• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۶۶۴۸۶
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
خراسان رضوی » اجتماعی

غربالگری ناهنجاری‌های عضلانی- اسکلتی دانش‌آموزان مشهدی در حال اجراست

طرح غربالگری و شناسایی ناهنجاری‌های عضلانی- اسکلتی دانش‌آموزان تازه وارد به دبستان همزمان با سراسر کشور در مشهد در حال اجراست.

غربالگری ناهنجاری‌های عضلانی- اسکلتی دانش‌آموزان مشهدی در حال اجراست
 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مسئول تیم غربالگری و شناسایی ناهنجاری‌های عضلانی- اسکلتی دانش آموزان در مشهد گفت: این طرح به صورت آزمایشی و برای ۳۸۰ دانش آموز در مراکز بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت مشهد آغاز شده است.
 
دکتر مجید شهبازی با بیان این که این طرح از یک ماه پیش تا کنون در مرکز بهداشت شماره پنج مشهد و در مرکز خدمات جامع سلامت سیدی اجرا شده است و ۱۰۰ دانش آموز غربالگری شده‌اند افزود: هم اکنون این طرح در مرکز بهداشت توس نیز در حال اجراست.
 
وی با بیان این که عمده اختلالات حرکتی و اسکلتی از جمله دیسک کمر، آرتروز مفاصل و زانو، شانه‌های افتاده و پای پرانتزی در دوران کودکی قابل پیشگیری هستند ادامه داد: می‌توان با اجرای این طرح غربالگری، کودکان دارای اختلال را پس از شناسایی به موقع، تحت درمان قرار داد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این طرح از دستگاه بررسی توزیع فشار کف پا، دستگاه تحلیل اختلالات راستای قامت و فاکتورهای اندازه‌گیری کمی استفاده می‌شود که پس از تحلیل داده‌ها، برای قدرت عضلات دانش‌آموزان استانداردسازی نیز انجام خواهد شد.
 
شهبازی افزود: تا کنون بررسی‌های انجام شده، حاکی از آن بوده که اختلالاتی همچون قوز پشت، انحراف سر به جلو، انحراف ستون فقرات (اسکولیوز) در دانش‌آموزانی که از گوشی همراه استفاده بیشتری داشتند شیوع بیشتری داشته است.
 
وی با بیان این که غربالگری‌های انجام شده نشان داده است که صافی کف پا در این گروه از دانش‌آموزان شیوع بیشتری دارد که علت آن باید مورد بررسی قرار گیرد همچنین در این بررسی‌ها کوتاهی عضله پشت ران دیده شده است که این اختلال اگر درمان نشود می تواند در آینده فرد را دچار دیسک کمر کند.
 
این متخصص فیزیوتراپی با اشاره به این که کاهش فعالیت، کم تحرکی و ورزش نکردن در ایجاد ضایعات اسکلتی دانش آموزان موثر است گفت:پس انجام غرباگری مشخص شد کودکانی که ورزش می‌کند و دارای فعالیت بدنی هستند از لحاظ عضلانی و اسکلتی هم افراد سالم‌تری هستند.
 
شهبازی افزود: در این طرح غربالگری، تفاوت بافت جمعیت مناطق مرفه و مناطق کم برخوردار مشهد و تاثیر آن در ایجاد ضایعات و ناهنجاری‌های اسکلتی دانش آموزان نیز مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: عارضه‌های اسکلتی و حرکتی که به علت تغییر سبک زندگی و عدم فعالیت و تحرک کافی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است ریشه در دوران کودکی دارد و در اغلب موارد باعث معلولیت در این دوران نمی شود اما در بزرگسالی، باعث کاهش توان حرکتی شده و سلامتی افراد را به خطر می‌اندازند.
 
مسوول تیم غربالگری و شناسایی ناهنجاری‌های عضلانی- اسکلتی دانش آموزان در مشهد گفت: پس از انجام غربالگری برای جامعه هدف اطلاعات و داده ها برای تحلیل و ارزیابی به وزارت بهداشت و درمام و آموزش پزشکی ارسال خواهد شد.
 
شهبازی افزود: امید است طرح غربالگری اختلالات اسکلتی عضلانی و راستای قامتی نیز همانند غربالگری چشم و گوش برای حفظ سلامت کودکان و دانش آموزان بدو ورود به دبستان با جدیت به صورت مستمر اجرایی شود.
 
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)