• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۵۳۸۹۶
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۰
خراسان رضوی » علمی فرهنگی
عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد

کرم ضد آفتاب با حداقل SPF ۳۰ می‌تواند محافظت پوست را تامین کند

ضد آفتاب ۱۵ دقیقه قبل از قرار گرفتن فرد در معرض آفتاب باید روی پوست قرار گیرد.

کرم ضد آفتاب با حداقل SPF ۳۰ می‌تواند محافظت پوست را تامین کند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی:عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای طرح تحقیقاتی خود با موضوع  بررسی میزان آگاهی دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه در ارتباط با اثرات نور آفتاب، عوارض و راه محافظت از آن بوسیله ضد آفتاب ها گفت: در این پژوهش مشخص شد که فقط۴۵ درصد از افراد مشارکت کننده در طرح، از ضدآفتاب‌ها استفاده می‌کنند و این درحالی است که بر اساس مطالعات در سایر کشور‌ها حدود ۷۵ درصد دانش آموزان از کرم‌های ضد آفتاب استفاده می‌کنند.

دکتر یلدا ناهیدی با بیان این مقدمه که سرطان‌های پوست جزو شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در جهان است و عمده موارد آن شامل سرطان‌های غیرملانوسیتی پوست اعم از SCC و BCC هستند افزود: این دو نوع سرطان حدود ۹۵ درصد سرطان‌های پوست را شامل می‌شوند و دو درصد سرطان‌های پوست، ملانوما است.

وی گفت: علاوه بر زمینه‌های ژنتیکی، یکی از عوامل مهم محیطی در ایجاد سرطان‌های پوست،  آفتاب است و به طور ۱۰۰ درصد به عنوان یک عامل تاثیرگذار در ایجاد سرطان پوست، شناخته شده است.

عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود:از آنجایی که آفتاب سوختگی و حساسیت به آفتاب در کودکی نقش خیلی مهمتری نسبت به دوران بزرگسالی دارد، بنابراین به این نتیجه رسیدیم که یکی از بهترین گروه‌های هدف ما می‌توانند دانش آموزان از جمله دختران دوره دوم دبیرستان باشند و با هدف اینکه میزان مصرف ضد آفتاب‌ها را در آنها بررسی کنیم و ببینیم آیا اساساً به نقش آفتاب در ایجاد سرطان‌های پوست آگاهی دارند یا نه، پژوهش را آغاز کردیم.

دکتر ناهیدی گفت: ترکیباتی که در ضد آفتاب‌ها وجود دارند، با دو هدف این کار را انجام می‌دهند یا انرژی آفتاب را می‌گیرند و این انرژی را تبدیل به گرما می‌کنند (ضدآفتاب شیمیایی) یا سبب می‌شوند انرژی و اشعه آفتابی که به پوست فرد تابیده بازتاب شود و به پوست نفوذ نکند (ضدآفتاب فیزیکی)، چون به طور کلی مکانیزم اصلی آفتاب که سبب سرطان پوست می‌شود از طریق نفوذ اشعه آفتاب به سلول‌های ملانوسیتی و کراتینوسیتی پوست است.

دکتر ناهیدی افزود: مشکلی که قبلاً در کرم‌های ضد آفتاب فیزیکال وجود داشت این بود که به دلیل ذرات درشت آنها، در سطح پوست کاملاً واضح بودند و سطح پوست را سفید می‌کردند، به همین دلیل اکنون از طریق تکنولوژی پیشرفته این ذرات درشت را به ذرات میکرونیزه تبدیل میکنند و این سبب شده که این کرم‌های ضد آفتاب دیگر قابل رویت روی پوست نباشند و لذا افرادی که حفاظت ۱۰۰ درصدی را می‌خواهند و یا کودکان و مادران باردار می‌توانند از آن به راحتی استفاده کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که کرم‌های ضد آفتاب می‌توانند اثر درمانی هم داشته باشند گفت: خیر اثرات درمانی ندارند، اما به لحاظ جلوگیری از پیری پوست و سرطان‌های پوست بسیار حائز اهمیت هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: ضد آفتاب‌های موجود در بازار ایران همگی طبق استاندارد‌ها تهیه شده و مورد تایید وزارت بهداشت و انجمن داروسازان است، به لحاظ کیفیت نیز ضد آفتاب‌های تولید داخل تفاوت بارزی با ضد آفتاب‌های خارجی ندارد و برای فرد چه از نظر نفوذ در پوست و چه از نظر گردش خون هیچ خطری نخواهد داشت.

او گفت:بهتر است که هر ضد آفتابی که فرد در دسترس دارد استفاده کند. زینک اکسید را میتوان به عنوان یک ضدآفتاب فیزیکال ارزان معرفی کرد.

دکتر ناهیدی افزود: باید توجه داشت که عدد SPF روی ضد آفتاب در اکثر افراد از ۳۰ به بالا مناسب است و در صورتی که مقدار معین و لازم از ضد آفتاب استفاده شود تامین خواهد شد.

عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:مسئله دیگری که معمولاً مورد سوال قرار می‌گیرد عدد SPF روی ضد آفتاب است SPF بر اساس میزان حفاظت پوست در برابر اشعه UV طراحی شده و با توجه به شرایط آب و هوایی که در ایران داریم و تقریباً همه مردم در معرض آفتاب هستند میزان SPF حداقل ۳۰ برای کرم‌های ضد آفتاب مورد استفاده اکثر افراد مناسب است.

ناهیدی افزود:در عین حال افرادی که به آفتاب حساسیت دارند یا بیماری‌های حساس به آفتاب دارند بهتر است از کرم‌های با SPF بالاتر استفاده کنند. اما نکته مهم این است که از آنجا که میزان حفاظت ضد آفتاب در برابر آفتاب به صورت لگاریتمی است، افزایش SPF یک کرم ضدآفتاب (مثلا از ۳۰ به ۱۰۰) تنها ۳ درصد محافظت را بیشتر می‌کند و بنابراین چندان تفاوتی بین میزان حفاظت ضد آفتاب SPF ۳۰ و ۱۰۰ وجود ندارد.

او گفت: چون ضد آفتاب‌ها در برابر آب و تعریق مقاومت چندانی ندارند و توصیه می‌شود که هر دو ساعت ضد آفتاب تمدید شود. ضدآفتاب حتی در روز‌های ابری باید استفاده شود. در صورت استفاده از ضدآفتاب برای فعالیت‌های آبی (استخر و ساحل) توصیه به استفاده از ضد آفتاب‌های با مقاومت بالا به آب می شود.

عضو هیات علمی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود:در افراد دارای پوست‌های چرب و دارای جوش توصیه میشود از ضدآفتاب‌های فاقد چربی استفاده شود.

دکتر ناهیدی همچنین افزود: در مواردی که افراد به هر دلیل قادر نیستند ضد آفتاب تهیه کنند یا استفاده کنند توصیه می‌کنیم که حتماً در مواجهه با آفتاب لباس‌های پوشیده داشته باشند و همینطور کلاه لبه‌دار و عینک آفتابی استفاده کنند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان دو جشنواره ملی پایان‌نامه و کتاب سال دانشجویی منتشر شد
اجلاس وزیران حمل و نقل سازمان همکاری اسلامی
گام بلند چین برای فرستادن انسان به ماه
ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در روستای خورمیز علیای مهریز
افتتاح آموزشگاه شهید کارآزموده روستای هرج بخش اسیر شهرستان مهر
بازسازی مصلی جوادالائمه (ع) رامسر
انقلاب اسلامی نشان داد راه پیشرفت از مقاومت می‌گذرد
فراخوان سومین همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با محوریت آب
ارائه خدمات بهداشتی به سالمندان ورزنه
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیاتی تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در آذربایجان‌شرقی
تمایل رئیس جمهور آمریکا برای سفر به چین
روایت زندگی و ایثار پاسدار شهید محمد شیخی
گنجاندن «سیمرغ پارسی» در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر ضروری است
پیروزی آکادمی سحر و نفت برابر حریفان
افتتاح واحد پزشکی قانونی در زندان دزفول با هدف تسریع در رسیدگی‌های قضائی
۱۰۰ ثانیه با اخبار ایلام، امروز ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
استقامت و ولایتمداری تا پای جان، نقطه اشتراک مردم در ۴۷ سال تاریخ انقلاب اسلامی است
ارائه خدمات جهادی به شهروندان شمال شرق پایتخت
پایداری هوا تا شنبه در گلستان
همدلی مردم رامسر برای بازسازی مصلی شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)