• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۵۷۷۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
سیاسی » دولت

ضرورت تحکیم روابط اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای

سرپرست ریاست جمهوری در نشست شانگهای پلاس، گفت: تحکیم و مصون‌سازی روابط اقتصادی اعضای سازمان همکاری شانگهای برای ارتقای نقش بین‌المللی این سازمان، ضرورت دارد.

** ضرورت تحکیم روابط اقتصادی در سازمان همکاری شانگهای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امروز پنجشنبه در نشست شانگهای پلاس که در حاشیه نشست سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، گفت: گردهمایی کشور‌های بزرگ تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی دنیا از ویژگی‌های مهم این سازمان است که می‌تواند نقطه عزیمت همکاری‌های گسترده در زمینه مطالعه، بهره‌برداری، استخراج، فرآوری و صادرات حامل‌های انرژی یا فناوری‌های مرتبط با این حوزه باشد.

متن کامل سخنرانی سرپرست ریاست جمهوری به شرح زیر است:
 
« بسم الله الرحمن الرحیم
 
جناب آقای توکایف، رئیس جمهور محترم قزاقستان؛ 
رؤسای جمهور و نخست وزیران محترم؛
 
مفتخرم که به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در نشست سران سازمان همکاری شانگهای شرکت می‌کنم. این دوره از نشست سران برای جمهوری اسلامی ایران نخستین حضور در جایگاه عضو رسمی این سازمان است که در دوره رئیس جمهور شهید، جناب آقای دکتر رئیسی به سرانجام رسید و از اهمیت شایانی برخوردار است. در ابتدا لازم می‌دانم ضمن دعا برای آرامش روح همه شهدای حادثه تلخ اردیبهشت ماه، از ابراز محبت و همدلی همکاران عزیز در این رویداد، صمیمانه تشکر و اعلام نمایم که اراده ما برای تعمیق پیوند‌های موجود و تحکیم بنیان‌های منطقه‌گرایی راهبردی با محوریت سازمان همکاری شانگهای به عنوان مهمترین ساز و کار چند جانبه منطقه‌ای خدشه‌ناپذیر و قطعی است و در آینده با جدیت دنبال خواهد شد.
 
همچنین مایلم مراتب سپاس و قدردانی خودم را بابت میزبانی گرم و صمیمانه دولت و ملت برادر و دوست قزاقستان ابراز نمایم. از گذشته‌های دور پیوند عمیق فرهنگی و دینی و دوستی گسست‌ناپذیری میان کشور‌های حوزه آسیای میانه با سرزمین ایران برقرار بوده است و امروز تجلی این ارتباط کهن تمدنی و تاریخی، در روابط رو به گسترش و همکاری‌های عالی میان جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های آسیای میانه به روشنی قابل مشاهده است.
 
همکاران عزیز!
 
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند در ارتقای نقش منطقه‌ای و بین‌المللی سازمان موثر واقع گردد، تحکیم و مصون‌سازی روابط اقتصادی میان اعضای سازمان است. در این زمینه توسعه استفاده از ارز‌های ملی یا ارز مشترک مبتنی بر فناوری‌های نوین در سازمان مورد توجه قرار گرفته و لازم است به طور جدی دنبال شود. همچنین تحولات جغرافیای سیاسی دهه‌های اخیر بر اهمیت توسعه راه‌های مواصلاتی و تقویت همکاری‌های ترانزیتی افزوده است. یکی از مهمترین مسیر‌ها راهگذر شمال ـ جنوب است که فعال‌سازی آن در صدر دستور کار‌های ما قرار گرفته است. راه‌اندازی و بهره‌برداری از این مسیر می‌تواند در خدمت توسعه مبادلات تجاری و کاهش هزینه و زمان انتقال کالا میان مبداء و مقصد قرار گیرد.
 
گردهمایی کشور‌های بزرگ تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی دنیا از ویژگی‌های مهم سازمان همکاری شانگهای است که می‌تواند نقطه عزیمت همکاری‌های گسترده در زمینه مطالعه، بهره‌برداری، استخراج، فرآوری و صادرات حامل‌های انرژی یا فناوری‌های مرتبط با این حوزه باشد. تامین امنیت انرژی و تعمیق همکاری‌های کشور‌های عضو در این زمینه و اجرای پروژه‌های فناورانه در زمینه صنعت نفت و گاز، برق، منابع انرژی تجدیدپذیر و کم کربن، استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز، صنعت زغال سنگ، صرفه‌جویی و بهره‌وری انرژی نیازمند توجه ویژه است.
 
آخرین موضوعی که می‌خواهم به آن اشاره کنم، مسائل زیست محیطی و مرتبط با توسعه پایدار منطقه است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه، برنامه‌های متعددی را در این زمینه در دست اجرا داشته و نقشی مثبت و سازنده در مذاکرات بین‌المللی تغییرات اقلیمی ایفا کرده است.
 
عالیجنابان!
 
برای زیست بهتر در جهان امروز، انتخابی جز همکاری، تعامل و دوستی نداریم. سازمان همکاری شانگهای چنین بستری را به خوبی در جغرافیای کهن این منطقه فراهم کرده است. بهره‌گیری از فرصت‌های موجود ضرورتی است که برای بهبود وضعیت جاری و ترسیم آینده‌ای در خور مردم نجیبمان پیش روی ما قرار دارد.
 
اجازه می‌خواهم بار دیگر از دولت و مردم قزاقستان برای میزبانی گرم و تشکیل این گردهمایی مهم قدردانی کنم و برای جمهوری خلق چین به عنوان رئیس بعدی سازمان آرزوی موفقیت دارم.
 
متشکرم.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید شرکت در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی دراصفهان
رونق گلخانه‌های هوشمند در ساوجبلاغ
آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی استان همدان 
اجرای طرح ملی قرار دوازدهم در استان سمنان
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید جدی گرفته شود
پوشش ویژه رقابت‌های همبستگی کشور‌های اسلامی در شبکه ورزش
بررسی استقلال حوزه انتخابیه بردسکن در کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور
مسابقات چندجانبه کشتی آلیش بانوان در خرم آباد
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بهزیستی خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز
تلاش برای زنده کردن توافق در حال احتضار
اعزام ۱۴۵ دانش آموز دختر گلپایگانی به سرزمین آسمانی ها
افتتاح مدرسه ۱۸ کلاسه سیادک زاهدان با حضور معاون روستایی و مناطق محروم
پاراجودو قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
معرفی برگزیدگان مچ اندازی، قهرمانی باشگاه‌های خراسان رضوی و انتخابی کشور
صندوق‌های صدور و ابطال طلا؛ و کاهش محدودیت معاملات
اخبار کوتاه از مناطق مخلتف کهگیلویه و بویراحمد
عروج مادر شهید قیام‌علی احمدی در استان زنجان
خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم بیمار در کرج
۳هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری تحت پوشش نگهداری و بهسازی
اعزام دانش آموزان بسیجی لنده به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
تحویل هزار مسکن ملی به مردم کرمانشاه در دهه فجر امسال  (۱ نظر)