• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۶۸۰۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
خوزستان » اجتماعی

هر موکب‌دار اربعین حسینی یک سفیر سلامت در عراق

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان گفت: حفظ بهداشت مواد غذایی و متولیان تامین غذا در اربعین حسینی الزامیست و هر موکب‌دار باید یک سفیر سلامت کشور در عراق باشد.

هر موکب‌دار اربعین حسینی یک سفیر سلامت در عراق
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر مهرداد شریفی در گردهمایی بزرگ مدیران مواکب خوزستانی اربعین حسینی مستقر در کشور عراق به میزبانی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان  و معاونت بهداشت برگزار شد، به ارائه آموزش‌های نکات بهداشتی با اولویت:رعایت بهداشت فردی، اهمیت شستن دست‌ها، رعایت بهداشت مواد غذایی، رعایت اصول نگهداری مواد غذایی، رعایت بهداشت و سلامت محیط و مدیریت پسماند و زباله‌های تولیدی در محل، به موکب‌داران و افراد فعال در موکب‌ها پرداخت.  
 
وی درخصوص لزوم حفظ بهداشت مواد غذایی و متولیان تأمین غذا در ایام اربعین، افزود: باتوجه به فصل گرما و همزمانی آن با پیک دوم بیماری‌های روده‌ای در خوزستان و کشورعراق، جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا، باید مواد غذایی باکیفیت خوب تهیه و نگهداری شده و از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال یا سردخانه و همچنین توزیع مواد غذایی بسیار حساس که با پایه شیر تهیه می‌شوند، سبزیجات و سالاد که رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی آنها ضروری است، نیز باید خودداری شود.
 
شریفی معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه غذا‌هایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده‌اند، نباید بین مردم توزیع شوند و هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا بر روی سفره‌ها و آلوده کردن سفره غذا جلوگیری صورت گیرد، ادامه داد: در تهیه غذا باید از مواد غذایی سالم دارای مجوز‌های بهداشتی لازم استفاده و گوشت‌های مصرفی باید از گوشت‌های مورد تأیید دامپزشکی باشند و سلامت دام نیز باید در محل تایید شود،  همچنین در تهیه غذا باید از روغن‌های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نحوه تهیه و توزیع نوشیدنی‌ها می‌گوید: برای تهیه نوشیدنی‌ها باید از نوشیدنی‌های بسته‌بندی یا از شربت‌های دارای مجوز سازمان غذا و دارو استفاده شود. همچنین از به کارگیری اسانس‌ها و رنگ‌ها برای تهیه شربت و سایر مواد غذایی خارج از نظارت مسئول فنی حتی اگر مصرف خوراکی داشته باشند، خودداری شود.
 
شریفی در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف، گفت: توصیه می‌شود از ظروف یکبار مصرف استاندارد و مورد تاکید مراکز بهداشت، ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و ظروف آلومینیومی برای توزیع مواد غذایی گرم، استفاده شود.
 
وی با اشاره به چگونگی نظارت بر سلامت آب مصرفی، افزود: نظارت بر سلامت آب مصرفی خوراکی و شست‌وشو، با بررسی سلامت انشعاب آب مورد استفاده، مخازن سیار و ثابت تأمین آب مصرفی از طریق انجام کلرسنجی‌ها، انجام آزمون‌های میکروبی آب مصرفی و انجام بازرسی‌های مشترک با سایرمتولیان از جمله شرکت آب و فاضلاب و شهرداری انجام می‌شود.
 
مهرداد شریفی ادامه داد: برای خنک کردن نوشیدنی‌ها از یخ‌های بهداشتی دارای مشخصات بسته‌بندی شده استفاده شود. همچنین شناخت محل تأمین یخ، نحوه حمل و نقل، وسیله حمل و نگهداری صحیح یخ‌های مصرفی در مراسم باید مورد توجه قرار بگیرد و از استفاده از یخ‌هایی که از محل تأمین آنها، سلامت و نحوه حمل و توزیع آنها مطلع نیستید خودداری شود، همچنین برای حفظ سلامت محیط و جلوگیری از تجمع پساب‌ها و فاضلاب‌های حاصل در محل، پیش‌بینی‌های لازم جهت هدایت درست فاضلاب تولیدی و جمع آوری بهنگام و صحیح فاضلاب مورد تاکیدمراکز بهداشت است و باید در دستور کارگروه‌های عملیاتی آب و فاضلاب قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف محل‌هایی که مردم تجمع می‌کنند، جلوگیری بعمل آید.
 
وی اضافه کرد: همچنین رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب سیستم لوله‌کشیمایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، جمع‌آوری و انتقال و دفع زباله‌ها و پسماند‌های تولید شده به صورت بهداشتی، نصب سطل با کیسه زباله متناسب جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف در کنار هر ایستگاه صلواتی الزامی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید شرکت در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی دراصفهان
رونق گلخانه‌های هوشمند در ساوجبلاغ
آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی استان همدان 
اجرای طرح ملی قرار دوازدهم در استان سمنان
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید جدی گرفته شود
پوشش ویژه رقابت‌های همبستگی کشور‌های اسلامی در شبکه ورزش
بررسی استقلال حوزه انتخابیه بردسکن در کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور
مسابقات چندجانبه کشتی آلیش بانوان در خرم آباد
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بهزیستی خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز
تلاش برای زنده کردن توافق در حال احتضار
اعزام ۱۴۵ دانش آموز دختر گلپایگانی به سرزمین آسمانی ها
افتتاح مدرسه ۱۸ کلاسه سیادک زاهدان با حضور معاون روستایی و مناطق محروم
پاراجودو قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
معرفی برگزیدگان مچ اندازی، قهرمانی باشگاه‌های خراسان رضوی و انتخابی کشور
صندوق‌های صدور و ابطال طلا؛ و کاهش محدودیت معاملات
اخبار کوتاه از مناطق مخلتف کهگیلویه و بویراحمد
عروج مادر شهید قیام‌علی احمدی در استان زنجان
خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم بیمار در کرج
۳هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری تحت پوشش نگهداری و بهسازی
اعزام دانش آموزان بسیجی لنده به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
تحویل هزار مسکن ملی به مردم کرمانشاه در دهه فجر امسال  (۱ نظر)