مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر معروف شبکههای اجتماعی هستند که چند روز پیش جلوی خانهاش هدف قرار گرفت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس، «غفران مهدی سوادی» معروف به «ام فهد» یکی از چهرههای اثرگذار شبکههای اجتماعی تیکتاک و اینستاگرام بود و دهها هزار کاربر او را دنبال میکردند.
به گفته یک مقام امنیتی عراق که خواست نامش فاش نشود، یک ضارب ناشناس روز جمعه «ام فهد» را در حالی که سوار بر خودروی شخصیاش بود با اسلحه هدف قرار داد و به قتل رساند.
این مقام امنیتی اعلام کرده که قاتل، گوشی «ام فهد» را ربوده و از محل متواری شده است.
این قتل در «زیونه» اتفاق افتاده است؛ همان محلهای که «هشام الهاشمی» محقق و کارشناس امنیتی برجسته عراقی در سال ۲۰۲۰ به ضرب گلوله کشته شد.
قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، این محله محل زندگی مسئولان نظامی بود و از مناطق معتبر و شاخص بغداد محسوب میشد.
«غفران مهدی سوادی» اولین شخصیت برجسته رسانههای اجتماعی نیست که در مرکز بغداد به ضرب گلوله کشته میشود. سال گذشته هم «نور السفا» یا «نور بی ام»، یکی از چهرههای مجازی با طرفداران متعدد در شبکههای اجتماعی نیز در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.
یکی از همسایگان «سوادی» درباره حادثه قتل این اینفلوئنسر عراقی میگوید: پس از شنیدن صدای شلیک دو گلوله به خیابان آمدم و دیدم که درِ ماشین باز است و «ام فهد» روی فرمان افتاده است.
به گفته این فرد که خود را «ابو آدم» معرفی کرده، زنی که در خودرو همراه «ام فهد» بود، بلافاصله پس از حادثه از صحنه فرار کرده است.
سال گذشته یک دادگاه عراقی «ام فهد» را به دلیل انتشار چندین فیلم و ویدئو حاوی اظهارات ناپسند و رفتارهای ناشایست عمومی در رسانههای اجتماعی به ۶ ماه زندان محکوم کرد.
نقش تأثیرگذاران رسانههای اجتماعی در عراق، مدتی است از ترویج محصولات زیبایی و لباس، به پروژهها و برنامههای دولتی گسترش یافته است.
این چهرههای تأثیرگذار مجازی، در مراسم رسمی دولتی به عنوان چهرههای تجاری کلیدی در حوزههای ورزشی، امنیتی و فرهنگی طبقهبندی میشوند.
چند روز پیش انتشار ویدئوهایی با حضور یک اینفلوئنسر برجسته در نود و سومین سالگرد تاسیس نیروی هوایی عراق با واکنشهای شدیدی مواجه شد.
پس از انتشار این ویدئوها بسیاری از صاحبنظران، از وزارت دفاع عراق به دلیل اجازهدادن به این افراد برای ضبط ویدئو از سایتهای حساس نظامی و انتشار آنها انتقاد کردند.
این وزارتخانه از اقدام خود دفاع و اعلام کرد که در عصر رسانههای اجتماعی، عراق هم مانند دیگر کشورهای جهان، از اینفلوئنسرها در کنار رسانههای سنتی برای برقراری ارتباط با مردم استفاده میکند.