• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۵۶۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

ثبت ملی سه اثر استان یزد در فهرست میراث طبیعی کشور

سه اثر طبیعی استان یزد شامل؛ درخت چنار کهن‌سال روستای طزرجان، ژئوسایت پنج انگشت ابرکوه و غار بونگاه شهرستان میبد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

ثبت ملی سه اثر استان یزد در فهرست میراث طبیعی کشور
به‌گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: با توجه به ویژگی‌ها و ارزشمندی این سه اثر طبیعی، پرونده‌های ثبتی آنها تهیه و به وزارت میراث‌فرهنگی ارسال شد و که پس از تایید پرونده در جلسه کمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی، این سه اثر طبیعی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
 
عبدالمجید شاکری در مورد درخت چنار روستای طزرجان گفت: این درخت در جوار مسجد جامع روستای طزرجان از روستا‌های شهرستان تفت و در محل تقاطع چند کوچه و یکی از محور‌های پر رفت‌وآمد این روستا قرار گرفته است.
 
او ادامه داد: با توجه به قطر تنه این درخت و نرخ رشد درختان چنار در این اقلیم، سن این درخت ۴۸۰ تا ۵۲۰ سال برآورد شده است.
 
شاکری توضیح داد: این درخت تک پایه بوده و بخشی از تنه اصلی درخت خشک شده، دارای ۴ شاخه فرعی است و ارتفاع آن حدود ۱۴ متر است. تاج اصلی درخت کاملاً سالم و شاخه‌های اصلی بریده‌شده است و در حال حاضر شاخه‌های کنونی همگی جوان هستند. ولی تنه آن در اثر سن زیاد پوک شده که منجر به خالی شدن آن شده است.
 
معاون میراث فرهنگی یزد در خصوص ژئوسایت پنج انگشت ابرکوه به‌عنوان دیگر اثر طبیعی تازه ثبت شده گفت: این منطقه به سبب وجود کوهی که فرم آن تداعی‌کننده انگشتان دست است، به این نام اشتهار دارد. این کوه در حاشیه جنوبی پهنه‌ی کویر ابرکوه که کفه نمک ابرکوه نیز بخشی از آن است واقع شده است.
 
به گفته او این منطقه یکی از زیستگاه‌های حیات وحش این شهرستان است و گونه‌های مختلفی، چون گورخر ایرانی در منطقه زیست می‌کنند. علاوه بر آن گونه‌های مختلفی از پرندگان، گربه سانان و سایر پستانداران در این منطقه مشاهده می‌شود.
 
شاکری اضافه کرد: در اطراف این منطقه یکی از مناطقی است که به سبب وجود شرایط مساعد دما و فشار، فسیل‌های زیادی از جانوران و گیاهان دریایی مربوط به ۲ تا ۵ میلیون سال پیش، در آن شکل‌گرفته و برخی از آنها تابه‌حال سالم و به شکل کامل باقی‌مانده که فسیل شاخص محسوب شده و جهت مطالعات زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، دیری دیرین شناسی و ... کاربرد زیادی دارد.
 
او در مورد غار گور بونگاه میبد نیز گفت: این اثر در فاصله ۱۱ کیلومتری غرب محدوده منطقه شکار ممنوع مروَر میبد واقع شده و با توجه به مطالعات صورت گرفته و بررسی نقشه‌های زمین‌شناسی این منطقه مربوط به پرکامبرین تا کرتاسه و گسل‌های ایجادشده در همین دوره بوده، شکل‌گیری این اثر عموماً مربوط به دوران چهارم زمین‌شناسی است.
 
معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: دهانه این غار دایره‌ای با قطر تقریبی ۹ متر است که به چاه ورودی غار را تشکیل می‌دهد. این چاه طولی حدوداً ۱۵ متر داشته و با شیب بیش از ۵۰ درصد به تالار اصلی غار منتهی می‌شود.
 
به گفته شاکری تالار اصلی غار، فضایی مستطیل شکل به ابعاد متوسط ۱۸*۳۵ متر است. این تالار تقریباً یک تکه بوده و در جای‌جای آن سقف، جداره‌ها و کف پوشیده از انواع غار نهشته‌ها، چون استالاگمیت‌های غول‌پیکر، فلواستون‌ها، گل‌کلمی، استلاکتیک‌های کوچک و بزرگ، دراپری (پرده‌های سنگی) و ... است.
 
او تصریح کرد: در این غار آب وجود ندارد ولی قطرات آبی که با وجود خشک‌سالی‌های پیاپی و خشکی منطقه، در پیکر استالاگمیت‌ها دیده می‌شود نشان از زنده بوده و نفس کشیدن این پدیده زیبا و شگرف است.
 
معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اظهار کرد: این سه اثر طبیعی به دلیل داشتن ویژگی‌های زیبایی مناظر، بکر بودن و اهمیت به لحاظ گردشگری و زیست‌محیطی و ضرورت حفاظت و نگهداری از آنها، به تازگی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)