• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۱۸۳۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

ایران از کشور‌های برتر منطقه در ایمنی جمعیت دامی

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: براساس طرح‌های پایشی در مراجع بین‌المللی و داخل کشور، در ایمنی جمعیت دامی به عنوان یکی از بهترین کشور‌های منطقه محسوب می‌شویم که این امر حاصل تلاش و زحمات اکیپ‌های واکسیناسیون در سراسر کشور است.

ایران از کشور‌های برتر منطقه در ایمنی جمعیت دامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدمجتبی نوروزی معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با رادیو سلامت، ضمن تبریک روز جهانی دامپزشکی به جامعه دامپزشکی که سهم بسزایی در سلامت دام کشور ایفا می‌کنند، پیرامون روز جهانی دامپزشکی و اهمیت آن گفت: شعار سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، سلامت یکپارچه است و اگر بخواهیم پیرامون سلامت انسان صحبت کنیم باید سلامت حیوان و گیاه را در نظر بگیریم.
وی افزود: در بحث سلامت انسانی بیش از ۱۸۰۰ عامل بیماری برای جامعه انسانی تعریف شده است، که نیمی از آن از دام به انسان منتقل می‌شود بنابراین واکسیناسیون در حوزه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در جمعیت دامی، فوق‌العاده حایز اهمیت است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از اجرای واکسیناسیون و کنترل بیماری‌ها در جمعیت دامی کشور گفت: جمعیت دامی در چند مرحله مورد واکسیناسیون قرار می‌گیرد و سلامت دام‌ها هم از نظر بیماری‌های مشترک و هم بیماری‌های خاص کنترل می‌شود تا ایمنی‌شان در برابر ابتلا به بیماری‌ها در سطح بالایی قرار گیرد.
وی به فعالیت گروه‌های واکسیناسیون مختلف در سطح کشور و در مناطق دوردست نیز اشاره و یادآور شد: همکاران سازمان دامپزشکی در مناطق مختلف روستایی و عشایری در ارتفاعات، مناطق ییلاقی و قشلاقی و ... حضور یافته و جمعیت دامی کشور را واکسینه می‌کنند.
نوروزی با بیان این که امروز از نظر ایمنی جمعیت دامی کشور در وضعیت بسیار مطلوبی قرار داریم، خاطرنشان کرد: براساس طرح‌های پایشی صورت گرفته در داخل کشور و همچنین مراجع بین‌المللی؛ در ایمنی جمعیت دامی به عنوان یکی از بهترین کشور‌های منطقه محسوب می‌شویم و این امر حاصل تلاش و زحمات اکیپ‌های واکسیناسیونی در سراسر کشور است که جا دارد به نوبه خود از زحمات آنها تقدیر و تشکر کنم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام این که تزریق بیشتر واکسن‌های دامی در کشور رایگان است، گفت: بسیاری از واکسن‌ها از جمله واکسن‌های استراتژیک که برای سلامت جامعه انسانی بخصوص در بحث بیماری‌های مشترک حائز اهمیت است، همه رایگان تزریق می‌شود.
به گفته وی، تزریق واکسن‌های بهادار نیز در اختیار خود دامدار است، واکسن‌های داخلی تحت کنترل مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی تولید و از نظر ایمنی‌زایی کنترل می‌شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مقوله گرم شدن کره زمین و تغییر چهره بسیاری از بیماری‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات زیست‌محیطی و تغییر بیماری‌ها، واکسن‌های دامی نیز برای ایمنی‌زایی بیشتر روز به روز کنترل و پایش شده و در صورت نیاز تغییر می‌یابد.
وی از افزود: واکسن به منزله پیشگیری است و در این راستا کنترل‌های لازم از نظر سلامت خود واکسن، ایمنی‌زایی و سلامت در سه مرحله انجام می‌شود و بعد از رسیدن به حد استاندارد، مورد سنجش قرار گرفته و اجازه تزریق به بازار داده می‌شود.
نوروزی ادامه داد: در صورتی که واکسنی نامرغوب بوده و ایمنی‌زایی لازم را در جامعه دامی کشور ایجاد نکند، براساس سریال شناسایی و با اعلام رسمی از طریق رسانه‌های عمومی و ادارات کل دامپزشکی این سازمان، نسبت به جمع‌آوری و امحا آن اقدام می‌شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به اجرای طرح جهاددامپزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح با همکاری سپاه پاسداران و بسیج در مناطق دوردست و صعب‌العبور مناطق روستایی و عشایری در حال اجرا است که جا دارد از زحمات این مجموعه خدوم نیز تقدیر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی دوم دی به افق آبادان و خرمشهر
۶ هزار و ۳۵۵ کیلومتر باند برف روبی توسط خادمان راه خراسان شمالی
رونمایی از نماهنگ رسمی فیلم «احمد»
کشف و ضبط ۱۴ کیسه آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان فردوس
پلیمر‌های نسل جدید با فناوری نانو در بازار ایران
واگذاری اختیارات تکمیل سالن شهید سلیمانی ماهفروجک به استاندار مازندران
بستر رودخانه فصلی در گچساران آزاد شد
تداوم هوای ناسالم در شهر‌های صنعتی
آغاز طرح ترافیکی زمستانه در گردنه‌های برف گیر
ساخت فیلم سینمایی شهید طیب در کهگیلویه و بویراحمد و ترکیه
تیزر ششمین سالگرد شهادت سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی
۳ انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
توجه ملی به استعدادهای ورزشی مازندران ضروری است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و مهدیشهر
۸ میلیارد تومان هزینه گازگرفتگی سگ‌های ولگرد در کهگیلویه و بویر احمد
صدور سند برای ۹۰ درصد موقوفات شهرستان ماهنشان
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
رامسر میزبان اردوی آمادگی تیم ملی جودی نونهالان کشور
افزایش روند سرمای هوا در کهگیلویه و بویراحمد
نگرانی کادر فنی کاله پس از مصدومیت دو بازیکن کلیدی مقابل گلنور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)