• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۸۴۹۰۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۹
سیاسی » دولت

امضای ۶ قرارداد نفتی به ارزش ۱۳ میلیارد دلار

بزرگترین قرارداد‌های تاریخ صنعت نفت ایران به ارزش بیش از ۱۳ میلیارد دلار با اشتغال برای ۶۶ هزار تن به‌طور مستقیم و غیر مستقیم، با حضور معاون اول رئیس جمهور امضا شد.

** امضای ۶ قرارداد نفتی به ارزش ۱۳ میلیارد دلار

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امروز یکشنبه در مراسم امضای قرارداد‌های توسعه ۶ میدان نفتی، شامل میدان مشترک آزادگان و آذر و میادین نفتی سومار، سامان، دلاوران و مسجد سلیمان با توجه به امضای قرارداد‌های توسعه این میادین به ارزش ۱۳ میلیارد دلار با تکیه بر توان، طراحی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اکتشاف نفت و گاز و بانک‌های ایرانی، همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت، اظهار داشت: سرمایه‌گذاری در این عرصه از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره استقلال کشور است که باید از همه ارکان وزارت نفت برای این کار بزرگ و بی‌سابقه در تاریخ ایران، قدردانی کرد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: دولت سیزدهم، امسال توانست به بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی، توجه کند که با تمرکز بر سرمایه‌گذاری توانستیم در کاهش تورم، پایه پولی، نقدینگی و بیکاری به اهداف تعیین شده و تحقق شعار رشد تولید و مهار تورم، دست یابیم.

مخبر با توجه به تلاش‌های دولت برای کاهش تورم، گفت: دولت توانست با کاهش حدود ۵ درصدی تورم سالانه و همچنین، کاهش تورم تولید از ۱۰۳ درصد در اردیبهشت ۱۴۰۰ به ۲۸ درصد در بهمن امسال به اهداف اقتصادی خود برسد که بخش مهمی از این دستاورد‌ها به علت سرمایه‌گذاری به‌ویژه در صنعت نفت است.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: با تلاش‌های دولت سیزدهم و پس از گذار از چند سال رشد اقتصادی منفی یا پایین، امسال توانستیم به رشد بیش از ۶ درصد دست یابیم که حدود ۲۰ درصد از این افزایش رشد، به علت تلاش‌ جهادگران وزارت نفت است که پس از شناسایی ظرفیت‌های موجود، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای انجام داد.

مخبر تصریح کرد: سرمایه‌گذاری‌ها و طرح‌های بسیار بزرگ صنعت و معدن در دولت سیزدهم انجام شده است؛ به عنوان مثال، در بخش معدنی، بزرگترین هلدینگ مس منطقه برای استخراج بزرگترین پهنه‌های مسی در جهان، افتتاح می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در ابتدای این دولت، در نشستی با مدیران وزارت نفت، یادآور شدم که کشوری با بیش از ۱۰۰ سال سابقه استخراج نفت، شایسته نیست که منتظر پیمانکاران خارجی برای اکتشاف، بهره‌برداری و پتروشیمی باشد.

مخبر اظهار داشت: ۲ سال پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، شاهد هستیم با توان پیمانکار و طراحی و سرمایه‌‎گذاری داخلی و بومی، چنین کار بزرگی در کشور انجام شده است.

وزیر نفت نیز در این مراسم با قدردانی از پشتیبانی‌های رئیس جمهور و معاون اول از این صنعت، تصریح کرد: وزارت نفت دولت سیزدهم، افتخار دارد با یافتن بازار‌های جدید فروش، هیچ‌گونه وقفه‌ای با وجود تحریم‌ها در صادرات به‌وجود نیامد و حتی به حد نصاب‌های جدید در تولید و صادرات نفت و میعانات گازی، دست یافتیم.

جواد اوجی، تکمیل ۱۳۰ طرح نیمه تمام و آغاز عملیات اجرای ۵۰ طرح جدید، فراورش ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین، افتتاح ۵ طرح پتروشیمی در آینده نزدیک، تولید ۸ میلیون تن محصولات پتروشیمی، گازرسانی به ۵۵۰۰ روستا، ساخت هزار کیلومتر خط انتقال گاز به‌ویژه در مناطق محروم و استان سیستان و بلوچستان، رشد بالای ۲۰ درصدی صنعت نفت و گاز و اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عام‌المنفعه در همه حوزه‌ها را از مهم‌ترین کارهای وزارت نفت در دولت سیزدهم دانست.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز با توجه به امضای بزرگترین قرارداد نفتی کشور در دولت مردمی، گفت: برای نخستین بار، بانک‌ها از تسهیلات‌دهنده به سرمایه‌گذار تبدیل شدند و همچنین، توانستیم که شرکت‌های پتروشیمی را برای تأمین خوراک لازم، وارد چرخه تولید و اکتشاف کنیم که این از جلوه‌های واقعی ملی شدن صنعت نفت است.

محسن خجسته‌‌مهر اظهار داشت: با امضای قرارداد‌های توسعه ۶ میدان نفتی، به ۴۰۰ هزار بشکه تولید اضافه و ۶۲۰ هزار بشکه تولید نهایی می‌رسیم.

خجسته‌‌مهر تصریح کرد: این میزان از استخراج، اکتشاف و تولید، درآمد ۱۵ میلیارد دلاری برای کشور دارد و در این قرارداد‌ها علاوه بر اشتغال ۶۶ هزار تن به‌طور مستقیم و غیر مستقیم، مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار بر اساس طرح مسئولیت اجتماعی، به مردم مناطق پیرامون میادین نفتی، اختصاص می‌یابد.

گفتنی است، قرارداد توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان در غرب کارون به عنوان بزرگترین قراداد توسعه‌ای صنعت نفت ایران، پس از سال‌ها بلاتکلیفی، با تدبیر وزارت نفت دولت سیزدهم برای یکپارچه شدن توسعه بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران، در کنار میدان مجنون عراق و ۸۰ کیلومتری غرب اهواز، امضا شد.

طرح توسعه میدان آزادگان با حفاری ۱۸۵ حلقه چاه جدید، در حال اجرا است و آیین رسمی عملیاتی شدن ۶۰ حلقه چاه آن با حضور رئیس جمهور در استان خوزستان، برگزار شد.

همچنین، توسعه میدان مشترک نفتی آذر با تکیه بر توان داخلی با پیچیده‌ترین حفاری، مرحله دوم توسعه و افزایش تولید میدان نفتی مسجد سلیمان برای پیشرفت شرکت‌های اکتشاف و تولید (EP) در زمینه توسعه صنعت نفت و قرارداد توسعه سه میدان سومار، سامان و دلاوران، واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی غرب کشور، در قالب الگوی جدید قرارداد‌های نفتی ایران، شامل توسعه، تولید و بهره‌برداری، از جمله قرارداد‌هایی بود که در این مراسم، امضا شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
شرکت های نفتی به همراه شرکت های دانش بنیان مرتبط با صنعت نفت و گاز و با پیمانکاران بزرگ یک کنسرسیوم تشکیل دهند تا توان فنی، علمی و مدیریتی برای اجرای پروژه های بالادستی را کسب کنند
همزمان با رشد و توسعه بخش بالادستی نیاز است تا بخش پایین دستی هم توسعه یابد تا از میزان خام فروشی بکاهد، زنجیره های ارزش افزوده تشکیل و نفت و گاز به مشتقات ارزشمند تبدیل و بعد صادر شوند
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)