• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۰۵۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

امضای موافقت نامه‌های بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

موافقت نامه‌های بومی سازی دو تجهیز لوله مغزی سیار و لوله‌های (CRA) چاه‌های نفت و گاز، بین معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت نفت ایران و سه شرکت دانش بنیان امضا شد.

خبر جدید در حال تکمیل است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با امضای موافقت‌نامه‌های بومی سازی لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز بین معاونت علمی، شرکت ملی نفت ایران و سه شرکت دانش بنیان به مبلغ ۵۲۵ میلیون دلار در مجموع ۶۰ درصد از تفاهم‌نامه دو میلیارد دلاری منعقده بین معاونت علمی و وزارت نفت محقق شد.

مراسم انعقاد این موافقت‌نامه‌ها بعد از ظهر امروز با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیس جمهور، وزیر نفت و جمعی از معاونان این وزارتخانه در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد.

امضای این دو موافقت نامه برای همکاری‌هایی که در بهمن  ۱۴۰۱ در زمینه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت بین معاونت علمی و وزارت نفت به امضا رسید، انجام شد.

آغاز ساخت دو تجهیز راهبردی جدید در راستای موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

موافقت نامه دو میلیارد دلاری مذکور شامل هفت قلم تجهیز راهبردی بود که ساخت دو تجهیز– دستگاه حفاری هدایت‌پذیر دورانی (RSS) و سامانه مایع سازی گاز طبیعی در مقیاس کوچک (Mini LNG)– از سال گذشته آغاز شده بود و بومی سازی دو تجهیز دیگر شامل لوله مغزی سیار و لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز با امضای این دو موافقت‌نامه آغاز شد.

موافقت نامه «بومی سازی لوله مغزی سیار (Coiled Tubing)» به مبلغ ۲۵ میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت دانش بنیان فالیز پژوهش فارس و موافقت نامه «بومی سازی لوله‌های CRA چاه‌های نفت و گاز» به مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو بین مدیریت پشتیبانی، ساخت و تامین کالا شرکت ملی نفت ایران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دو شرکت دانش بنیان بهشت کویر آریانا و لوله دقیق فولادی فورج پرند امضا شد.

لوله آلیاژ مقاوم در برابر خوردگی (CRA) از جمله تجهیزات پرمصرفی است که در عمر بیش از صد ساله صنعت نفت ایران، همواره از طریق واردات تامین شده است و امضای قرارداد با صاحبان فناوری در این زمینه با هدف انتقال فناوری، کسب دانش فنی و بی نیازی از واردات طی سال‎های آینده، از مصادیق اقتصاد مقاومتی است.

همچنین تکمیل چاه‌های نفت و گاز ترش نیازمند ادوات ضدخوردگی است و مهم‌ترین آنها لوله‌های مورد نیاز برای تکمیل چاه با آلیاژ مخصوص موسوم به CRA است. هزینه‌های گزاف تأمین لوله‌های مذکور از خارج از کشور و نیز زمان‌بندی تحویل بسیار طولانی از زمان انعقاد قرارداد تا تحویل کالا و طرح‌های توسعه‌ای آتی میادین نفتی و گازی موجب‌شده است تا به ساخت این لوله‌ها در داخل کشور توجه شود.

افزودن دو حوزه جدید به موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت

با توجه به تجربه موفق موافقت نامه بومی سازی تجهیزات گلوگاهی صنعت نفت که طی ۱۵ ماه گذشته، ۶۰ درصد آن محقق شده است، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت نفت/شرکت ملی نفت همچنین امروز با امضای دو موافقت‌نامه دیگر دو زمینه جدید را به موضوعات هفت گانه موافقت نامه اولیه افزودند.

با امضای این دو موافقتنامه ۲۵۰ میلیون دلار دیگر به حجم موافقت نامه دو میلیارد دلاری اولیه بومی‌سازی فناوری‌ها و تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت افزوده می‌شود.

یکی از این موافقتنامه‌ها با موضوع «توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنایع پالایشی، انرژی‌های تجدیدپذیر و زنجیره مرتبط» و به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به امضای دکتر سلطانعلی زاده، دستیار معاون علمی رئیس جمهور در حوزه توسعه بازار دانش بنیان و فرهاد دهقان و نورالدین موسی، مدیرعامل و رئیس شرکت نفت سپاهان و موافقت نامه دیگر با موضوع «شکست هیدرولیکی» و به مبلغ ۵۰ میلیون دلار به امضای سلطانعلی زاده و عذاری، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان رسید.

امضای ۱۱ قرارداد جدید تولید بار اول
علاوه بر موافقت نامه‌های مذکور، ۱۱ قرارداد جدید تولید بار اول نیز مجموعا به مبلغ ۵۷ میلیون و ۹۲۷ هزار و ۸۳۶ دلار با کارفرمایی شرکت مناطق نفت خیز جنوب، مهندسی توسعه نفت و شرکت نفت فلات قاره با ۱۱ شرکت دانش بنیان امضا شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بذر شاهدانه قاچاق در مهریز
آشنایی دانش آموزان فرخشهر با گونه‌های گیاهی و جانوری شاخص چهارمحال و بختیاری
حمایت از تیم‌های دانش‌بنیان برای کاهش وابستگی به واردات
۱۰ برابر شدن آب سد شهیدکاظمی بوکان
آغاز واگذاری بیش از ۸ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نوروز ۱۴۰۵ در چالوس برگزار می‌شود
اهدای بیش از ۴ هزار ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌های ارتش
تاکید بر آموزش حقوقی اصناف در دیدار رئیس دادگستری ماهان با بازاریان
رسیدگی میدانی به مسائل و مطالبات عمومی مردم خراسان جنوبی
محور‌های مواصلاتی ۲۱ استان تحت تاثیر شرایط جوی است
توزیع کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ از فردا ۱۹ بهمن
مشکل آب، بهداشت و جاده سازی سمنان پیگیری می شود
برپایی میز خدمت قضایی در رباط کریم
جامه سفید برف زمستانی بر قامت غرب استان اصفهان
سرعت در دستیابی به سازش و کاهش هزینه‌ با ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران
آیین تکریم و معارفه فرمانده جدید انتظامی شهرستان نایین
پیش بینی ۹۲ نیروگاه جایگزین برای شرایط نیاز در کشور داریم
افتتاح ۵۳ طرح عمرانی و خدماتی در بخش رضویه مشهد
صادرات ۲۲۴ میلیون یورو صنایع دستی ایران
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
شکارچیان متخلف در دام قانون
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)