• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۸۲۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نقش سلول‌های بنیادی در سلامت سیستم اسکلتی

دانشمندان با مسدود کردن یک مسیر غیرطبیعی در سلول‌های بنیادی و پیش ساز اسکلتی، توده استخوانی موش‌های میانسال را کاهش دادند.

نقش سلول‌های بنیادی در سلامت سیستم اسکلتیش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاخص پیری کاهش ظرفیت استخوان زایی سلول‌های بنیادی و پیش ساز اسکلتی است که بلوک‌های ساختمانی برای ترمیم استخوان هستند. زوال اسکلت، یکی از شایع‌ترین علل اختلالات مرتبط با سن است. هیچ روش درمانی برای نجات یا حفظ عملکرد استخوان زایی وجود ندارد، زیرا اسکلت انسان حرکت را تسهیل و از بسیاری از اندام‌های داخلی بدن محافظت می‌کند. با این حال، با بالا رفتن سن، استخوان‌ها ضعیف‌تر و مستعد شکستگی‌هایی می‌شوند که مدت زمان بیشتری برای بهبودی آنها لازم است. در حالی که این تغییرات مربوط به سن به خوبی شناخته شده است، سازوکار‌های مولکولی که آنها را واسطه می‌کنند به خوبی شناخته نشده‌اند. محققان در مطالعه‌ای که در بن ریسرچ (Bone Research) منتشر شد، یک واسطه پایین دستی این مسیر را شناسایی کردند که می‌تواند برای کاهش تضعیف استخوان با افزایش سن مورد استفاده قرار گیرد.

اگرچه بیماری‌ها و شرایط اسکلتی به ندرت کشنده هستند، اما می‌توانند به طور قابل توجهی عملکرد را به خطر بیندازند و کیفیت زندگی را کاهش دهند. شاید مهم‌تر از همه، تغییرات مرتبط با سن در سلامت اسکلتی ممکن است به سلول‌های بنیادی اسکلتی بازگردد. مانند دیگر مخزن‌های سلول‌های بنیادی، اجداد اسکلتی تحت تاثیر افزایش سن قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، سلول‌های بنیادی اسکلتی افراد بالای ۶۵ سال، حتی اگر سالم باشند، بدون توجه به جنسیت، استخوان کمتری نسبت به سلول‌های بنیادی افراد جوان‌تر می‌سازند.

چارلز چان، زیست‌شناس تکوینی در دانشگاه استنفورد می‌گوید: این مطالعه با توجه به اینکه «چگونگی پیری استخوان‌ها از نظر زیست شناسی مشخص نیست، اهمیت بالایی دارد، زیرا به نحوه عملکرد انواع سلول‌های بنیادی اسکلتی می‌پردازد که چگونه استخوان‌های شکسته را بازسازی می‌کنند و اینکه چگونه آنها خود تحت تاثیر پیری قرار می‌گیرند.» برای این مطالعه، گروهی از محققان دانشگاه نیویورک، بر روی سلول‌های بنیادی و پیش ساز اسکلتی تمرکز کردند که سلول‌های ساکن در مغز استخوان و کلید رشد استخوان هستند. سلول‌های پیش ساز اسکلتی ظرفیت تبدیل شدن به سلول‌های استخوان ساز یا ذخیره کننده چربی را دارند. با افزایش سن بافت اسکلتی، این سلول‌ها بیشتر به سلول‌های چربی تبدیل می‌شوند و استخوان‌ها را مستعد شکستگی می‌کنند.

این نتایج نشان می‌دهد که هنوز هدف‌گیری این مسیر چالش‌برانگیز است، زیرا با بسیاری از مسیر‌های سلولی در انواع مختلف سلول‌ها تعامل دارد. در همین زمینه آنها یک عامل رونویسی اتصال به DNA را به عنوان یک هدف امیدوارکننده شناسایی کردند. مطالعات آزمایشگاهی بیشتر نشان داد که این یک راه کاملاً جدید را برای درمان بیماری‌های استخوانی مرتبط با سن باز می‌کند. دانشمندان براین باورند ارزیابی اینکه آیا این مسیر در مدت پیری سلول‌های بنیادی اسکلتی انسان نیز تغییر می‌کند، گام بعدی خواهد بود. آنها امیدوارند که مطالعه جدید به دیگران انگیزه دهد تا بافت اسکلتی را بیشتر مطالعه کنند، زیرا بررسی این بافت در علوم پایه کمتر مورد توجه قرار گرفته درحالیکه استخوان مهمترین بافت بدن ماست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
برگزاری اجلاسیه ده روزه کنگره شهدای البرز
شهرداری‌ها نقش محوری در توسعه متوازن شهر دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)