• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۱۷۸۹
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
خوزستان » اجتماعی

افزایش خطر انتقال تب کریمه کنگو با گرم شدن هوا

مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به افزایش خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گرم شدن هوا و افزایش جمعیت کنه‌ها هشدار داد.

افزایش خطر انتقال تب کریمه کنگو با گرم شدن هوا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ناصر عسکری فرد گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرم و افزایش جمعیت کنه‌ها، خطر انتقال برخی بیماری‌های مشترک میان انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

وی سمپاشی دام توسط دامداران را یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد و افزود: باوجود سمپاشی دام و جایگاه نگهداری دام با سموم مجاز و مناسب به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری و کاهش جمعیت کنه‌ها، موارد دیگری از جمله عدم کشتار دام در خارج از فضای کشتارگاه، اجتناب از عادت پرخطر نظیر له‌کردن کنه‌ها توسط دامداران، شیردوشان و پشم‌چینان و نیز منع کشتار دام بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و محافظت کننده در ایام خاصی مانند عید قربان و مراجعت حجاج از خانه خدا که پیش رو داریم، در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم است.

عسکری فرد با بیان اینکه رعایت نکردن توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی موجب درگیری فرد بیمار شده و حتی می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود، ادامه داد: دامداران، کارگران دامداری‌ها، چوپانان، دلالان دام، رانندگان وسایل حمل و نقل دام، کارکنان میادین دام، کارکنان کشتارگاه‌ها (دامپزشکان، سلاخان، قصابان و بازرسان بهداشتی گوشت)، پشم‌چینان و دست‌اندرکاران پشم و پوست و پرستاران بیمارستان‌ها، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان به مردم توصیه کرد: گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی خرید کنند، زیرا گوشت استحصالی از کشتارگاه، علاوه بر بازرسی بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی، به مدت ۲۴ ساعت در پیش سردکن در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری سپس روانه بازار مصرف می‌شود و سلامت آن کاملا مورد تایید است.

وی از مردم خواست از خرید گوشت‌های حاصل از ذبح غیرمجاز دام به‌ویژه در محور‌های مواصلاتی و کنار جاده‌ای اکیدا خودداری و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی کشتار نکنند، زیرا خطر ابتلا به این بیماری در هنگام ذبح دام بسیار بالا است و ممکن است پس از آلودگی یک نفر، سایر افراد در تماس با فرد، بیمار شوند.

عسکری فرد می‌گوید: طرز انتقال این بیماری ویروسی و کشنده به انسان از طریق گزش مستقیم کنه‌ها یا خون، ترشحات و گوشت لاشه دام آلوده صورت می‌گیرد و در صورت رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی به راحتی قابل کنترل و پیشگیری است.

بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

تاکنون ۳ مورد ابتلای قطعی به تب کریمه کنگو در استان هرمزگان شناسایی شده که یک نفر از مبتلایان در شهرستان رودان جان خود را از دست است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
داستان یک نردبان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)