• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۲۱۲۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: ­بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند و ۳۰ درصد این جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد.

پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
 
به گزارش­ ­خبرگزاری صدا و سیما، عبادی­ ­در هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور ­­­افزود: در حوزه درمان در مجموعه بیمارستان ها، نزدیک به ۶۰ درصد گروه فنی را گروه پرستاری تشکیل می‌دهند.
وی گفت: چنانچه هریک از بخش‌های نظام سلامت نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند، ­ بر رضایت مردم از وزارت بهداشت اثرگذار بوده و عملکرد سایر بخش‌های درمانی را نیز متاثر خواهند کرد.
عبادی با بیان اینکه ایجاد فضای شغلی مناسب می‌تواند کار پرستاران را تسهیل کند، خاطرنشان کرد: بخشی از آماده سازی محیط، مستلزم ایجاد جو روانی مثبت است. همکاران ما بیش از اینکه از لایه‌های بالایی تصمیم گیری گله‌مند باشند، از لایه‌های درونی حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای شکایت دارند و اگر پرستاران بیاموزند که چگونه با مردم و سایر همکاران با روی خوش برخورد کنند و فضای خوشایند ایجاد کنند، مسیر خدمت رسانی تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به منابع قدرت در مدیریت پرستاری، بیان کرد: به محض اینکه به پرستار حکم مدیریتی ابلاغ می‌شود، اولین قدرت پرستار، ارائه پاداش و تنبیه است. پرستاران براساس مسئولیت خود می‌توانند افراد را تشویق و تنبیه کنند، این نوع قدرت، بخشی از قدرت قانونی را شامل می‌شود که محدود به مدت زمان خدمت است، اما منابع قدرت دیگری نیز در حوزه مدیریت پرستاری وجود دارد.
عبادی قدرت تخصصی را نوع دیگری از منبع قدرت عنوان و تصریح کرد: این نوع قدرت از مهارت و تجربه فنی به دست می‌آید، برای مثال، وقتی یک نفر سرپرستار بخش جراحی اعصاب است، میزان تسلط وی به محتوای علمی و پروسیجر‌ها می‌تواند قدرت زیادی برای او ایجاد کند، زیرا این پرستار به عنوان یک پرستار تخصصی می‌تواند منبعی علمی و تجربی برای حرفه خود محسوب شود.
وی قدرت اجتماعی را نوع دیگری از قدرت دانست و گفت: ارتباطات برون بخشی که پرستاران با خارج از مجموعه خود دارند، به آنها قدرت اجتماعی می‌دهد و برای پرستاران جایگاه خاص تری ایجاد می‌کند. قدرت مرجعیت نیز نوع دیگری از قدرت است که نگاه فراسازمانی دارد و بر توانایی پرستاران بر نفوذ به دیگران اثر خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه جمعیت عظیم کادر درمان کشور می‌تواند در اذهان عمومی تصویر برجسته و کلیدی ایجاد کند، اظهار کرد: ممکن است یک واکنش نامناسب یا عملکرد ناخوشایند در نظام سلامت بیش از سایر اصناف، تصویر اجتماعی منفی از گروه پرستاری و کادر درمان در ذهن مردم ایجاد کند، تصویر اجتماعی بسیار مهم است؛ در این راستا مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی پرستاران نیز اهمیت زیادی دارد.
وی قدرت اقتصادی را نیز شاخصه مهمی در بین منابع قدرت عنوان و خاطرنشان کرد: شاید چندسال پیش گروه پرستاری را به عنوان مصرف کننده تلقی می‌کردند، اما خوشبختانه با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، این نگاه اصلاح شده و حرفه پرستاری در مسیر رشد صعودی قرار گرفته است.
عبادی با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای مراکز درمانی و پرستاران آورده مالی نیز به همراه دارد، یادآور شد: سیر اجرای قانون قابل قبول است و اگر این قانون زودتر اجرا می‌شد، طبیعتا جایگاه پرستاران مناسب‌تر بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت نقش سازمان‌های مردم نهاد در حوزه پرستاری را مهم تلقی کرد و افزود: استفاده بهینه از این سمن‌ها از جمله سازمان نظام پرستاری، می‌تواند­ بر وضعیت حرفه اثرگذار باشد. عملکرد این سازمان توسط سایر نهاد‌ها موردپایش قرار می‌گیرد و از آن به عنوان یک مرجع برای اظهارات کارشناسی و تصمیم گیری‌ها استفاده می‌شود. از سوی دیگر شاید بتوان گفت ایران جزو معدود کشور‌هایی است که در ساختار وزارت بهداشت خود، معاونت پرستاری دارد و وجود ساختار سازمانی می‌تواند اثربخشی سیاستگذاری‌ها را افزایش دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلنگ‌زنی خط تغذیه ۱۷هزار متری گازرسانی به روستا‌هایی بیرگان در دهه فجر
ثبت رکورد‌های جدید در تولید نفت و گاز در دولت چهاردهم
جشنواره ورزش های زمستانی در بام خلخال
بهره برداری همزمان صد‌ها طرح در خراسان جنوبی در هشتمین روز از دهه مبارک فجر
توقیف ۴ خودری شوتی و کشف ۳ هزار و ۷۰۰ لیتر سوخت قاچاق در نهبندان
انتشار دو فراخوان ملی برای همکاری و سنجش صلاحیت مربیان فنی‌وحرفه‌ای کشور
افزایش ۰.۲۵ درصدی شاخص کل بورس
افتتاح ۱۱ پروژه گردشگری در استان فارس
حفظ سلامت فرهنگی جامعه، بالاترین خدمت به بشر است
معرفی نمایندگان ایران در مسابقه‌های قرآن «الصادق‌الأمین» لبنان
خرم‌آباد رکورددار مقاوم‌سازی مسکن روستایی در کشور
افزایش تعداد استاندارد‌های خودرو همچنان روی کاغذ
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۱۹ بهمن
حذف ۲۱ قلم سم از در بخش کشاورزی 
رونق عرضه در بازار فیزیکی بورس انرژی در نوزدهم بهمن
همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی در کشور
کشتی فرنگی رده بندی اتحادیه جهانی؛ پیروزی مهمدی و علیزاده در مبارزه نخست
گروه‌های جهادی باید مرجع حل مشکلات مردم شوند
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مادر شهید والامقام احمد لیاقتی راد دزفول آسمانی شد
سمپوزیوم بین‌المللی گیاهان دارویی و معطر با حضور پژوهشگران ایرانی برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)