• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۳۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
سیاسی » سیاست خارجی
خرازی:

در صورت حمله اسرائیل، محور مقاومت از لبنان حمایت می‌کند

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفت‌وگویی با یک رسانه انگلیسی مواضع ایران را درباره تحولات اخیر منطقه، مذاکرات بر سر پرونده هسته‌ای ایران و روابط تهران-مسکو تشریح کرد.

در صورت حمله اسرائیل، محور مقاومت از لبنان حمایت می‌کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در پی افزایش تنش‌ها میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی در مرز‌های شمالی اراضی اشغالی که نگرانی متحدان این رژیم را درباره گشوده شدن جبهه‌ای جدید مقابل آن افزایش داده است، «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفت‌وگویی هشدار داد که اگر رژیم اشغالگر حمله‌ای تمام‌عیار علیه حزب‌الله انجام دهد، با خطر بروز جنگی منطقه‌ای روبه‌رو خواهد شد که در آن تهران و «محور مقاومت» با «تمام امکانات» از حزب‌الله حمایت خواهد کرد.

حزب‌الله لبنان در پاسخ به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نوار غزه که تا کنون به کشته شدن نزدیک به ۲۸ هزار نفر از آنها منجر شده و جمعیت این منطقه را بر اثر محاصره انسانی، حملات کورکورانه و کند شدن روند تحویل کمک‌های انسانی به شهر غزه در معرض قحطی و گرسنگی گسترده قرار داده است، حملات موشکی گسترده‌ای را علیه نقاطی در اراضی اشغالی انجام داده است.

مقامات ایران با دفاع از آرمان آزادی‌بخش نیرو‌های مقاومت منطقه و رد کردن ادعای غرب و رژیم صهیونیستی مبنی بر حمایت نظامی و تسلیحاتی از این نیرو‌ها و گفتن این که ارتباط ایران با آنها به شکل نوعی اتحاد است و ایران هیچ‌گونه نیروی نیابتی در منطقه ندارد، بار‌ها از زمان در گرفتن جنگ غزه نسبت به گسترش دامنه جنگ در منطقه هشدار داده‌اند.

درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان

روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که خرازی در گفت‌‎وگو با این روزنامه مطرح کرد که جمهوری اسلامی ایران تمایلی به وقوع جنگی منطقه‌ای ندارد و از آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی خواست که به آن برای جلوگیری از گسترش بیشتر تنش‌ها فشار بیاورد.

او در پاسخ به این که آیا ایران در صورت در گرفتن جنگی تمام‌عیار، به حمایت نظامی از حزب‌الله لبنان خواهد پرداخت، گفت: «تمام مردم لبنان، کشور‌های عربی و اعضای محور مقاومت، از لبنان در مقابل اسرائیل حمایت خواهند کرد. گسترش جنگ به نفع هچ‌کسی نیست، اما در صورت حمله اسرائیل به لبنان، تمام مردم لبنان، کشور‌های عربی و اعضای محور مقاومت از لبنان حمایت خواهند کرد.»

خرازی در این گفتگو بیان کرد: «احتمال گسترش این جنگ به کل منطقه وجود خواهد داشت که تمامی کشور‌های آن، از جمله ایران درگیر آن خواهند شد. در چنین وضعیتی، ما هیچ انتخابی جز حمایت از حزب‌الله با تمامی امکانات نخواهیم داشت».

او افزود: «گسترش جنگ به نفع هیچ کسی، نه ایران و نه آمریکا نیست».

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، مستقر در نیویورک، پیشتر، با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد حمله گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان به یک جنگ تمام عیار تبدیل خواهد شد.

در این پیام آمده است: «اگرچه ایران تبلیغات رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد حمله به لبنان را جنگ روانی می‌داند، اما در صورت دست زدن به یک تهاجم نظامی تمام عیار، جنگی نابودکننده رخ خواهد داد. تمام گزینه‌ها، از جمله مشارکت کامل همه جبهه‌های مقاومت روی میز است».

نمایندگی ایران در سازمان ملل پیش از این نیز در پیامی در شبکه مجازی نوشته بود هر تصمیم نابخردانه‌ای توسط رژیم اشغالگر اسرائیل که ناظر به نابودی زیرساخت‌های لبنان و منطقه اشغالی ۱۹۴۸ باشد، منطقه را وارد جنگ جدیدی می‌کند.

خرازی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران که به دور دوم کشیده شده است و نتیجه رقابت میان «مسعود پزشکیان» و «سعید جلیلی» پس از رای‌گیری جمعه، ۱۵ تیر مشخص خواهد شد، گفت با وجود «برخی تفاوت‌هایی» که بسته به این که چه کسی انتخاب شود، در رویکرد‌ها وجود خواهد داشت، راهبرد کلی سیاست خارجی از سوی مقام معظم رهبری ایران تعیین می‌شود و تغییری نخواهد کرد. فارغ از نتیجه نهایی انتخابات، راهبرد کلی سیاست خارجی ایران تغییری نخواهد کرد.

او گفت که انتخابات فرصتی برای «فرصت‌های نو» میان ایران و غرب خواهد بود، اما برای رسیدن به آن، کشور‌های غربی باید «از سیاست‌های فعلی کناره‌گیری کنند و در مذاکرات با ایران بر مبنای جایگاه برابر و احترام دوجانبه شرکت کنند.»

خرای افزود: «اگر آنها (کشور‌های غربی) تصمیم بگیرند همکاری کنند، ما آماده همکاری هستیم».

مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت که جمهوری اسلامی ایران در صورتی که مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن منجر به بازگشت دوباره آن به توافق هسته‌ای شود، حاضر به برگزاری این مذاکرات خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده آمریکا و بدعهدی شرکای اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان در زمینه کاهش تاثیر این تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، به تدریج، به عنوان اقداماتی جبرانی، اجرای تعهدات هسته‌ای خود را ذیل این توافق کاهش داد.

برجام محدودیت‌هایی را برای فعالیت‌های هسته‌ای ایران در ازای رفع تحریم‌های ایجاد کرده بود. تلاش‌ها برای احیای این توافق نیز که با خروج یک‌جانبه آمریکا ضعیف شد، از جمله در مذاکرات وین که از مارس ۲۰۲۱ آغاز شد و پس از یک سال دچار وقفه شد، تاکنون به نتیجه نرسیده است.

اقدامات جبرانی ایران در چارچوب بند ۳۶ برجام بود. مقامات ایران تاکید کرده‌اند که این اقدامات برگشت‌پذیر هستند و به محض بازگشت طرفین توافق به پایبندی به تعهداتشان، این اقدامات را به حالت قبل باز می‌گرداند و اجرای تعهدات خود را ازسر می‌گیرد.

خرازی در بخش دیگری از این گفتگو درباره ادعای غرب و رژیم صهیونیستی درباره وجود هداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران گفت: «غرب مکانیسم ماشه را فعال کند، واکنش شدیدی دریافت خواهد کرد. ما قصد ساختن تسلیحات اتمی را نداریم.».

او همچنین تکرار کرد که اگر ایران با تهدیدی وجودی مواجه شود، «طبعا ما مجبور خواهیم بود دکترین خود را تغییر دهیم.»

مقامات ایران تاکید کرده‌اند که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد و ماهیت برنامه هسته‌ای ایران، صرفا، صلح‌آمیز است.

او افزود که اگر غرب تصمیم بگیرد مکانیسم ماشه (بازگردانی یک‌باره تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران) را برای بازگردانی تحریم‌های لغوشده تحت توافق هسته‌ای به کار ببندد، «واکنش شدیدی از ایران از نظر تغییر در راهبرد هسته‌ای آن دریافت خواهد کرد.»

خرازی بیان کرد: «تاکنون، ما تصمیمی برای غنی‌سازی بیشتر از ۶۰ درصد نداشته‌ایم، اما تلاش کرده‌ایم تجربیات خود را با استفاده از دستگاه‌ها و تنظیمات مختلف گسترش دهیم».

خرازی درباره ادعای اوکراین و متحدان غربی آن مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین، ادعایی که بار‌ها از سوی تهران و مسکو رد شده است، با تاکید بر این که ایران در این درگیری بی‌طرف است، گفت که ایران پیش از حمله مسکو به اوکراین به آن پهپاد فروخته است.

او همچنین درباره نگرانی‌های غرب مبنی بر احتمال فروش موشک توسط ایران به روسیه گفت: «چنین اتهاماتی مطرح شده است، اما صحت ندارد». ایران در حال مذاکره با روسیه برای خریداری جنگنده است.

ایران گفته است برخلاف مداخله نظامی آشکار متحدان غربی اوکراین، ازهیچ یک از طرفین حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری بین آنها برای رسیدن به راهکاری سیاسی برای حل‌وفصل این مناقشه است.

با این حال، او با بیان این که «هیچ مانعی بین ایران و روسیه برای توافق تسلیحاتی وجود ندارد» افزود که تهران در حال مذاکره با روسیه برای خریداری هواپیما‌های جنگنده است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در پایان گفت: «ما قرار است در آینده نزدیک یک توافق جامع راهبردی با آنها امضا کنیم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار سرمربیان تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
هدف دشمن تجزیه ایران است / ملت ایران هرگز تسلیم نخواهد شد
۱۷ موکب اردبیل به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه می کنند
شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک ضدانقلاب
استقرار هوای گرم تا پایان هفته در کرمانشاه
محکومیت یک میلیاردی متخلف گرانفروشی برنج در اردکان
ابلاغ پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید غیب‌پرور
پایان مسابقات دوی استراگوس در شاهرود
نامه دبیر ستاد حقوق بشر به سفرای خارجی مقیم ایران درباره جنایات ۱۲ روزه دشمن صهیونی
دعوت از ۲۸ بازیکن به اردوی تیم فوتبال دختران جوان
تشدید برخورد با فعالیت غیرمجاز تور‌های گردشگری در آذربایجان غربی
حضور گروه جهادی آرایشگران بردسکن در مرکز سالمندان مهرگان
بررسی سناریو‌های اقتصادی مقابله با مکانیزم ماشه
تعطیلی ادارات ومراکز آموزشی فردا در گلستان
برپایی نمایشگاه توانمندی افراد دارای معلولیت در سنندج
پویش مهر حسینی در خراسان جنوبی
مدیریت مصرف، تنها راه عبور از تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد
توزیع ۱۶۴۰ بسته گوشت گرم میان خانواده‌های کم برخوردار مازندرانی
محسن فروزان بعنوان دروازه بان صنعت نفت در آبادان
قزوین می‌تواند پایتخت صنعت ایران در حوزه صنایع پیشرفته باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)