• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۱۸۷۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰
آذربایجان غربی » علمی فرهنگی

نمایشگاه کتاب تهران عرصه نمایش فرهنگ مکتوب است

نویسنده ارومیه‌ای گفت: نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه فرهنگ مکتوب و مجمع عمومی همه مردم ایران است.

نمایشگاه کتاب تهران عرصه نمایش فرهنگ مکتوب است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، نمایشگاه کتاب، جذاب‌ترین پدیده فرهنگی کشور است و می توان گفت همانگونه که در جشنواره های دیگر حال و هوای عمومی‌تری در اهالی فرهنگ و هنر در ارتباط با مردم می‌بینیم، در نمایشگاه کتاب این اتفاق به اوج خود می‌رسد.

همه فعالیت‌های این نمایشگاه باید حول محور کتاب طراحی و تدوین شود. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صرفاً یک برنامه اجتماع مردم نیست و هر اتفاقی که در آن رخ می‌دهد باید با کتاب نسبت داشته باشد.

مصطفی قلیزاده‌علیار شاعر، نویسنده، پژوهشگر و روزنامه نگار ارومیه‌ای دراین خصوص گفت: بنده که نویسنده، شاعر، روزنامه‌نگار و اهل مطالعه و تحقیق و عاشق دیدن کتاب‌های جدیدم، از نخستین دوره‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دهه ۶۰ با آن آشنایم و بارها حضور یافته و خرید هم کرده‌ام اما از دهه ۸۰ حضورم کم و دهه ۹۰ کلاً قطع شد و دیگر شرکت نکرده‌ام. البته سال ۱۴۰۲ دعوت بودم، لذا حضور یافتم و خیلی عالی بود. تا دهه ۹۰ حضور در نمایشگاه آسان و هزینه‌ها کم بود و مردم و ناشران شوق و ذوق داشتند شرکت کنند و نمایشگاه تهران واقعاً نمایشگاه فرهنگ مکتوب و مجمع عمومی همه مردم ایران بود ولی گرانی کتاب و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های سفر به تهران و اسکان در یک دهه گذشته، مردم را با مشکل مواجه کرده است.

وی درادامه افزود: خیلی ضروری است که فضاهای بحث و سخنرانی و تبادل نظر و انتقال تجربه و آشنایی با نویسندگان و حتی نکوداشت اهالی فرهنگ و اندیشه در کنار نمایشگاه کتاب وجود داشته باشد زیرا چنین فضاهایی نمایشگاه کتاب را به اهداف اصلی‌اش، یعنی هم‌افزایی و آشنایی و نشر علم و آگاهی و فروش کتاب و رفتن کتاب به درون زندگی مردم، نزدیک می‌کند.

مصطفی قلی زاده‌ علیار در ادامه گفت: جامعه و عموم مردم از اهمیت مطالعه غفلت ندارند، بلکه گرانی چاپ و نشر، باعث شده مردم از مطالعه باز مانند و شب و روز فقط به فکر تامین زندگی و هزینه‌های ضروری خود باشند. ببینید امروز با وجود فضای مجازی و گرانی کتاب و روزنامه و نشریات، دیگر مردم رغبتی به کتاب خوانی و مطالعه ندارند و دیگر مشوق‌های موثر وجود ندارد.

این فعال فرهنگی ارومیه ای درپایان گفت: نویسندگان بومی و شهرستانی خودشان به علت سنگینی هزینه‌ها نمی‌توانند اقدامی موثر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، انجام دهند بلکه با حمایت نهادها و ادارات فرهنگی و غیرفرهنگی استانی و مرکزی می‌توانند حضوری تاثیرگذار در نمایشگاه داشته باشند. این تجربه شخص من و همه اهل فرهنگ و قلم است. مثلاً ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانی، ادارات کل کتابخانه‌های عمومی استان‌ها و … می‌توانند هر سال، تعدادی از نویسندگان و شعرا و اهل رسانه استان خود را با هزینه اداری به نمایشگاه کتاب در تهران ببرند و برنامه های خوب و مفید و مقتضی اجرا کنند.

مصطفی قلی زاده‌ علیار شاعر، نویسنده، پژوهشگر و روزنامه نگار ارومیه‌ای است که بیش از ۳۱ جلد کتاب از جمله شاعر دار بر دوش، مردی شبیه خود «امام خمینی»، خاطرات حاج علی اکرام علی یف، نامه‌هایی از زندان، پیر پیشگام، از نسل سرافرازان، محبت اوجاغی، چیپکله نیر بهاریمیز «مجموعه شعر، باکو ۱۹۹۹»، تصحیح دیوان صراف تبریزی، فاتحان خرمشهر، شوق دیدار و ترجمه شعر انتظار جمهوری آذربایجان را در کارنامه خود دارد.

وی همچنین دارنده جایزه بین المللی شهریار «۱۳۹۶ دانشگاه تبریز»، چهره برگزیده فرهنگی فعال استان آذربایجان‌غربی در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی «۱۳۹۷»، و یراستار چند کتاب ادب و عضو دفتر طنز ارومیه است و در سال ۱۴۰۳ به‌مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی مراسم نکوداشت این شاعر و نویسنده ارومیه‌ای با حضور شاعران و نویسندگان برگزار شد.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلاهبرداری ۱۹۵ میلیون تومانی به بهانه یارانه معیشتی دولت
تشدید نظارت بر بازار مجازی طلا با تشکیل واحد ویژه کنترل
اجرای پویش «شهر آماده» در مدارس منطقه ۲ هم‌زمان با هفته پدافند غیرعامل
زنگ تاریخ - ۱۳ آبان
گسترش کشت طلای سرخ در بهشهر
تبلور مبارزه با جنایات مستکبران در روز ۱۳ آبان
پخش برنامه های «دو نقطه، مثبت آموزش و کشیک سلامت» از قاب سیما
نشست خبری تشکل‌های دانش آموزی به مناسبت روز مبارزه با استکبار جهانی
حمایت از طراحان ایده در همایش ملی فرصت‌های سرمایه گذاری فاوا
دعوت تشکل‌ها و نهاد‌های مهاباد برای حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۱۳ آبانماه
پخش زنده سه دیدار از لیگ نخبگان آسیا از شبکه ورزش
رفع کدورت میان ناظم و دانش‌آموز بوکانی
برنامه پیش فروش قطعی سکه با سررسید ۳۰ بهمن
بزرگ‌ترین رقابت تیمی قرآنی بچه‌های مسجد در سطح ملی
اژه‌ای : مقصران ماجرای بانک آینده باید پاسخ‌گو باشند
تشییع پیکر پدر شهید محرابی کالی در لفور
محدودیت‌های ترافیکی مراسم راهپیمایی روز ۱۳ آبان در ارومیه 
مازندران، آماده برگزاری باشکوه راهپیمایی ۱۳ آبان
تکذیب ادعا‌ها درباره مرگ یک جوان در الیگودرز
توقیف ۷ تُن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
آخرین وضع مصدومان سپاهان
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)