• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۵۴۹۶۲
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
اجتماعی » محیط زیست

برنامه جامع احیای تالاب صالحیه با پیگیری رئیس جمهور شهید تدوین شد

پیگیری های جدی رئیس جمهور شهید باعث شد تا بعد از چند دهه غرق منطقه تالاب صالحیه از چرای بی رویه دام با موفقیت انجام شود.

برنامه جامع مدیریت و احیای تالاب صالحیه با همت و پیگیری رئیس جمهور شهید تدوین شد*** اصلاحات انجام شد لطفا منتشر شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، درگی معاون محیط زیست استان البرز در خصوص اقدامات رئیس جمهور شهید برای احیای تالاب صالحیه کرج گفت:شهید رئیسی در سفر اول به استان البرز یک دستور زیست محیطی صادر کردند که بر اساس آن یک برنامه جامع مدیریت و احیای تالاب صالحیه طراحی شد.

وی در ادامه گفت:در این برنامه پیش بینی شده بود در گام اول اجرای طرح‌های بیابان زدایی انجام گیرد و سپس غرق منطقه تالاب صالحیه برای جلوگیری از ورود دام‌های غیر مجاز عملیاتی شود.

درگی در ادامه گفت: در نهایت بعد از گذشت چند دهه خارج کردن شتر‌ها از منطقه تالاب انجام شد و سال گذشته یگان حفاظت محیط زیست به همراه منابع طبیعی و همکاری خیلی خوب نیروی انتظامی و حمایت دستگاه قضایی بالاخره بعد از چند دهه موفق شدیم شتر‌های سرگردان را که به منطقه تالاب صالحیه آسیب می‌رساندنداز منطقه خارج  و توقیف کنیم.

وی درباره برنامه‌های اصلی طرح  جامع زیست محیطی تالاب صالحیه گفت: بحث چرای دام بی رویه، شتر‌های سرگردان اصلاح زهکش انجام امورات مربوط به بیابان زدایی تثبیت کانون‌های ریزگرد از طریق مالچ‌های زیست محیطی تغییرات الگوی کشت در بالادست تالاب صالحیه برای کاهش مصرف آب و رها سازی بخشی از آب که حقابه تالاب بوده است بخش‌هایی از برنامه جامع مدیریت و احیای تالاب صالحیه است.

در حال حاضر در حال اجرای این برنامه جامع مدیریت و احیای تالاب صالحیه هستیم و همه دستگاه‌ها وظایفشان مشخص شده است اینکه منابع طبیعی چه وظایفی دارد در وهله اول اجرای طرح‌های بیابان زدایی، در مرحله دوم قرق منطقه تالاب برای جلوگیری از ورود دام ها‌ی غیر مجاز است.

معاون محیط زیست استان البرز در ادامه به اقدام مهمی که در دوران خدمت شهید رئیسی انجام شد اشاره کرد و گفت: سال گذشته یگان حفاظت محیط زیست با همکاری منابع طبیعی و نیروی انتظامی و حمایت دستگاه قضاییه شتر‌های سرگردان از منطقه تالاب خارج شدند تا دوباره پوشش گیاهی مخصوص منطقه تالاب صالحیه دوباره احیا شود.

وی در ادامه افزود:وزارت نیرو مکلف شده است حقابه تالاب را تامین کند. متاسفانه تغییرات اقلیمی از یک طرف باعث کاهش بارندگی‌ها شده است و از طرف دیگر به دلیل توسعه بی رویه و بدون ملاحظه بخش کشاورزی بالا دست تالاب دراستان‌های  قزوین و البرز حقابه تالاب مصرف شده است.

درگی درادامه گفت:ضروری است که وزارت جهاد کشاورزی مانع ایجاد چاه‌های غیر مجاز شود، حقابه‌های غیر مجاز را به سمت تالاب برگرداند و الگو‌های کشتی  را اجرا کند که تا حد امکان محصولات کم آب بر کشت شود تا در نتیجه این اقدامات تا حد امکان آب به سمت تالاب جریان پیدا کند.
برنامه جامع مدیریت و احیای تالاب صالحیه با همت و پیگیری رئیس جمهور شهید تدوین شد*** اصلاحات انجام شد لطفا منتشر شود

معاون محیط زیست استان البرز در ادامه به اسناد قانونی اشاره کرد و گفت:بر اساس قانون بعد از آب شرب مهمترین حقابه‌ای که باید تامین شود حقابه تالاب‌ها است؛ که اگر انجام نشود تالاب‌ها به کانون ریزگرد‌ها تبدیل می‌شوند. درحال حاضر ۴۰ در صد تالاب‌های کشور به کانون ریزگرد‌ها تبدیل شده است.
 
وی در پایان به نقش مردم در حفاظت از تالاب‌ها اشاره کرد و گفت:طی سال‌های اخیر برنامه‌های اردویی اجرا کردیم تا مردم از نزدیک شاهد وضعیت تالاب‌ها باشند تا چالش‌ها و مشکلات را متوجه شوند. بعد از این آموزش‌ها مطالبه خیلی خوبی از طرف مردم برای حفاظت از تالاب‌ها در استان شکل گرفته است و مردم می‌توانند با تنویر افکار عمومی کمک مهمی به این معضل کنند. بصورتیکه مطالبه مردمی مسئولین را به سمت اجرای وظایف قانونی خود در حفظ و نگهداری تالاب‌ها هدایت می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)