌های مهم تالاب‌های شمال برشمرد و خواهان چاره‌اندیشی برای این مهم شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران امروز در آیین روز جهانی تالاب‌ها به مناسبت پنجاه‌وسومین سالگرد امضای کنوانسوین رامسر، این شهر را خاستگاه فعالیت‌های محیط زیستی برشمرد و گفت: طبیعت گردشگری و تکمیل زنجیره گردشگری برنامه مهم در جهت احیای تالاب‌های استان است و به طور قطع در حفظ و صیانت از تالاب‌ها با همه توان و امکانات و انگیزه مردمی آن تلاش خواهیم کرد.
سیدمحمود حسینی‌پور تاکید کرد: این تالاب‌ها باید به مقصد گردشگری داخلی و بین المللی تبدیل شود و ضرورت مدیریت و احیای تالاب‌ها براساس یک رویکرد جامع نگر و یکپارچگی در سطح حوضه آبریز و نهادینه کردن روش‌های مشارکتی مبتنی بر مدیریت زیست بومی و مشارکت همه ذی نفعان و جوامع محلی بر فرآیند تصمیم سازی از راهکار‌های برون رفت از این چالش هاست.
او گفت: کنوانسیون رامسر از نخستین و پیشروترین معاهدات زیست محیطی است که حفاظت خردمندانه از تالاب‌ها را توسعه داده است.
حسینی پور،   نظارت‌های مردمی را از ویژگی‌های این معاهده بین المللی برشمرد و ادامه داد: اهداف مهم این کنوانسیون استفاده عاقلانه عمومی از تالاب‌هاست.
مقام عالی دولت در مازندران، گفت کنوانسیون رامسر استفاده پایدار از تالاب را ترویج کرده است و استفاده از این اکوسیستم باید هوشمندانه باشد تا افزایش آگاهی جهانی برای مردم سیاره زمین شکل گیرد.
حسینی پور، استان مازندران را دارای ۲ اکوسیستم جلگه‌ای و کوهستانی و غنی توصیف و اضافه کرد: این تنوع آب و هوایی موجب غنای زیستی و چشم‌انداز زیبای خدادادی شده است و جنگل‌های کهن هیرکانی که سن آن به ۴۰ تا ۶۰ میلیون سال می‌رسد، در مازندران واقع شده است.
او با بیان این که مازندران به مساحت ۱۰۵ هزار هکتار؛ ۲۱ تالاب و ۸۰۰ آب بندان دارد، گفت: ایران دارای بیشترین تنوع تالاب‌ها در جهان است که از مجموع ۴۲ تالاب شناخته شده ۴۱ نوع در ایران به ثبت رسیده است.
به گفته وی تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار و ۸۷۰ آب بندان کوچک و بزرگ از نعمت‌های الهی بوده که در مازندران واقع شده است.
استاندار مازندران تصریح کرد: تا به امروز به خوبی موفق نشدیم از جلوه‌های طبیعی مازندران برای فرصت استفاده کنیم، با سفر اول رییس جمهور به مازندران و حضور در تالاب میانکاله دستور طبیعت‌گردی صادر شد و بر اساس مصوبه دولت طی این مدت بستر برای طبیعت گردی فراهم شد.
وی بیان کرد: امید می‌رود با این گردهمایی به نتیجه علمی و خروجی مثبت برای آشتی انسان‌ها با تالاب‌ها و نجات تالاب‌های کشور به ویژه استان‌های شمالی برسیم.
حسینی پور ادامه داد: تالاب‌های مازندران سهم بسزایی در ایجاد تعادل زیست بوم منطقه دارد و تاثیر متقابل ۲ تالاب مهم مازندران حضور گردشگران خارجی است که تا به امروز از این فرصت عظیم محروم ماندیم درحالی که اشتغالزایی زیادی برای منطقه به همراه دارد.
وی مردم منطقه را از ویژه‌ترین حافظان تالاب‌ها برشمرد و ذخیره‌سازی آب و مهار گرد و غبار را از دیگر کارگرد‌های تالاب، تعدیل سیل، مهار فرسایش، تغذیه آب‌های زیرزمین ارزش اکولوژیکی کشور معرفی کرد.
وی پسروی نامتعارف آب دریای خزر را از تهدید‌های مهم تالاب برشمرد و خواهان چاره‌اندیشی برای این مهم شد.
استاندار مازندران گفت: روز جهانی تالاب‌ها را می‌تواند آغاز دیگر برای تگاهبانی و پاسداشت از زیست بوم ما در کشور دانست و توسعه و رشد گردشگری در راستای گردشگری پایدار و اکوتوریسم و بهره وری از خدمات تالابی در استان مازندران از ضرورت‌های جامعه امروز است.
وی راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی برای مدیریت تالاب‌ها در استان را خواستار شد.
استاندار مازندران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه‌ای به امر محیط زیست دارد و ما اجازه نمی‌دهیم تالاب‌های این استان به تاریخ بپیوندد. ‎


همزمان با پنجاه‌وسومین سالگرد امضای کنوانسیون رامسر آیین ویژه‌نامه ملی گرامیداشت آن امروز با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار مازندران و جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در هتل پارسیان رامسر آغاز شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی یک مادر بدهکار در روز مادر
انتقال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس به سمیرم
مسمومیت ۲ شهروند یاسوجی بر اثر نشت گاز مونوکسیدکربن
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آذر به افق آبادان و خرمشهر
بارش باران در نقاط مختلف کشور، امروز جمعه ۲۱ آذر
تجلیل از مادران شهدا در یامچی
مشاوران املاک باید معاملات خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند
پویش درخت‌کاری زیر سایه مادر
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
سرمای شدید جان کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند
عراقچی: خواهان «فصلی جدید» در روابط ایران و لبنان هستیم
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج به سه کشته و ۱۵مصدوم
دوران جنگ‌های امپریالیستی و کودتا تمام شده است
آغاز تحقیقات در مورد جدیدترین پرونده مبارزه با فساد، صدای مفسدان را درآورد
شاخص ۲۱ درصدی مشارکت اقتصادی زنان در کیش
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)