• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۵۳۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۷
بین الملل » تحلیلی
کارشناس مسائل آمریکا در برنامه جهان امروز:

جمهوری‌خواهان نظام قضایی آمریکا را فاسد می‌دانند

کارشناس مسائل آمریکا گفت: جمهوری‌خواهان نظام قضایی آمریکا را فاسد می‌دانند و همه جریانات قضایی علیه ترامپ را بازی سیاسی دولت بایدن علیه او بر‌می‌شمارند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم «پَرشَنگ خاک‌پور» با حضور در برنامه «جهان امروز» پنجشنبه شب شبکه خبر با موضوع «آثار مجرمیت ترامپ بر رقابت‌های انتخاباتی آمریکا» به پرسش‌ها در این باره، پاسخ داد. متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
سؤال: ابتدا یک مروری داشته باشیم بر این که چه اتفاقی افتاد در چند روز گذشته و هیأت منصفه دقیقاً در چه ماجرایی ترامپ را گناهکار دانست؟
پرشنگ خاک‌پور؛ خبرنگار و کارشناس مسائل آمریکا: این پرونده یکی از سه پرونده‌ای است که قرار است به جرم‌های ترامپ رسیدگی شود. در مورد پرونده حق‌السکوت ترامپ به بازیگر غیراخلاقی فیلم‌های آمریکایی است و ماجرای حق‌السکوتی که ترامپ پرداخت کرد تا در انتخابات ۲۰۱۶ این جرم‌های اخلاقی او به نحوی دیده نشود.
در مورد پرونده‌هایی که در فلوریدا و واشنگتن ترامپ خواهد داشت، به موضوعات دیگری در مورد اسناد ملی که در مارالاگو کشف شد و همچنین در ماجرایی که انتخابات ۲۰۲۰ را زیر سؤال می‌برد؛ در آینده دادگاه‌های دیگری خواهد داشت.
سؤال: قرار است دادگاه رأی خود را چه زمانی اعلام کند در همین پرونده حق‌السکوت؟
خاک‌پور: حکم نهایی دادگاه در ۲۱ تیر ماه قرار است صادر شود.
سؤال: این رأیی که هیأت منصفه اعلام کرده و احتمالاً بر اساس همان خواهد بود که قاضی حکم خواهد داد، بر اساس نظرسنجی‌ها، چه تأثیری روی آرای ترامپ می‌تواند داشته باشد؟
خاک‌پور: نتایج نظرسنجی‌ها مختلف بوده، یک نظرسنجی خیلی مهمی که تنها ساعاتی بعد از حکم دادگاه نیویورک توسط خبرگزاری رویترز و مؤسسه ایپسوس انجام شد، نشان داد که یک برتری نسبی را بایدن دارد، به طوری که ۴۱ درصد گفتند که اگر در همان روز انتخابات برگزار می‌شد، به بایدن رأی می‌دادند و ۳۹ درصد گفتند که به ترامپ رأی می‌دادند.
در کل در یک نظرسنجی دیگر؛ ۵۱ درصد کل رأی دهندگان آمریکایی معتقد هستند که حکم دادگاه مبنی بر مجرم بودن ترامپ درست است و معتقدند که در این نقطه دیگر باید ترامپ به کارزار انتخاباتی خود پایان دهد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سؤال: بر اساس آن نظرسنجی که اول گفتید، با توجه به این که تأثیر اصلی‌اش را همان روز قطعاً داشته و ممکن است به مرور زمان کمتر شود، تأثیر فاحشی روی آرای مردمی نگذاشته است؟
خاک‌پور: می‌شود گفت به نحوی خیر، اما نظرسنجی‌ها بنا به تفکیک حزبی خیلی متفاوت است، به نحوی که بسیاری از جمهوری‌خواهان هم‌چنان ترامپ را حتی با وجود این حکم، بی‌گناه می‌دانند. بسیاری از جمله اکثریت آنها این حکم را شاید به نوعی غیرصحیح می‌دانند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سؤال: سوء استفاده قضایی می‌دانند؟
خاک‌پور: بله، در طرف مقابل دموکرات‌ها هستند که اکثریت آنها حکم را صحیح می‌دانند و ترامپ را مجرم می‌دانند.
سؤال: در تحلیل‌ها، مقالات چطور دیده می‌شود؟ فکر می‌کنند تحلیل‌گر‌ها که این ماجرا چه اثری روی نتیجه انتخابات خواهد گذاشت؟
خاک‌پور: تحلیل‌های مختلفی بوده، اما یک نکته قابل توجه این است که هم چنان با وجود این حکم، اکثریت جمهوری‌خواهان، دموکرات‌ها و حتی مستقل‌ها می‌گویند که این حکم تغییر چندانی در نظر آنها برای رأی دادن یا ندادن به ترامپ نداشته است. تحلیل‌ها به این صورت بوده است که رسانه‌های وابسته به دموکرات، ادعا می‌کنند که کسی نباید بالاتر از قانون اساسی باشد و ترامپ را نوعی تهدید علیه امنیت ملی آمریکا و دموکراسی آمریکایی می‌دانند. آنها معتقدند که با ورود کسی مثل ترامپ به کاخ سفید، یک طور دیکتاتوری سیاسی به جامعه آمریکا راه باز می‌کند. در طرف مقابل؛ جمهوری‌خواهان و رسانه‌ها و تحلیل‌های مرتبط با جمهوری‌خواهان هستند که سیستم قضایی آمریکا را به نوعی فاسد می‌دانند و تمام این جریانات قضایی علیه ترامپ را بازی سیاسی دولت بایدن علیه ترامپ بر‌می‌شمارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سؤال: نکته‌ای باقی مانده است؟
خاک‌پور: نکته که زیاد است، نکته‌ای که می‌خواستم اشاره کنم این است که به نظر می‌رسد ترامپ در واکنش‌های خود به حکم دادگاه، با استفاده از آن پایگاه قوی‌ای که در جمهوری‌خواهان دارد، گویا به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی می‌فرستد برای آشوب‌طلبی و خشونت سیاسی در جامعه. در مصاحبه‌های خود اعلام کرده که شاید من حکم زندان را حتی بپذیرم، ولی مردم آمریکا نخواهند پذیرفت. در ادامه، واکنش‌های اصلی افراط‌طلبیون ماگا را داشتیم.
سؤال: چه کسانی هستند؟
خاک‌پور: حامیان سرسخت ترامپ هستند که به خشونت‌های مسلحانه اعتقاد دارند و گفتند که عوامل دادگاه حتی به صورت خشونت‌آمیز هم شده به سزای این حکم خود برسند. از طرف دیگر، لارا ترامپ که رئیس کمیته مرکزی حزب جمهوری‌خواه است، تأکید کرده که حکم نهایی در آینده در تیر‌ماه هر چه که باشد، نامزد جمهوری‌خواهان، ترامپ خواهد بود و این نکته را گفت که ما در صورتی پیروزی احتمالی بایدن را قبول می‌کنیم که به نحوی مطمئن شویم که انتخاباتی آزاد و شفاف بوده است. وقتی همه اینها را کنار هم می‌گذاریم، اینها همه گمانه‌زنی‌ها برای یک خشونت سیاسی و آشوب‌طلبی سیاسی در جامعه آمریکا را پررنگ‌تر می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و وداع با شهدای گمنام در شهرکرد
۵۷ هزار تن نهاده دامی در آذربایجان‌غربی توزیع شد
آغاز آیین تشییع ۷ شهید گمنام در رشت همزمان با سالروز شهادت بانوی آب وآیینه
کودکان و نوجوانان و شعر‌های فاطمی
افتتاح مرکز آزمایشگاهی،سونوگرافی و رادیولوژی درمانگاه بسیجیان آزادشهر
بسیج همواره در میدان عمل و خدمت حضور دارد
صادق زاده به نشان برنز رسید
برپایی آئین عزاداری در شهر‌های مختلف استان
پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت هادی مرزبان
دادگاه‌های شبیه ساز تمرینی برای اجرای عدالت در آینده برای دانشجویان
نظام به برکت بسیج بسیاری از بحران‌ها را سپری کرده است
هوای تهران ناسالم برای همه
 کارگروه‌های تخصصی در شورای اطلاع‌رسانی کرمانشاه تشکیل می‌شود
شبنم یاری به مرحله رده بندی تکواندو راه یافت
۱۱ مصدوم و یک کشته در پی تصادف جاده‌ای استان
پیکر مطهر هفت شهید گمنام امروز در کرمانشاه تشییع می شوند
وجود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در شبکه برق
میزبانی صداوسیمای مازندران از پیکر مطهر شهید گمنام
محبت و ارادت و عشق به اهل بیت (س) در یک کتاب
هشت فرزنده ثمره ازدواج یک زوج جوان درچه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
ایست به اتلاف انرژی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)