• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۳
صفحه نخست » عمومی

وزیر نیرو: بیش از ۳۰ نیروگاه آماده واگذاری

وزیر نیرو گفت: بیش از ۳۰ نیروگاه آماده واگذاری به بخش خصوصی است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای چیت چیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در تشریح عملکرد صد روزه وزارت خود افزود: ردیف مستقلی در لایحه بودجه برای مجتمع های آبرسانی روستایی و تامین آب شرب بهداشتی برای آنان در نظر گرفته شده و این از اولویت های ماست.
وی گفت: در زمینه استفاده از آب های مرزی نیز تلاش کرده ایم حرکت سریعی داشته باشیم.
چیت چیان با بیان اینکه بخشی از نیروی ما در زمینه احیای دریاچه ارومیه و تالاب های کشور فعال هستند افزود: نتایج خوبی در این زمینه حاصل شده است.
وزیر نیرو گفت:‌ انتقال آب از حوزه های مجاور دریاچه ارومیه و انتقال آب از دریاچه خزر و رود ارس مطالعه و بخشی از آن اجرایی شده است.
وی افزود: تلاش می کنیم آبهای سطحی را لایروبی کنیم که در دشت های اطراف دریاچه ارومیه پخش نشوند و برای تبخیر کمتر به بخش های عمیق دریاچه منتقل شود.
چیت چیان گفت: جاده میان گذر دریاچه ارومیه نیز مشکلاتی را برای این دریاچه از جمله رسوب گذاری ایجاد کرده است که باید بررسی شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 92 درصد منابع آب در حوزه دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی مصرف می شود افزود: باید به صورت جدی در مصرف آب در حوزه دریاچه ارومیه صرفه جویی شود.
چیت چیان گفت:‌ در سالهای اخیر کشاورزان این منطقه به کشت هایی که آب زیادی نیاز دارند روی آورده اند.
وی افزود: با آموزش کشاورزان، فراهم کردن تجهیزات و همکاری مردم می توانیم روند خشک شدن دریاچه ارومیه را تغییر دهیم.
چیت چیان گفت: به جز دریاچه ارومیه تالاب های گاوخونی و هامون نیز مشکلاتی دارند که کارگروهی برای بررسی و چاره جویی حل مشکلات آنها تشکیل شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه مدیریت مصرف آب کار کوتاه مدت نیست افزود: کسانی که در صنعت کشاورزی فعال هستند و شهروندان باید الگوهای مدیریت آب را رعایت کنند.
چیت چیان با اشاره به اینکه تا کنون دو بار جلسه شورای عالی آب برگزار شده است و جلسه سوم آن نیز به زودی برگزار خواهد شد گفت: در این شورا برای حوزه کارون،‌ زاینده رود و دریاچه ارومیه تصمیمات خوبی گرفته شد که وزارت نیرو این تصمیمات را اجرایی می کند.
وی افزود: با تنظیم فشار آب در شبکه می توانیم بر نحوه مصرف آب تاثیر بگذاریم.
چیت چیان گفت: با کمک بخش خصوصی تلاش می کنیم شبکه جمع آوری فاضلاب در همه شهرها احداث و به وسیله این بخش 70 درصد آب فاضلاب بازیافت شود.
وزیر نیرو افزود: اقداماتی در دست است که از آب شیرین کن ها نیز با کمک بخش خصوصی استفاده کنیم.
چیت چیان گفت:‌ وزارت نیرو آب را با قیمت خوبی از شرکتهای سرمایه گذار در زمینه آب شیرین کن ها و ساخت آنها، می خرد.
وی با بیان اینکه تا کنون شبکه دفع فاضلاب در شهرها بسیار گسترده بوده است افزود: اکنون در دنیا به این نتیجه رسیده اند که نیازی به شبکه های فاضلاب بزرگ نیست زیرا هزینه ها را افزایش می دهد.
چیت چیان گفت: باید برای هر چند محله و مجتمع های مسکن مهر یک تصفیه خانه ایجاد شود و کار پژوهشی و انتقال فناوری را در این زمینه آغاز کرده ایم.
وزیر نیرو افزود: در مدت صد روزه وزارتم 4 واحد بزرگ با ظرفیت در مجموع 820 مگاوات راه اندازی و 20 مگاوات نیز از نیروگاههای کوچک به مدار متصل شده است.
چیت چیان گفت: در زمینه نیروگاههای برق پراکنده بخش نامه ای صادر و مصوب شده است که برق را با قیمت 73 تومان از شرکت های خصوصی که برق تولید می کنند خریداری کنیم.
وی افزود:‌ اگر بهره وری این نیروگاهها بیش از 42 درصد باشد یک چهارم به این مبلغ اضافه خواهد شد.
چیت چیان گفت:‌ کاهش تلفات انتقال برق در شبکه، نزدیک بودن مراکز تولید برق به شبکه مصرف و استفاده از خدمات حرارتی این نیروگاهها از مزایای ساخت نیروگاههای کوچک است.
وزیر نیرو افزود: ساخت نیروگاههای کوچک در کنار مراکز مصرف بازده برق و حرارت را به حدود 90 درصد می رساند و این در حالی است که بازده حرارتی نیروگاههای بزرگ کشور حدود 30 درصد است.
چیت چیان با بیان اینکه بهای میانگین مصرف برق 43 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است گفت: از مولدهای بخش خصوصی برق را تا صد تومان نیز خریداری می کنیم.
وی افزود: دولت برق را از نیروگاههای که از منابع تجدید شونده استفاه کنند 450 تومان به ازای هر کیلووات ساعت خریداری می کند.
چیت چیان گفت:‌همچنین نیروگاههای که بهره وری بالا دارند و از منابع تجدید پذیر استفاده می کنند از منابع صرفه جویی سوخت بهره مند می شوند.
وی افزود: اکنون 600 مگاوات برای ساخت نیروگاه بادی و 300 مگاوات برای نیروگاههای خورشیدی قرارداد بسته ایم.
وزیر نیرو درباره بهای انشعاب برق گفت: در گذشته متقاضیان انشعاب برق، دو هزینه به شرکت های توزیعی و پیمانی پرداخت می کردند اما اکنون آنها با ثبت درخواست خود به وسیله تلفن یا رایانه تنها یک هزینه ثابت می پردازند.
چیت چیان افزود: هزینه انشعاب بیشتر نشده بلکه تجمیع شده است.
وی گفت:‌با توجه به اینکه در گذشته به طور میانگین (روستا، شهر و کلان شهرها) برای هر انشعاب 900 هزار تومان پرداخت می شد اما با تجمیع بهای انشعاب این مبلغ به 830 هزار تومان کاهش یافته است.
وزیر نیرو افزود: اکنون در روستاها 327 هزار تومان، در شهرها 857 هزار تومان و در کلان شهرها یک میلیون و 282 هزار تومان برای هر انشعاب دریافت می شود.
وی گفت: متقاضیان هر کجا تخلفی مبنی بر دریافت مبالغی بیش از مبالغ اعلام شده دیدند مسئله را به وزارت نیرو گزارش دهند.
چیت چیان افزود: برای پرداخت بدهی برخی شرکت های طلبکار از وزارت نیرو از اوراق مشارکت این وزارتخانه به آنها داده خواهد شد.
وی ادامه داد : بیش از 22 هزار میلیارد تومان بدهی به بخش خصوصی داریم که امیدواریم در بودجه سال 93 تدابیر لازم برای آن در نظر گرفته شود.
وزیر نیرو درباره سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی گفت:‌در این قانون منابع دولتی به سه بخش تقسیم شده اند که گروه نخست شامل شرکت های پیمانکار، مشاور و سازنده تجهیزات باید به بخش خصوصی واگذار شود که همه این شرکت ها را واگذار کرده ایم.
وی افزود: در گروه دوم 80 درصد سهام باید به بخش خصوصی واگذار شود و بیست درصد در اختیار دولت باشد که اکنون بیشتر این شرکت ها مانند شرکت های تولید برق، توزیع و آب و فاضلاب شهری واگذار شده اند.
چیت چیان افزود: اکنون 40 درصد مجموع سهام این شرکت ها متعلق به دولت است که در آینده 20 درصد دیگر نیز به بخش خصوصی واگذار می کنیم.
وی گفت: گروه سوم نیز که شامل شرکت آب منطقه ای و برق منطقه ای می شوند نباید به بخش خصوصی بر اساس قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی واگذار شود.
چیت چیان افزود: طلب معوقه ای از همسایگان در قبال صادرات برق به آنها نداریم و در برخی موارد نیز با کشورهای همسایه تبادل گاز و برق داریم.
وزیر نیرو گفت: با همسایگان مذاکراتی در زمینه صادرات برق، تجهیزات و خدمات مهندسی داشته ایم و اکنون اینها را صادر می کنیم و آنها بهای خدمات و کالاهای ما را پرداخت می کنند.
چیت چیان با بیان اینکه تعداد بسیاری از طرح های نیمه کار آب و برق داریم افزود:‌ منابع ما محدود است و اگر بخواهیم همزمان این طرح ها را راه اندازی کنیم بر اساس اعتبارات کنونی به 30 تا 40 سال زمان نیاز داریم.
وی گفت: اکنون نزدیک 850 طرح در زمینه آب وجود دارد که 120 هزار میلیارد تومان اعتبار می خواهد اما سالانه 4 هزار میلیارد تومان به این طرح ها اختصاص داده می شود.
چیت چیان افزود: تعداد قابل توجهی نیز طرح وجود دارد که 75 تا 80 درصدآنها تکمیل شده است و با اختصاص اعتبارات این طرح ها سال آینده به بهره برداری می رسد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور هنرمندان قزوینی در نمایشگاه سفال و سرامیک همدان
سرگردانی مسافران از پس گیری هزینه سفر
اجرای عملیات اصلاح و بهسازی محور لالی – اهواز
برگزاری دومین دوره جشنواره بین‌المللی عکس ایران جوان
پیام تسلیت سرلشکر موسوی به‌مناسبت درگذشت همسر شهید فلاحی
جابجایی ۸۵ درصد مسافران سیستان و بلوچستان با ناوگان حمل و نقل عمومی
تحقق رشد اقتصادی بدون رفع موانع کلان ممکن نیست
درگیری مسلحانه در کرکوک با کشته شدن دو نیروی امنیتی
عرضه پساب و فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی در بیستمین روز آبان
دیدار روسای فدراسیون تیراندازی ایران و مصر
پیروز جنگ رسانه‌ای تعیین‌کننده برنده میدان نبرد است
اجرای طرح فیبرنوری در منطقه مرزی هورالعظیم
مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب راهی برای عبور از بحران کم آبی
کاهش ذخایر خونی در قزوین؛ نیاز فوری به مشارکت مردمی
دشمن با تلاش شبانه‌روزی رزمندگان هوافضا مجبور به آتش‌بس شد
آبخیز داری نسخه نجات یزد از خشکسالی
پیروزی تیم فوتبال قطع عضو ایران مقابل سوریه
اعزام نخستین گروه پسران دانش آموز به مناطق عملیاتی
اعزام شش‌هزار داوطلب یزدی برای خدمت در پروژه‌های عمرانی و خدماتی عتبات عالیات
نگاهی به برنامه های سیما در خبرهای رسانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)