• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۰۵۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

امضای موافقت نامه‌های بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

موافقت نامه‌های بومی سازی دو تجهیز لوله مغزی سیار و لوله‌های (CRA) چاه‌های نفت و گاز، بین معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت نفت ایران و سه شرکت دانش بنیان امضا شد.

خبر جدید در حال تکمیل است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با امضای موافقت‌نامه‌های بومی سازی لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز بین معاونت علمی، شرکت ملی نفت ایران و سه شرکت دانش بنیان به مبلغ ۵۲۵ میلیون دلار در مجموع ۶۰ درصد از تفاهم‌نامه دو میلیارد دلاری منعقده بین معاونت علمی و وزارت نفت محقق شد.

مراسم انعقاد این موافقت‌نامه‌ها بعد از ظهر امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیس جمهور، وزیر نفت و جمعی از معاونان این وزارتخانه در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد.

امضای این دو موافقت نامه برای همکاری‌هایی که در بهمن  ۱۴۰۱ در زمینه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت بین معاونت علمی و وزارت نفت به امضا رسید، انجام شد.

آغاز ساخت دو تجهیز راهبردی جدید در راستای موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

موافقت نامه دو میلیارد دلاری مذکور شامل هفت قلم تجهیز راهبردی بود که ساخت دو تجهیز– دستگاه حفاری هدایت‌پذیر دورانی (RSS) و سامانه مایع سازی گاز طبیعی در مقیاس کوچک (Mini LNG)– از سال گذشته آغاز شده بود و بومی سازی دو تجهیز دیگر شامل لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز با امضای این دو موافقت‌نامه آغاز شد.

موافقت نامه «بومی سازی لوله مغزی سیار (Coiled Tubing)» به مبلغ ۲۵ میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت دانش بنیان فالیز پژوهش فارس و موافقت نامه «بومی سازی لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز» به مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دو شرکت دانش بنیان بهشت کویر آریانا و لوله دقیق فولادی فورج پرند امضا شد.

لوله آلیاژ مقاوم در برابر خوردگی (CRA) از جمله تجهیزات پرمصرفی است که در عمر بیش از صد ساله صنعت نفت ایران، همواره از طریق واردات تامین شده است و امضای قرارداد با صاحبان فناوری در این زمینه با هدف انتقال فناوری، کسب دانش فنی و بی نیازی از واردات طی سال‎های آینده، از مصادیق اقتصاد مقاومتی است.

همچنین تکمیل چاه‌های نفت و گاز ترش نیازمند ادوات ضدخوردگی است و مهم‌ترین آنها لوله‌های مورد نیاز برای تکمیل چاه با آلیاژ مخصوص موسوم به CRA است. هزینه‌های گزاف تأمین لوله‌های مذکور از خارج از کشور و نیز زمان‌بندی تحویل بسیار طولانی از زمان انعقاد قرارداد تا تحویل کالا و طرح‌های توسعه‌ای آتی میادین نفتی و گازی موجب‌شده است تا به ساخت این لوله‌ها در داخل کشور توجه شود.

افزودن دو حوزه جدید به موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

با توجه به تجربه موفق موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت که طی ۱۵ ماه گذشته، ۶۰ درصد آن محقق شده است، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت نفت/شرکت ملی نفت همچنین امروز با امضای دو موافقت‌نامه دیگر دو زمینه جدید را به موضوعات هفت گانه موافقت نامه اولیه افزودند.

با امضای این دو موافقتنامه ۲۵۰ میلیون دلار دیگر به حجم موافقت نامه دو میلیارد دلاری اولیه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت افزوده می‌شود.

یکی از این موافقتنامه‌ها با موضوع «توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنایع پالایشی، انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره مرتبط» و به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به امضای دکتر سلطانعلی زاده، دستیار معاون علمی رئیس جمهور در حوزه توسعه بازار دانش بنیان و فرهاد دهقان و نورالدین موسی، مدیرعامل و رئیس شرکت نفت سپاهان و موافقت نامه دیگر با موضوع «شکست هیدرولیکی» و به مبلغ ۵۰ میلیون دلار به امضای سلطانعلی زاده و عذاری، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان رسید.

امضای ۱۱ قرارداد جدید تولید بار اول
علاوه بر موافقت نامه‌های مذکور، ۱۱ قرارداد جدید تولید بار اول نیز مجموعا به مبلغ ۵۷ میلیون و ۹۲۷ هزار و ۸۳۶ دلار با کارفرمایی شرکت مناطق نفت خیز جنوب، مهندسی توسعه نفت و شرکت نفت فلات قاره با ۱۱ شرکت دانش بنیان امضا شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)