• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۲۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تاثیر ابزار‌های مالی اسلامی بر رشد تولید و مهار تورم

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: صنعت مالی اسلامی و ابزار‌های مالی اسلامی در رشد تولید و مهار تورم تاثیر گذار است.

تاثیر صنعت مالی و ابزار‌های مالی اسلامی بر رشد تولید و مهار تورم (لطفا در اخبار ویژه درج شود) **

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مصباحی مقدم در همایش توسعه صنعت مالی اسلامی که در تهران و با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس در حال برگزاری است، افزود: با شکل گیری شورای فقهی و شورای مشورتی در بانک مرکزی و با تصویب امهال مطالبات بین بانکی، یکی از اشکال‌های شرعی در نظام بانکی برطرف شد.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در ادامه بیان کرد: اقتصاد خُرد مفروضاتی دارد که باید با اقتصاد اسلامی در کشور اجرایی شود. هم اکنون ابزار‌های مالی اسلامی در سطح بین المللی در حال اجراست. منابع مالی که هدایت می‌شود به سمت بنگاه‌هایی با بازدهی بالاتر می‌رود و نقش اساسی در مهار تورم و رشد تولید دارد.
مصباحی مقدم افزود: ابزار‌های مالی اسلامی به طور اساسی مربوط به بازار‌های مالی است که در بازار کالا و خدمات نقش آفرینی می‌کند. در اقتصاد نوکلاسیک (علمی) یک تضاد وجود دارد، زیرا مهار تورم منجر به کاهش تولید می‌شود و کاهش تولید منجر به ایجاد نقدینگی و در نتیجه افزایش تورم می‌شود.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در خصوص ابزار‌های مالی اسلامی همچنین گفت: صنعت مالی اسلامی و ابزار‌های مالی اسلامی در رشد تولید تاثیر گذار است. مانند، اوراق گام که سبب تقویت زنجیره تولید می‌شود و یا اوراق ودیعه بر روی مهار تورم موثر است و با رپوی اسلامی (بیع نقد و بازخرید در آینده) برای مبادلات بین بانکی و جلوگیری از استقراض بانک مرکزی تاثیر دارد.

نظارت شورای فقهی بانک مرکزی بر عملکرد بانک‌ها

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: اگر هر مشکل و ایراداتی در بانک‌ها به وجود بیاید شورای فقهی بانک مرکزی و نظام بانک مرکزی، نظارت و کنترل‌های لازم را انجام می‌دهد.
مصباحی مقدم در ادامه سخنانش در همایش توسعه صنعت مالی اسلامی، افزود: امسال یکی از بانک‌ها طرحی داشت که ایراداتی به طرح وارد بود، شورای فقهی مانع از اجرای آن طرح شد و پس از اصلاح آن با شورای فقهی ایرادات رفع و طرح اجرایی شد.
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اجرای ابزار‌های مالی اسلامی اکنون جایگاه قانونی پیدا کرده است، تصریح کرد: منابع مالی و ابزار‌های مالی اسلامی با هدف جلوگیری از نشت این منابع به فعالیت‌های بورس بازانه و مهار تورم است.
وی ادامه داد: افزایش سرمایه شرکت‌های دانش بنیان باعث بهره‌وری بیشتر و ارزش افزوده بیشتر، اوراق ودیعه برای جمع آوری و جذب نقدینگی و مهار تورم، اوراق گام برای تامین مالی زنجیره، از ابزار‌های مختلف مالی اسلامی برای مدیریت و کنترل تورم است.
مصباحی مقدم افزود: بازدهی سرمایه گذاری بر بازار سرمایه در بلندمدت بیش از بازدهی بازار‌های موازی بوده و سرمایه گذاران باید باید با نگاه بلند مدت و همچنین آشنایی با خطر پذیری این بازار سرمایه گذاری در این بازار ترغیب شوند تا به توسعه اقتصادی کشور کمک شود.

رشد شاخص‌های مالی اسلامیِ در ایران
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: براساس آخرین گزارش‌ها در سال ۲۰۲۳، کشورمان از لحاظ شاخص‌های مالی اسلامی در رتبه سوم کشورهای اسلامی قرار دارد.
خاندوزی هم در همایش توسعه صنعت مالی اسلامی افزود: رشد شاخص‌های مالی اسلامیِ کشورمان، با وجود چندین سال رکود و عقب ماندگی در تحولات حوزه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی اتفاق افتاده است.
وزیر اقتصاد همچنین در خصوص برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: از یک‌ماه دیگر هفتمین برنامه توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم هر ایراد و عدالت اقتصادی که در برنامه پنجم و ششم رعایت نشده بود، جبران خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشریح مسائل کلان و راهبردی استان سیستان و بلوچستان
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل اصلی تحرکات نظامی آمریکاست
دستگیری سه حفار غیرمجاز در سلطانیه
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)