• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۲۸۶۶۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
اقتصادی » آب و انرژی

گازرسانی دولت سیزدهم به بیش از ۶۴۰۰ روستا

معاون وزیر نفت از گازرسانی دولت سیزدهم به بیش از ۶۴۰۰ روستا خبر داد و گفت: پارسال در مجموع ۱۶.۵ میلیارد متر مکعب صادرات گاز داشتیم.

اختصاص گاز نیم بها به صنایع متقاضی ذخیره‌سازی گاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران در نشستی خبری گفت: با همت همکاران در حوزه بازرسی صنعت نفت کشور، در سال ۱۴۰۲ با افزایش ظرفیت و با ورود فاز ۱۳ به مدار پالایشگاه ، ظرفیت پالایش گاز کشور از یک میلیارد و ۳۱ میلیون مترمکعب به یک میلیارد و ۹۳ میلیون مترمکعب رسید.
چگنی افزود: گاز تحویلی به شرکت ملی گاز در سال ۱۴۰۰ به میزان ۷۸۹ میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۴ میلیون مترمکعب رسید.

معاون وزیر نفت با اشاره به گازرسانی دولت سیزدهم به بیش از ۶۴۰۰ روستا گفت: صادرات گاز در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشت که دلیل آن هم این بود که ترکیه به‌خاطر مشکلاتی که داشت سه ماه از ما گاز دریافت نکرد و در مجموع ۱۶.۵ میلیارد مترمکعب صادرات گاز در سال گذشته داشتیم.

 وی افزود: به‌خاطر محدودیت‌های اسکله‌های پارس‌جنوبی، بخشی از گازمایع تولیدی ما به شبکه سراسری تزریق می‌شود که با توسعه اسکله‌ها، ۵۰ درصد در میزان تزریق گازمایع به شبکه کاهش یافته و امسال هم با بهره برداری از اسکله جدید، باز هم موانع صادرات گاز مایع ما کمتر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز تصریح کرد: صدور مجوز برای احداث واحد‌های مینی ال ان جی برای یکی از فولادی‌ها انجام شد تا واحدی با ظرفیت ۱۰۰ تن در روز احداث شود.

چگنی افزود: صدور حواله گاز به مبلغ ۲.۶ همت برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر صادر شده و برای امسال هم ۳ همت صدور حواله گاز برای سرمایه‌گذاران در دستور کار است.

معاون وزیر نفت از پیش بینی ۴۲ میلیارد دلار نیاز سرمایه گذاری در برنامه هفتم توسعه در صنعت گاز خبر داد و گفت: با اتمام قرارداد صادرات گاز به بغداد و بصره، طی مذاکراتی که داشتیم، نهایتا الحاقیه‌ای امضا کردیم که قرارداد صادرات گاز به عراق، تا ۵ سال تمدید شد.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ واحد شرکت‌های دانش بنیان با صنعت گاز در ارتباط هستند و تفاهم‌نامه‌ای امضا شده تا سقف ۶۰۰ میلیون دلار از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه‌ها و شرکت‌هایی برای استحصال هلیوم و هیدروژن داریم که کار‌های مطالعاتی در حال انجام است.

وی افزود: افزایش ظرفیتی در فاز دوم شوریجه تا ۲.۲ میلیارد مترمکعب داریم که ظرفیت روزانه برداشت ۲۰ میلیون مترمکعب افزوده خواهد شد و با تکمیل فاز دوم سرانه هم ۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ما در زمستان اضافه خواهد شد.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: با تکمیل طرح‌های جدید ذخیره‌سازی گاز ۱۱۴ میلیون مترمکعب ظرفیت برداشت گاز از مخازن ذخیره سازی ایجاد خواهد شد.

وی افزود: برای ذخیره‌سازی روزمینی، تا ۵ سال گاز نیم بها به صنایع متقاضی تخصیص می‌یابد و در ۱۹ نقطه تا امروز بحث ایجاد مخازن ذخیره‌سازی روزمینی گاز در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر نفت همچنین از ایجاد بازار صرفه‌جویی انرژی خبر داد و گفت: در آینده نزدیک گواهی‌های صرفه جویی گاز در بورس انرژی رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: طرح بهینه‌سازی موتورخانه‌ها ادامه دارد و تا امروز بیش از ۹۳ هزار موتورخانه اصلاح و بهینه‌سازی شده‌اند.

چگنی درباره طرح تعویض بخاری‌های راندمان پایین گفت: این جزو تکالیف قانونی ماست و باید ۴ میلیون بخاری راندمان پایین را با بخاری‌های راندمان بالا تعویض کنیم که قرارداد آن به زودی امضا خواهد شد.
معاون وزیر نفت از کاهش ۳ میلیارد مترمکعب مصرف گاز در زمستان ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در این باره ۳ همت پاداش صرفه‌جویی به مشترکان خوش مصرف گاز پرداخت شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی وضعیت جوی و کیفیت هوا
آغاز مسیر بزرگ نوجوانان ایران با نبرد مقابل چین تایپه
پیوست فرهنگی و اجتماعی در دستور کار شورای فرهنگ عمومی
طرح برخورد با مشترکین بد مصرف آب در واحد‌های صنفی
تقویم روز و اوقات شرعی سوم آذر به افق آبادان و خرمشهر
حرم شاهچراغ در سوگ مادر، سیاهپوش است
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ دومین پیروزی یاری مقابل ترکیه به ثبت رسید
اردوی تیم ملی کوراش بانوان در بجنورد برگزار می‌شود 
۶۰ درصد صادرات کشور به قطر از بوشهر انجام می‌شود
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ عرفان ستاری برنزی شد
هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای همه
بانوان کاراته ایران در مسیر جهانی
روشنایی ماندگار، تکمیل برق رسانی به آستان امامزاده کاستان با همت خیّر دامغانی
مراکز انتقال خون اصفهان پذیرای عزاداران حضرت زهرا(س)
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ نشان نقره در دستان ابوالفضل زهره وند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ نشان نقره رستم آبادی در کشتی آزاد
ایران ترور فرمانده بزرگ مقاومت را به شدت محکوم کرد
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ محمد سیاهوشی پنجمین طلایی کاروان ایران
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سوم آذر ۱۴۰۴)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آخرین خبر‌ها از مهار آتش سوزی در جنگل الیت
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)