• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۲۴۷۲
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
خراسان رضوی » علمی فرهنگی

پیام آیت‌الله جعفر سبحانی به پنجمین همایش جهانی حضرت رضا(ع)

پیام آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع شیعه امروز در افتتاحیه پنجمین همایش جهانی حضرت رضا(ع) قرائت شد.

 
پیام آیت‌الله جعفر سبحانی به پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، در متن این پیام که در تالار قدس حرم مطهر رضوی قرائت شد ،آمده است:
 
آیات قرآنی و روایات نبوی حاکی است که پیامبران پیشین از بنی‌اسرائیل دارای خلفای دوازده‌گانه بوده‌اند. قرآن درباره خلفای حضرت موسی چنین می‌فرماید: خدا از بنی‌اسرائیل پیمان گرفت و از آن‌ها دوازده نقیب برانگیختیم. از نظر تاریخ شمار حواریون حضرت عیسی ۱۲ تن بودند، این سنت نیز همچنین ادامه داشته است.
 
یکی از ویژگی‌های جانشینان دوازده‌گانه، «عزت‌بخشی آنان به اسلام» است. چنانکه فرمود «لایزال الاسلام عزیزاً الی إثنی عشر خلیفة». تاریخ می‌گوید چنین دوازده خلیفه‌ای که به اسلام عزت بخشیدند، نه در خلفای اموی بوده و نه در خلفای بنی عباس! هر دو گروه، آن چنان رفتار نکردند که بتوانند ملاک عزت اسلام باشند، بلکه روی زمین را با خون افراد بی‌گناه رنگین کردند. زندان‌ها را به وسیله افراد بی‌گناه که وابستگان به خاندان اهل بیت(ع) بودند پر کردند.
 
اگر به طور بی‌طرفانه نظر به تاریخ افکنیم دوازده خلیفه‌ای که از امیر مؤمنان(ع) آغاز شده و با حضرت مهدی(عج) ختم می‌شود، خواهیم دید که مصداق بارز این روایات امیرمؤمنان و فرزندان یازده‌گانه اوست؛ البته وقت مجلس اجازه نمی‌دهد که درباره این خلفا به صورت گسترده عرض ادب کنیم؛ اما چون همایش به عنوان امام رؤوف امام علی بن موسی الرضا(ع) برگزار شده است فقط نظر بزرگان اهل سنت را درباره این امام رئوف مطرح می‌کنیم.
 
ابن حبّان از رجالیون اهل سنت بوده دو نوع رجالی دارد: ثقات و ضعاف. در بخش نخست هنگامی که نوبت به علی بن موسی الرضا(ع) می‌رسد، می‌گوید: این بزرگوار به وسیله مأمون مسموم شد، من هر موقع مشکلی پیدا می‌کردم به مرقد ایشان مشرف شده و نماز می‌گزاردم و از خداوند متعال حاجات خود را می‌خواستم و اتفاقاً برآورده می‌شد و من کراراً این را انجام داده‌ام.
 
«واقدی» یکی از نویسندگان تاریخ در قرن سوم اسلامی است، می‌گوید: «کان یفتی بمسجد رسول الله وهو إبن نیّفٍ وعشرین سنةٍ». علی بن موسی الرضا(ع) در مسجد رسول خدا در حالی که بیست و چند ساله بود به مسائل دینی و عقیدتی پاسخ می‌گفت. از نظر تاریخ بخشی از این سال‌ها در زمان حیات والد بزرگوار او بوده است.
 
تا اینجا توانستیم شأن و موقعیت علی بن موسی الرضا(ع) را در آینه افکار دیگران مطالعه کنیم. اکنون وقت آن رسیده درباره موضوع این همایش «عدالت برای همه، ظلم به هیچ کس» به صورت موجز سخن بگوییم. ستم‌زدایی از چهره امت‌ها شیوه تمام پیامبران است که پیوسته در کنار مستضعفان بودند و امیر مؤمنان انگیزه شرط پذیرش بیعت مهاجر و انصار را در مرحله چهارم ستم‌زدایی معرفی می‌کند.
 
آنگاه که ستم بزرگ و چشمگیر باشد اهل معرفت و کمال با آن مبارزه می‌کنند ولی اگر ستم جزئی و چشمگیر نباشد، از آن صرف نظر می‌کنند. ولی امام هشتم کوچک‌ترین ستم را پذیرا نبود. روزی وارد خانه شد و دید برخی از کارگران مشغول کارند اما کارگری در گوشه‌ای نشسته دست از کار کشیده است. علت را جویا شدند گفتند آنچه به او می‌دهیم راضی نمی‌شود. فرمود: مگر اجرت او را معین نکرده‌اید؟! گفتند نه. امام برآشفت و آنان را توبیخ کرد که نباید چنین کاری کرده باشید. سپس فرمود: اگر اجرت کارگر را تعیین کنید ولی چیز مختصری بیفزایید او سپاسگزار می‌شود ولی اگر معین نکنید و دو برابر اجرت هم به او بدهید او نگران می‌شود و تصور می‌کند که حق او را ادا نکرده‌اید.
 
صدوق در کتاب عیون اخبار الرضا می‌نویسد که ابراهیم بن محمد همدانی می‌گوید: از حضرت رضا شنیدم که فرمود «من أحب عاصیاً فهو عاص رو مَنْ أحبَّ مُطیعاً فهو مُطیع ومَنْ أعان ظالماً فهو ظالم ومَنْ خَذَلَ عادلاً فهو ظالم، آن کس که گنه‌کار را دوست بدارد خود گنهکار است، آن کس که انسان فرمانبردار را دوست بدارد او خود فرمانبردار است و آنکس که ظالم را کمک کند او خود ظالم است. آن کس که عادلی را خوار کند او خود ظالم است. در این مورد فرقی بین اولاد رسول و غیره نیست».
 
آیت‌الله جعفر سبحانی در پایان از متولی آستان قدس رضوی برای برگزاری چنین همایشی تشکر کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شمارش معکوس برای پایان ثبت نام لیگ سیمرغ هفت‌خوان
رمز پیروزی
فهرست کتاب‌های نامزد در جشنواره ملی کتاب رشد اعلام شد
ایران خانه همه ماست؛ با هم از آن پاسداری کنیم.
۱۰۵ دستگاه موظف به آموزش مدیریت بحران شدند
برنامه پروازی مهرآباد در روز ۲۲ بهمن بدون تغییر
حضور بانوان، نقشه براندازان را نقش بر آب می‌کند
اشتغالزایی و رفع موانع تولید از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد استانداران
حضور ۷۰ آتش نشان و ۲۰ خودرو در مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن
دعوت مجمع ناشران انقلاب اسلامی از اصحاب فرهنگ و هنر برای حضور در راهپیمایی
مرحله اول طرح آبرسانی از سد کوثر به ۴ شهر گرمسیری با ۸۰ درصد پیشرفت کاری
راهپیمایی ۲۲ بهمن، رزمایش عظیم حضور ملت بزرگ ایران
راهپیمایی ۲۲ بهمن نمایش قدرت ملی ایران است
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه: شیوه‌نامه جدید داوری و میانجیگری ابلاغ شد
آذربایجان غربی به کارگاه سازندگی تبدیل شده است
دیدار علی لاریجانی با سخنگوی انصارلله یمن
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به حضور مردم در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پیگیری احیای تالاب صالحیه در دستور کار دولت
آیین رونمایی از پرچم ایران مزین به یاد شهدا
جاده‌ها بارانی است، در رانندگی احتیاط کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
مشارکت ۲۸۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور برای اجرای طرح کالابرگ
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)