• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۶۲۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

پایان مرحله نخست خاکبرداری جزیره هسته‌ای نیروگاه اتمی ۳۰۰ مگاواتی کارون

معاون رئیس جمهور گفت: مرحله نخست خاکبرداری جزیره هسته‌ای نیروگاه اتمی ۳۰۰ مگاواتی کارون (دارخوین) به پایان رسیده است و پاییز ۱۴۰۳ مرحله دو ساخت این نیروگاه با انجام بتن‌ریزی آغاز خواهد شد.

پایان مرحله نخست خاکبرداری جزیره هسته‌ای نیروگاه اتمی ۳۰۰ مگاواتی کارون

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از «مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران» ؛ محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز در جریان سفر به استان خوزستان و شهر اهواز، از مراحل اجرای طرح  ساخت نیروگاه اتمی ۳۰۰ مگاواتی کارون بازدید کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره آخرین وضعیت احداث این نیروگاه اتمی افزود : سال گذشته و بعد از حدود ۵۰ سال در زمینی که برای ساخت نیروگاه کارون تعریف شده بود، عملیات تجهیز کارگاه، آماده‌سازی سایت، کلنگ زنی و طرح آغاز شد و طی یک سال گذشته همکاران ما مطابق برنامه، عملیات احداث را پیش بردند و امروز شاهد پایان مرحله اول خاکبرداری جزیره هسته‌ای نیروگاه اتمی ۳۰۰ مگاواتی کارون بودیم.
اسلامی افزود: اقدامات برای ساخت یک نیروگاه شامل پنج مرحله است که نخستین کار، انتخاب زمین و انجام مطالعات تفصیلی با گمانه زنی‌ها بر روی مکانیک خاک است تا پس از آن تجهیز کارگاه و سایت وارد عملیات اجرایی شود.
معاون رئیس جمهور گفت: رویداد بعدی عملیاتی کردن کار برای بتن‌ریزی و پی‌ریزی ساخت نیروگاه است که هم اکنون در آستانه رویداد دوم قرار داریم. بعد از انجام عملیات تثبیت، زهکشی و آماده‌سازی سایت، نخستین بتن‌ریزی ساختمان راکتور، اجرا و احتمالا در پاییز سال آینده انجام خواهد گرفت.
وی افزود: در همین مسیر و به موازات اقداماتی که در سایت انجام می‌گیرد، کار‌های فنی و مهندسی دنبال می‌شود تا با آماده‌سازی نقشه‌های اجرایی، شاهد انجام نخستین مراحل انتخاب پیمانکار باشیم.
اسلامی با بیان اینکه در همین زمینه و از سال گذشته اقدامات لجستیک و تدارکاتی برای ساخت نیروگاه در داخل کشور تعریف و آغاز شده و در کارخانجات صنعتی در حال پیگیری است، افزود: این طرح جزو طرح های با سطح فناوری بالا در دنیا بوده و در بالاترین سطح از نظر الزامات استاندارد و ایمنی قرار دارد. زمان‌بندی ساخت این طرح هفت ساله است که امیدواریم به شکل منسجم و منضبط، امور اجرایی دنبال شود و ادامه یابد.
معاون رئیس جمهور در مورد ویژگی این نیروگاه در منطقه دارخوین گفت: نیروگاه اتمی، انرژی پاک و پایدار را عرضه می‌کند و این مساله مهم‌ترین ویژگی رویکرد و نگاه به تولید برق از این طریق است. با توجه به این مساله و شرایط اقلیمی که اتفاق افتاده و ناترازی انرژی موجود، یکی از بهترین روش‌ها برای تولید برق، از طریق نیروگاه‌های اتمی است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه استان خوزستان یک قطب صنعتی بوده و در حوزه فناوری‌های پیشرفته از پیشگامان کشور محسوب می‌شود، تولید و عرضه انرژی پاک بسیار در آن مهم است و نیروگاه اتمی کارون می‌تواند بخشی از نیاز برق این استان را تامین کند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه دیگر ویژگی انرژی هسته‌ای، اقتدارآفرین بودن این فناوری است، گفت : این حوزه در انحصار برخی کشور‌ها بوده و به سهولت اجازه دسترسی به آن داده نشده است، اما به لطف الهی، همکاران غیرتمند ما به این چرخه دست پیدا کرده و توانسته‌اند تراز کشور را تغییر دهند.
وی با بیان اینکه این اتفاق یک کار لجستیکی و تدارکاتی نبوده بلکه یک کار فناورانه و مهندسی پیشرفته است، گفت: تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه بسیار مهم بوده و گذراندن فرایند ۵ ساله نیاز است تا نیرو‌های آموزش دیده ، گواهینامه مدنظر را برای انجام یک دوره کارآموزی دو ساله در نیروگاه‌های موجود به دست آورند و به محض کسب آمادگی کار خود را شروع  کنند.
اسلامی افزود: ساخت و توسعه نیروگاه‌های اتمی موجب امیدآفرینی و اشتغال در مشاغل پیشرفته خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران در اردیبهشت ۱۴۰۳، گفت: امیدوار هستیم که با برگزاری این کنفرانس حق ملت عزیز و شریف ایران که سال‌ها برای این عرصه زحمت کشیدند تا فناوری هسته‌ای به وجود آید، ادا شود و همچنین بتوانیم صدای مردم را به گوش دنیا برسانیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)